MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Axelman

Moderator
 • Antal inlägg

  58 328
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  415

Axelman vann dagen: 23 Maj

Axelman hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

4 913 Fantastiskt!

1 följare

Om Axelman

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1960-10-11

Kontakt

 • Webbsida
  http://abc.de

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  FALUN

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1997
 • Appleprylar
  iBook G3 300 iMac 21" late 2009, iMac 21" late 2013 och en MBA 11"!!
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

2 532 profilvisningar
 1. Justerade rubriken Axelman moderator
 2. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Hela Borlänge är som ett uthus.............
 3. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Hämtat takplåt i Borlänge till blivande uthuset.
 4. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Gjort EU-test och läst på och konstaterat att jag borde rösta på S.
 5. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Fick besked från vårdcentralen. Mina diabetesvärden är bra och stabila så jag ska halvera medicinintaget i ett halvår på prov. ... Planterade gräsfrön i går och idag. Kanske får ihop en grön matta innan sommaren är slut.
 6. Axelman

  iPhone 7 blir kokhet

  Skumt. Jag får inte länken att fungera. Men om man klistrar in den i webbläsaren går det. Håhåjaja...
 7. Axelman

  iPhone 7 blir kokhet

  https://discussions.apple.com/thread/7671057
 8. Eftersom Apple bara har ca tre gånger sveriges statsbudget i kontantkassan så förstår jag att de tycker att det är lite klent och vill ha mer......................Att kunna gå back med 100 miljarder kronor i 25 år känns som ett ganska instabilt företag.
 9. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  ...till madrassen?
 10. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Hade du något av den blicken, så käftar nog ingen emot.
 11. Har en iMac 21" 2009 som jag satte i en SSD men som är pensionerad för två år sedan. Det blev väldig skillnad i prestanda. Den mekaniska disken klarade typ 60 MB/s. SSD-n 240 MB/s. Risk för whiplashskada. Typ. Den jag har nu, 21" 2013, köpte jag beggad och satte i en SSD i den också. Går som tåget!
 12. En vanlig mekanisk hårddisk läser och skriver i ca 100 MB/s ( MegaBytes per sekund ) plus latency. Latency är den tid som det tar för den mekaniska disken att vakna, snurra upp i fart och placera ut läsarmen. ... En SSD med SATA-ansutning till Mac 2011 och senare kan i bästa fall klara 500 MB/s läs och skriv men utan latency. Det skiljer en hel del mellan de olika SSD-erna så tipset är Samsung Evo 860. Samma disk växlar ner till ca 250 MB/s i äldre Macar. Trots det är det ett jättelyft för Macar 2010 och äldre. ... Har du en Mac med fastlött RAM-minne eller en iMac som har RAM-platserna nästan oåtkomliga på baksidan av moderkortet så är du hjälpt av en SSD. Tar RAM-minnet slut så skriver OS X tillfälliga filer till hårddisken. Har du då en mekanisk disk drabbas du först av latencyn och sen av långsam skrivning/läsning och du får "badbollar". Med en SSD går processen blixtsnabbt och man upplever det som om man skulle ha mer RAM-minne. SSD ersätter inte RAM men ger en hjälpande hand. Jämfört med resten av en dator, är en mekanisk hårddisk rena rama stenåldern. Dagens Macar börjar komma i fatt. De SSD som kommer i dagens Macar läser och skriver i ca 2-2500 MB/s och allt som involverar hårddisken går följdaktligen lika mycket fortare. ... Du kan testa hur snabb din hårddisk är med BlackMagic Disk Speed Test
 13. Axelman

  Hur jag mår idag-tråden

  Har för mig att det var i din arkeologiska epok. Skojjade bara om hästarna. Nu dröjer det inte länge förrän vi är på Stora Frö för årets kulturvända.
×