Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Axelman

Moderator
 • Antal inlägg

  59 488
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  460

Axelman vann dagen: 30 mars

Axelman hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

5 623 Fantastiskt!

1 följare

Om Axelman

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1960-10-11

Kontakt

 • Webbsida
  http://abc.de

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  FALUN

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1997
 • Appleprylar
  iBook G3 300 iMac 21" late 2009, iMac 21" late 2013 och en MBA 11"!!
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

3 483 profilvisningar
 1. Med risk för att vara "partykrachare" så är det vanskligt att jämföra olika årsmodeller eftersom det inte är samma grejjor på insidan. En årsmodell kan kännas kallare än en annan beroende på olika tekniska lösningar och fläktarna kan susa olika mycket vid samma belastning. Eftersom detta med värme är väldigt viktigt för dig, Jane Doe, så påpekar jag det.
 2. Nähä? Tack Poca. Vad skulle jag göra utan dig?
 3. Dubbla prestandan för 1,500:- är oemotståndligt för mig. 9 gånger av tio skiljer det 10-20% mellan den billiga och den dyrare processorn och då är det inte värt det.
 4. Efter en hastig titt så ser jag att Air i3 har dubbelkärnig processor medan i5 har fyrkärnig processor. Årets ( 2020 ) i5 är i runda slängar 50% bättre än fjolårets och det var mycket länge sedan Apple förbättrade Air så mycket. Att lägga till den i basmodellen kostar 1500:- och jag skulle säga att det är värt det hela dagen lång. Du kanske inte behöver det nu men den kommer att orka mycket längre in i framtiden. Operativsystemen växer och programmen lika så med mer funktioner och finesser.
 5. Bytte en läckande säkerhetsventil jag låtit bli att titta på sista året. Men det blåser småspik ute så man vill inte vårpyssla i snöbyarna som drar piskande fram med ojämna mellanrum. Bättre att skålla sig på varmvatten.....
 6. Jag har inte så bra strykeflyt. Jobbar korta stunder med små vikter. Men jag har börjat efter fem års haveri.
 7. Mer rörmokeri idag. Har haft problem med varmvattnet som åkt hiss i temperatur en tid. Eftersom jag har solfångare och värmepump kan varmvattentempen variera från typ 48° och till 100° så blandningsventilen är superviktig. Tog i sär den och fick knacka ur (!) den rörliga ventildelen som termokroppen trycker på. Så nu är allt nytt och välsmort och borde reglera som uret! Återstår lite tempmätningar med min IR-tempmätare och finjustering. Nu kaffe till den flitige mokar'n.
 8. Vi kanske ska intensivvårda den i stället...? Stoppa den i en kuvös...?
 9. Shit! Vi har en galloperande pandemi av vansinne på forumet!!
 10. Linjärt skulle jag säga. Först kom en, sen kom en till och så ytterligare en.
 11. Jag har haft "karantän" i en fem år eller så sen jag brände ut mig för andra gången. Umgås mycket lite med folk och fä. Ett barnbarn fyllde tre i helgen så vi var där hos dem med mormor och morfar, alla helt friska. Ingen var hysterisk och hamstrade toarullar men förstod allvaret i samhällsläget.
 12. Sjön har jag fottosjåpat in......
 13. Det där är ju baserat bara på matematik. Vi har ju den demografiska faktorn att ta hänsyn till. Vi i sverige är glest befolkat jämfört med många andra länder. Vi har få storstäder, vi har 40% ensamhushåll, vi har de gamla på "hemmet" och sålunda i princip noll generationsboende. Vi är de mest asociala folket i världen enligt vissa matematiska tabeller..... så följdaktligen finns det inbyggt en tröghet i vårt system som effektivare bromsar en snabb utveckling. Men vad vet jag som inte har högre utbildning.....
×
×
 • Skapa nytt...