MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Axelman

Moderator
 • Antal inlägg

  58 094
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  405

Axelman vann dagen: 19 mars

Axelman hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

4 764 Fantastiskt!

1 följare

Om Axelman

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1960-10-11

Kontakt

 • Webbsida
  http://abc.de

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  FALUN

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1997
 • Appleprylar
  iBook G3 300 iMac 21" late 2009, iMac 21" late 2013 och en MBA 11"!!
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

2 410 profilvisningar
 1. Gaffel-OT: Bättre en tia i handen än en tjuga i foten....
 2. Du kan installera den sedan internt. ... En enkel variant är att klona över hela innehållet på den befintliga disken till den nya om du vill och har utrymme för det via program som Carbon copy cloner. ... Snabbsökte på Google och hittade en tydlig beskrivning av installation på extern hårdisk: https://sv.phhsnews.com/install-boot-run-mac-os-x-from-an-external-hard-drive
 3. Gaffeln i höger om jag äter utan kniv. Gaffeln i vänster om jag äter med kniv. Simpelt som det.
 4. Oj. Hade lite bråttom där. Menade så klart EVO. Vad jag sett i tester är att EVO-n är ungefär lika mycket bättre som den kostar. Frågan är om det blir någon skillnad för dig då USB 3 sänker hastigheten något i alla fall. 1 TB är att föredra framför knappt märkbar skillnad i hastighet.
 5. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  Jajaja.... Jag ville bara köra FORT!!
 6. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  Gäller inte det om jag snattar, smiter från bensinräkningen eller kör för fort också? Jag är ju bara ett offer................
 7. Det är ett mycket bra val. Skillnaden i hastighet är ca 20% lägre via USB 3 än att montera den internt, men skillnaden är så liten att den inte märks. Jag är ingen datornnisse och hatar att skruva i och med datorer. Men jag tog mig i kragen och beställde ett kit med verktyg från iFixit och följde deras guide och det gick. Svettigt var det men det gick.
 8. Lite märkligt formulerad fras, men du betalar ungefär samma pris på SSD-n som en firma du anlitar sen tillkommer jobbet vilket kan bli 1000-1500:- för installation av en intern SSD. Du betalar ca 900:- för en bra SSD se bilden nedan och en trehundring för ett hårddiskkabinett med USB 3. Eller så köper du en färdig extern.
 9. Du måste ju tänka "Vad har jag som är så viktigt att farbror tjuv skulle vara intresserad av vad jag har på hårddisken?" Herr tjuv vill kränga burken till en hälare och få snabba pengar. Alltså inget behov av kryptering för en vanlig människa.
 10. Om du köper en extern SSD och inte lägger OS X där blir det ju knäppt. Då missar du ju all förbättring SSD-n kan ge rakt över. Chachefilerna hanteras i slowmotion och så vidare. Det är absolut inget high tec att lägga OS X och annat på en extern disk. Du kan ha OS X på den interna och den externa. ... Du får räkna med att det är dubbla priset att installera en SSD mot att ha samma SSD externt.
 11. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Fick oväntad städhjälp idag.
 12. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  "Flickan var nio år vid det första tillfället, och övergreppen skedde under fem års tid. Mannen har även smittat flickan med en sexuellt överförbar sjukdom..." ... När man läser slikt verkar 12 år i finkan minus rabatt som ett hån. Livstid och kasta bort både nyckel och snorre!
 13. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Jajjemän! Kolla vad mycket snödroppar vi har. Fikabordet är ute också!
×