MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Axelman

Moderator
 • Antal inlägg

  57 366
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  380

Axelman vann dagen: 9 november

Axelman hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

4 374 Fantastiskt!

Om Axelman

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1960-10-11

Kontakt

 • Webbsida
  http://abc.de

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  FALUN

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1997
 • Appleprylar
  iBook G3 300 iMac 21" late 2009, iMac 21" late 2013 och en MBA 11"!!
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

2 062 profilvisningar
 1. Axelman

  Hur hottar jag upp Mac Pro 2010?

  16 GB RAM kan vara i minsta laget. Photoshop glupar i sig RAM och verkar aldrig få nog. Så känns PS segt kan botemedlet vara att dubbla RAM. Med för lite RAM tar "arbetsbänken" slut och datorn segar ner sig. Med mer RAM händer det inte alls eller mycket mer sällan. Med mer RAM går inte datorn fortare, men det tar längre tid innan den segar. ... Att lägga systemet på en SSD är ingen dum ide. MenEftersom du har 3 Gbps SATA kommer du bara upp i halva farten mot vad en bra SSD med SATA kan. Men skillnaden mellan en mekanisk och en SSD på halvfart är ändå stor. Räkna med att en vanlig hårddisk klarar ca 100MB/s och med söktid. En SSD i din dator klarar 250MB/s och noll söktid. Även om processorn inte presterar bättre så snabbas allt upp som involverar hårddisken. Datorn och program som ligger på SSD startar snabbare. Du kan ju med fördel lägga PS på SSD och få den rappare. ... Samsung är kungen på SSD-tronen. Kolla på Samsung 860 EVO. Snåla inte utan ta 500 GB.
 2. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  Det som är fantastiskt är att Kina (!) nu har tagit det på fullaste allvar och hårdsatsar. Visserligen lyckades de nästan kväva sig själva i luftföroreningar, men de kommer att köra ifrån USA. Republikanerna är största hotet för vår värld idag. De vill skjuta bort alla fiender och bränna olja tills vi lever i en bakugn.
 3. Inne på hårddisklinjen. Vad är det för hårddisk och hur gammal? Om hårddisken är gammal och sliten tappar magnetiseringen kraft och vid inläsning från disk kan datorn få problem att bestämma om det är en etta eller en nolla. Vilket gör att den läser in defekta drivrutiner och korrupt operativsystem och det kan ge skumma effekter.
 4. Axelman

  Gissa texten i bubblan

  -Nu får vi se om gummi-magneten i plockhandsken gör nytta som jag köpte från Ali Express!
 5. Axelman

  Gissa texten i bubblan

  Gul och blå människa vinner över röd maskin!!
 6. Axelman

  Är 128 GB tillräckligt?

  Men se då för allt i världen till att inte köpa med 1 TB vanlig hårddisk. Ja, SSD-n blir dyrare men är mer än 20 ggr snabbare och gör mekanisk hårddisk till stenålder. Det går inte att uppgradera efteråt när du blir besviken över hur seg vanlig hårddisk är.
 7. Varför duger inte Mini åt dig? Mellanmodellen av Minin borde slå din Pro i ren processorkraft. Det går att slänga i mer RAM. Sen drar den vad jag kan få fram mellan 1/10-1/20 av den ström Pron gör av med. Vilket innebär en besparing i ström på kanske 1,000:- på ett år vid 8 timmars arbetsdag.
 8. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Bra. Lär ungarna att vara snåla som skottar. Men vänliga som dalmasar.
 9. Ser relativt enkelt ut för den som härjat runt i nyare iMacar... ....men det går att byta RAM! Bra Apple!
 10. "The Weknow.ac redirect is caused by the “Weknow” browser hijacker which is installed by the users, whether that is knowingly or not. Often, this type of program is offered through advertisements or bundled with other software, leaving the user puzzled where this software came from."
 11. Axelman

  Är 128 GB tillräckligt?

  128 är alltid för lite i en dator. Det har varit en vanlig sur reaktion av många som köpt snikversionen av Mini, MacBook Air eller MacBook Pro 13" och ångrat sig. Matematiskt förhåller det sig ungefär så här: ... OS X plus en drös program tar ca 20 GB, du bör aldrig ha mindre än 20 GB ledigt dels för OS X dolda processer men också för att kunna ladda hem musik, film och mellan 20 till 10 GB kan datorn börja bli seg pga för litet utrymme. Så summa summarum får du bara ca 80 GB som du kan använda av 128 GB. Motsvarande beräkning med 256 GB blir att du har 210 GB till förfogande. Stor skillnad.
 12. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Varför inte variera sig?
 13. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Fick ett tips från min personlige "rådgivare" på byggvaruhandeln om entregolv. Pergo har kommit med ett vinylgolv i klickmodell som är superhårt och vattentätt. Bygger bara 4 mm om man lägger det på befintligt golv och finns i en drös utföranden och mönster. Tänker köpa in det och lägga det i hallen på den gamla plastmattan som är repig och ser bedrövlig ut. I stället för att riva upp skiten så får det bli som underlagsmaterial till det nya golvet. https://www.pergogolv.se/sv-se/vinyl
 14. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  De gamla har inte mörknat, jag har kollat, och jag köpte identiska nya brädor. På papperet i alla fall. Det får bli som det blir.
×