Mattiasgbg Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Hur bör man förvara tonic? På grund av dålig tillgång på gin har jag har haft en öppnad plastflaska Schweppes Indian Tonic sedan runt nyår. Sista tiden har den bott på köksbänken, inte i direkt solljus, men inte heller ljusskyddat. När jag nu tittade på den så verkar vätskan ha mörknat lite. I UV-ljus blir tonic nästan lysande, kan det vara så att vanligt ljus färgar tonic? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
kiplon Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 (redigerade) Nu är det måndag morgon och jag undrar om han sjunger där han sitter nu? Halt och lytt hemma i pensionärsfåtöljen som vi raggade fram i helgen åt den stackars maken som knappt kan resa sig på egen hand.... Så det kan gå när man laddar järnet på crossbanan som om man fortfarande vore 25 måndag morgon på jobbet för mig, och veckan känns lång innan det blir lite ledigt i helgen Redigerad 7 april, 2014 av kiplon Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Ollie Williams Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Hur bör man förvara tonic? På grund av dålig tillgång på gin har jag har haft en öppnad plastflaska Schweppes Indian Tonic sedan runt nyår. Sista tiden har den bott på köksbänken, inte i direkt solljus, men inte heller ljusskyddat. När jag nu tittade på den så verkar vätskan ha mörknat lite. I UV-ljus blir tonic nästan lysande, kan det vara så att vanligt ljus färgar tonic? Jag har varit med om samma sak. Det största problemet var att Tonic'en blivit helt avslagen. Lösningen tror jag är att i god tid säkra tillgången på gin så att Tonic'en slipper dö av ålderdom Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
KMN Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Jag har varit med om samma sak. Det största problemet var att Tonic'en blivit helt avslagen. Lösningen tror jag är att i god tid säkra tillgången på gin så att Tonic'en slipper dö av ålderdom Ja, det handlar nog mest om att flaskan varit öppnad – oxidation? För en oöppnad flaskas innehåll påverkas väl inte så, om än exponerat för ljus? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
ronny Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 God Middag på er! Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mattiasgbg Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Jag har varit med om samma sak. Det största problemet var att Tonic'en blivit helt avslagen. Lösningen tror jag är att i god tid säkra tillgången på gin så att Tonic'en slipper dö av ålderdom Ja, det handlar nog mest om att flaskan varit öppnad – oxidation? För en oöppnad flaskas innehåll påverkas väl inte så, om än exponerat för ljus? Avslagen är den inte, oxidation kan vara en orsak. Bästa lösningen är antagligen att köpa mer gin. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
mikaellq Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 God Middag på er!Gomedda på dig oxå! Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
ronny Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Gomedda på dig oxå! regnigt idag tyvärr Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
xeric Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Nu är det måndag morgon och jag undrar om han sjunger där han sitter nu? Halt och lytt hemma i pensionärsfåtöljen som vi raggade fram i helgen åt den stackars maken som knappt kan resa sig på egen hand.... Så det kan gå när man laddar järnet på crossbanan som om man fortfarande vore 25 Ajdå... Har han vurpat? Själv är jag lite småöm i ryggen. Började igår. Känns som det är ngn liten knäpp som är på g. Kändes bättre när man klev upp, men det kom tillbaka rätt fort. - - - Småruggigt idag. Blir nog en varm dusch snart. Känner mig lite småfrusen. Kaffe hjälper bata för stunden. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
mikaellq Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 regnigt idag tyvärrSamma här tyvärr. För några timmar sedan åtminstone. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Kabo Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Idag gör jag en tidsresa 75 år bakåt i tiden och ägnar mig åt att koka pölsa och steka strömming. 1 Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
kiplon Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Idag gör jag en tidsresa 75 år bakåt i tiden och ägnar mig åt att koka pölsa och steka strömming. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
xeric Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Pölsa vet jag nog inte riktigt vad det är men sill brukar jag steka rätt ofta. Stekt sill med potatismos är gott Pölsa kanske du känner mer till under namnet stångkorv, som är som en fastare korvvariant av pölsa som man steker. Och gör man det med stekt potatis i så blir det "stångkorv special". Gott är det i a f - både pölsa och stångkorv. Ägg och rödbetor till. *smaskens* Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
