MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-02-23 på alla områden

 1. 4 poäng
  Ibland kan det vara väldigt mycket motstånd när man ska lägga en kabel och ibland går det så smidigt att man knappt fattar vad som hänt. En viktig sak i sammanhanget verkar vara den inkommande fibern. Om systemet i fråga kör mycket Java kan det upplevas som instabilt ibland, vilket kan få förödande konsekvenser vad gäller output. Man kan också få problem med att aktivera viloläget.
 2. 4 poäng
  Påbörjat en ny anställning i veckan och arbetat mina två första dagar, det har tagit ut sin rätt i helgen, även om det varit en mjukstart så är det alltid mycket när man börjar på ett nytt ställe. Är heltid men där är "bara" deltagare under 2x3 timmar, ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen vilket underlättar för min del, där finns tid både vid dagens början och slut att rensa skallen på. Sen har jag nära till jobbet, tidigare 9 mil enkel resa, nu mellan 1.5-4 mil beroende på vilket ort jag ska vara på, men flest dagar är jag i Hässleholm vilket är närmast. 7 minuter med tåg och totalt 20 minuter med promenad till tåget samt upp till vår lokal, 30 min på tåg och ungefär 20 minuter promenad till lokalen i Kristianstad. Har utrymme för att flexa under eget ansvar att timmarna blir arbetade. Säkerligen inte det bästa beslutet att gå rakt på 100% igen, men jag kunde inte tacka nej till erbjudandet samt att både närhet samt möjlighet för flex och att jag själv kan påverka min dag känns kanon.
 3. 3 poäng
 4. 3 poäng
  Nu räcker det med lappkast och semmelkastning här i tråden. Låser den för kvällen och rensar hårt. /Moderator
 5. 3 poäng
  Har just återvänt till världen efter århundradets influensa, trodde fanimej att jag skulle dö
 6. 3 poäng
  Sen komm mellansonen med familjen och det blev bland annat mellis med appelsin. Det var roligare att mata pappa för apelsin är lite syrligt....
 7. 3 poäng
  på måndag lever jag i nuet
 8. 3 poäng
  Erbjuden två stycken anställningar idag båda med sina respektive fördelar på olika sätt. Vet inte riktigt hur jag ska välja....
 9. 2 poäng
  Samslung påstår att den 🆕 860 ska ha upp till 8x den TBW som 850 har. Jag är nu helt säker. Ska beställa en 860 ikväll när jag kommer hem. Tack killar för en mycket givande diskussion!
 10. 2 poäng
  Trim är ett träningsprogram för en SSD så den håller sig i TRIM. Jo, det är sant även om jag tramsar lite...
 11. 2 poäng
  Har precis inhandlat en Samsung EVO 850, 250 GB. I helgen ska jag peta in den i den MBP midd 2012 jag köpt. Ska bli kul, har typ aldrig skruvat i Mac, dock var jag en flitig PC-byggare.
 12. 2 poäng
  Tusen tack för all hjälp! Tänkte meddela att nu har jag bytt till en SSD (tog den med 500GB), datorn blev som ny igen! Vilken jäkla fart allting har nu! Hjärtligt tacksam för alla snabba kommentarer, tips och hjälp. Har varit till stor betydelse i detta! Hittade en svensk hemsida https://www.enkelteknik.se/byt-harddisken-i-din-macbook-till-en-ssd med ungefär samma info som den på ifixit. Är ingen direkt superkille när det kommer till datorer, så kände att svenska i alla detta datorord var lättare. Men som sagt, hade inte lyckats utan hjälpen! Så jättestort tack!!
 13. 2 poäng
  Sitter på jobbet i Sötelje och tittar ut genom fönstret. Sol och minus två grader just nu....... Idag mår jag bättre än igår så det känns bra.
 14. 2 poäng
  Perfekt. Då kanske man för en gångs skull hinner med sina vinterprojekt innan det blir vår.
 15. 2 poäng
  Jag och hunden slumrade till igen efter att klockan ringde i morse vaknade 07.12 men jag han till tåget som gick 07.22, hade till och med en hel minut till godo, utan att springa...
 16. 2 poäng
  Att rädda kattungar och barn går alltid hem. Det ser snyggt ut ur alla synvinklar.
 17. 2 poäng
  Tack! Ska kolla upp det och försöka installera El Capitain så får vi se.
 18. 2 poäng
  Skönt med 2 vilodagar framför vinterstudiosoffan nu har det lovat plus i mitten av veckan. så då skall jag njuta av stunden enligt Alix
 19. 2 poäng
  Hej och välkommen hit Samsung Evo 850 ska du välja. Finns även 250 GB https://new.webhallen.com/se/product/208492-Samsung-SSD-850-EVO-SSD-500GB-MZ-75E500BEU https://www.ifixit.com/Device/MacBook_Pro
 20. 2 poäng
  SD är ett vidrigt skitparti.
 21. 2 poäng
  Är nog så fortfarande, kör man in i framförvarande är man vållande för att man har inte har tillräckligt avstånd till framförvarande för att reda ut situationen. Vid seriekrockar så är den som kör in i den framförvarande skyldig för dennes skador och den som kör in i honom skyldig för hans skador och så vidare bakåt i ledet.
 22. 2 poäng
  *Man kan lösa det själv genom detta gratisprogram.
 23. 2 poäng
  ja det borde vara sorterat i antalet uddar ... annars blir det rena stjärnsmällen
 24. 2 poäng
  TV4 utesluter jag i möjligaste mån...Har inte behov av pissepauser stup i kvarten
 25. 2 poäng
  OM jag skickar det som en PDF-fil kan du skriva ut det!!
 26. 2 poäng
  Du kan kolla själv om du hittar någon sådan dag. https://temadagar.se/kalender/
 27. 2 poäng
 28. 2 poäng
  Förena dig med mig i Nuet nu Alix. Flera dagar in i framtiden existerar inte, än, bara i huvudet på oss.
 29. 2 poäng
  Har du varit inne i Systeminställningar, Skrivbord och Skärmsläckare, där väljer du din skrivbordsbild
 30. 2 poäng
  92år. En imponerande ålder. (Både min mormor och henns bror blev 91,5)
 31. 2 poäng
  Lycka till, ska själv börja nytt jobb på torsdag efter att ha varit "mellan två jobb" i nästan två år (delvis pga av sjukdom).
 32. 2 poäng
  I Chrome blir det helt perfekt varje gång, har provat 4 gånger och hamnar exakt på samma ställe varje gång. Dvs här: Och som sagt har jag inte heller några problem med att citera inlägg. Begriper inte varför Apple verkar ha någon egen strategi för att bygga webbläsare som inte håller sig till allmän standard. Kan även tillägga att nu när jag använder Chrome får jag även en ljudsignal när jag får en ny notifikation. Det har jag aldrig fått med Safari trots att jag har det inställt så.
 33. 2 poäng
 34. 2 poäng
  Spisinsatsen som omnämns är en kassett som sätts in i den öppna spisen för att effektivisera eldningen där. En öppen spis är direkt en katastrof energimässigt där typ 99% av värmen går rätt ut. Den skickar ut 300-600 m3 luft ur huset i timmen som måste komma in någon stans och passar då på att kyla huset därav den riktigt usla effektiviteteten. En spisinsats till öppna spisen reducerar luftflödet ner till kanske 20 m2 i timmen samt att den låter merparten av värmen åka ut i huset.
 35. 2 poäng
  Slurp aaahhhh.... Glad av att sitta inomhus idag. Varit ute med hunden, otäckt kallt ute på grund av blåsten Saknar inte tiden då man hade utomhusjobb Skrev papper på anställningen igår, såg att jag får 1000:- mer i lön än jag räknat med, tänker inte klaga Börjar på torsdag, dator och telefon är beställt, blir heldag med introduktion på torsdag & måndag, fredag blir det att känna sig för i verksamheten i Hässleholm. Var även förbi Hässleholmskontoret där jag kommer att ha som huvudbas och hälsade på min kollega där och haft lite diskussioner med våra deltagare om tidigare anställningar och personliga brev.
 36. 2 poäng
  Du ser, trots flera år av så kallad global uppvärmning är det fortfarande kallt och allmänt skitväder i Arktis.
 37. 2 poäng
  Tack för det. Det känns skönt att vara tillbaka där. Jag fick t.o.m. mitt gamla inpasseringskort, så de behövde bara aktivera det och nu kommer jag redan in överallt
 38. 2 poäng
 39. 2 poäng
  English is strange language. Freight on a car is called shipping. Freight on a ship is called cargo.
 40. 2 poäng
  Jag jobbar med yrkeshögskoleutbildningar. Vi anlitar nästan uteslutande konsulter som undervisar för att de ska ha rätt branschkunskap.
 41. 2 poäng
  Du är ju trött på vintern redan i Augusti
 42. 2 poäng
  Är det så enkelt? Bestämde mig för jobbet där jag tror att jag kommer trivas som bäst
 43. 2 poäng
  Åsså skulle jag kolla lite OS och slog på TV-n och så vart det guld i herrarnas skidskyttestafett! Hejja Sverige!
 44. 2 poäng
  Så grymt imponerande. Jag missade matchen men såg att de spöade Arsenal på deras hemmaarena! Helt ofattbart!?! Jag hyllar ÖFK helhjärtat. Vilka hjältar!
 45. 1 poäng
  Du hade rätt även om det inte är så varmt att man gå i kortbyxor
 46. 1 poäng
  Tack, trottoarerna börjar bli bra, men där det är skugga finns det is kvar. NU skulle det bli plusgrader på dagtid under hela veckan och då lär det snart bli riktigt bra!
 47. 1 poäng
  Du får smygköpa renar och ha i garaget. Som backup.
 48. 1 poäng
  Nej, inte vid dubblering. Då visar du ju samma bild på bägge, och de är olika stora så det kan inte se normalt ut på båda samtidigt. Jag tror du måste använda en HDMI 2.0 adapter + kabel. https://support.apple.com/sv-se/HT206587
 49. 1 poäng
  Har du regler som i vissa fall flyttar e-posten till en mapp som ligger "På min Mac"? För de hamnar i den papperskorg som hör till var mejlet ligger (inte var det kommer ifrån).
 50. 1 poäng
  Kul, grattis! Du såg till att du får en Mac och en iPhone som arbetsredskap va?
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00
×