ronny Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Då är man tillbaka från jobbet Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
kiplon Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Pölsa kanske du känner mer till under namnet stångkorv, som är som en fastare korvvariant av pölsa som man steker. Och gör man det med stekt potatis i så blir det "stångkorv special". Gott är det i a f - både pölsa och stångkorv. Ägg och rödbetor till. *smaskens* supergott, däremot vill jag aldrig mera göra pölsa själv. Möjligen fuskpölsa men aldrig mer på det traditionella sättet. Stekt ägg och rödbeta till är ett måste till! Har aldrig hört talas om "stångkorv"... nämen, inte det heller ? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
ronny Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 supergott, däremot vill jag aldrig mera göra pölsa själv. Möjligen fuskpölsa men aldrig mer på det traditionella sättet. Stekt ägg och rödbeta till är ett måste till! nämen, inte det heller ? Nej Pölsa är inget för mig heller svamp och kött är mycket bättre Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
kiplon Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Nej Pölsa är inget för mig heller svamp och kött är mycket bättre va, gör du kött och svamp själv ? Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
ronny Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 (redigerade) när man som jag och väldigt många fler behöver använda både PC och mac så brukar de flesta av oss slås av hur lättsamt och smidigt funktionellt det är att jobba i OS X, i princip oberoende av vad man gör. Dessutom är risken att råka ut för virus minimal eller i princip obefintlig. Varför går man inte alltmer över till mac även i den offentliga sektorn? Vad tror ni? Är apples grejer för dyra rent investeringsmässigt kanske? (jo, jag vet att de håller länge, men de är dyra i inköp) Eller är det bara ren tradition att man ska ha PC som hänger kvar? eller gäller det bara att hålla ITbranschen uppe med alla arbetstillfällen (jag skojar, men lite underton av allvar är det allt) Inom många branscher jobbar man i mac, men inte i offentlig sektor. Det tycke rjag är synd. Ibland kan jag dagdrömma att chefen kommer in på kontoret och säger att kommunen tänker starta ett pilotprojekt om mac för att se hur det skulle kunna fungera och om man ska gå över till mac för alla eller inte. Och nu behövs en testperson som får en macbook som arbetsdator. Och chefen frågar om jag skulle kunna tänka mig att vara denna testperson? Sen kommer den krassa verkligheten ifatt, windowsfönstret dyker upp som berättar att datorn måste startas om, vill du göra det nu eller senare..... Nu är det många som hurrar Redigerad 7 april, 2014 av ronny Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
ronny Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 va, gör du kött och svamp själv ? Det vore nog inte så dumt fast enklare är som Richards sa : Det är som i Lumpen man följer order, och middagen serveras punktligt Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
xeric Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Nu är det många som hurrar Ja, imorgon får man fira lite extra. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Och den 17 april kommer Ubuntu 14.04 LTS, bara goda nyheter på OS-fronten denna månad! Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pocahontas Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 Kollat på första avsnittet av Arvingarna på SVT1, verkar lovande Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
xeric Postad 7 april, 2014 Share Postad 7 april, 2014 (redigerade) Jag bryr mig bara om det i så motto att jag slipper dra hem fler uppdateringar. Har du så segt internet så du får hjälpa till att dra ner dem. - - - Sitter och läser lite dokumentation (ett script jag hittade). Alltid spännade/roande att se hur de själva tycker att de gjort. Redigerad 7 april, 2014 av iEricF Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 8 april, 2014 Share Postad 8 april, 2014 Det är väl något norrländskt misstänker jag. Men nej. Nedan lite information ur NE/NE:s ordbok. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
johnalder Postad 8 april, 2014 Share Postad 8 april, 2014 Den enda gången jag ätit pölsa på restaurang var i Ystad på 70-talet. Det var ingen höjdare, men i övrigt har jag inget emot maträtten i fråga. Det låg en ubåt i hamnen, det var däremot en höjdare för en sjuåring. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Rekommendera Poster