Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista

 1. Alix

  Alix

  Medlem


  • Poäng

   129

  • Antal inlägg

   72 740


 2. Axelman

  Axelman

  Moderator


  • Poäng

   123

  • Antal inlägg

   61 483


 3. Pocahontas

  Pocahontas

  Moderator


  • Poäng

   87

  • Antal inlägg

   80 946


 4. Telly82

  Telly82

  Moderator


  • Poäng

   82

  • Antal inlägg

   33 940Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-12-15 på alla områden

 1. 11 poäng
  Hej! Från och med nu intar Stefan Axelsson (Axelman) rollen som forumansvarig "övermoderator" på MacWorld forum. Ni som har hängt här ett tag känner säkert till honom väl, han är en av de mest aktiva eldsjälarna här och har modererat forumet utmärkt under lång tid. @Axelman är från och med nu den som bossar över alla moderatorer och den som håller kontakten med oss på redaktionen. Välkommen in i den nya rollen, det här kommer att bli superbra! Mvh Mikael Lindkvist Chefredaktör MacWorld
 2. 5 poäng
  Gott nytt år alla! Bestämde mig för att ge mig på att öppna maskinen och uppgradera. Har tidigare använt en extern Samsung T3 500gb som Bootdisk via USB, som också har fungerat klockrent! Men tyckte en allmän uppgradering var på sin plats, slog till på 32gb 1867mhz ram från OWC och en Samsung evo 860 1tb för att föryngra macen lite och dessutom kunna installera OS som kräver APFS formatering, från Mojave och uppåt. Det var relativt smärtfritt, valde dock att inte demontera skärmen helt då flera har rapporterat att kontakter till kablarna är känsliga och kan ge olika problem med displayen efteråt. Streck, ränder eller helt svarta skärmar. Gick fint att få ut gamla HDD och montera rack för SSD med skärmen på plats. Lossar man skruvarna till högtalaren så är det bara att flytta den åt sidan och ta ut HDD. Jag behövde bara lossa den övre skruven till HDD fästet och vinkla ut ramen åt sidan för att få ut HDD, och sedan omvänt för att montera SSD. OWC har ett fint kit med "pizzaslicer" för att öppna skärmen, tape för att fästa igen, verktyg för att lossa på diverse delar. De flesta har gett strålande recensioner men några har skrivit att tapen inte fäst ordentligt och vissa har dessvärre upplevt att skärmen lossnat plötsligt, fallit ner i golvet och krossats och såklart förstört logikkortet då kablarna slitits ut i fallet (!) Jag lät macen ligga på rygg ett dygn efter installationen och därefter låta den stå i max vinkel bakåt så att displayen vilar på skelettet så mycket som möjligt... verkar inte vara några problem med hållfastheten hittills. Thermokabelkittet från OWC är ganska styvt, så man får bända lite tills man hittar en bra position som inte är för spänd, säkrade sedan med dubbelhäftande tejp. Hela processen tog 45 min ca.
 3. 5 poäng
 4. 5 poäng
  Bilderna ligger inte på iCloud Drive utan ska ligga på iCloud bildbibliotek, de är inte samma sak. Så om du har gått in på iCloud Drive istället för iCloud bildbibliotek så förstår jag att du inte ser några bilder och att du uppfattar det som att ingen av dina bilder har synkroniserats.
 5. 4 poäng
  Vem är högst i näringskedjan, sa du??
 6. 4 poäng
  Sen är göteborgare trevligare än stockholmare...
 7. 4 poäng
  I mitt fina Ulricehamn igår. Orkade inte släpa med mig systemkameran (Nikon) med väskan med alla objektiv så det fick bli den lilla fickkameran med superzoom. Blir ganska skapliga resultat med gott om ljus och om man låter bli att förstora upp bilden. 👍
 8. 4 poäng
 9. 4 poäng
  Blivit uppvaktad av mina två yngsta söner med fruar och barn..på utsidan huset, och tre meters avstånd.. Mycket man får göra annorlunda i denna tid... Men det får vi ta igen längre fram när vi alla blivit vaccinerade..
 10. 4 poäng
 11. 4 poäng
  - Risigt med grön jul! sa Bill - Grön jul är risigt! sa Bull
 12. 3 poäng
  Tja, de har haft inbördeskrig förut, de älskar vapen och våld, så om det smäller skulle jag inte bli förvånad. Den genomsnittlige amerikanen är en person som saknar utbildning och bildning men som kompenserar detta med starka känslor och en inre drift att manifestera detta, vilket inte sällan leder till våld. Men de är spaka utan ledare.
 13. 3 poäng
  Kunde inte skrivet det bättre själv
 14. 3 poäng
  - Örn örn örnörn örn örnörn örnörrrrrrn!!
 15. 3 poäng
  Jag fann det extra ordinärt intressant. Den kanske mäktigaste och mest inflytelserika republikanen har bytt fot. Råttorna överger det sjunkande skeppet. En mer verklighetstrogen beskrivning vore att skeppen överger den sjunkande råttan......
 16. 3 poäng
  Ny tjänst som underlättar distansarbetet för parlamentariker?
 17. 3 poäng
  Har lagt upp en komplett uppsättning skivor till en Quicksilver på Macintosh Garden (https://macintoshgarden.org/apps/mac-os-s1-921-installrestore-swedish-powermac-g4-quicksilver-2001). Om någon vill ha avbilder av andra maskinspecifika skivor låt mig veta, jag har samlat på mig en hel del sen jag först skapade den här tråden.
 18. 3 poäng
  Jag säger bara detta. Det är ok i min tråd att blanda lite. Somliga tjötar schack tills man blir knäpp. Somliga tjötar om sin telefon och iOS sida upp och sida ner. Att inte då få nämna årtiondets politiska skandal och dess upphovsman blir udda. OM man anser att det är sinnesslött har jag ingen bra kommentar som inte ger mig minst 24 timmars avstängning från forumet.
 19. 3 poäng
  Gomorron gomorron! Även jag är tillbaka på jobbet imorrn. Har dock vart ledig från 22'a.......så det blir mjukstart imorrn.....(om jag kommer upp 05.40).
 20. 3 poäng
 21. 3 poäng
  De är snabba med satiren
 22. 3 poäng
 23. 3 poäng
  Jaså, andelen M1-macar väntas öka? Det var som tusan.
 24. 3 poäng
 25. 3 poäng
  Jo det stämmer idag också
 26. 3 poäng
 27. 3 poäng
  2019: Håll dig borta från negativa människor 2020: Håll dig borta från positiva människor Gott nytt år, vänner
 28. 3 poäng
  Jag ska ta en liten extrapromenad medan det är ljust. Har redan hunnit styrketräna och powerwalka idag. Känner av allt testosteron!
 29. 3 poäng
  Skapa alias. Kolla här: https://support.apple.com/sv-se/guide/icloud/mm6b1a490a/icloud
 30. 3 poäng
  - Det här är hockey, inte breakdance!
 31. 3 poäng
  När kommer det till forumet?
 32. 3 poäng
  Jag är redan frälst, predika för någon annan. God jul förresten.
 33. 3 poäng
  1. Ja 2. Absolut inte. Det är en galen beskrivning. Upprepa den inte igen om du vill ha min och andras respekt.
 34. 3 poäng
  Nu när mörkret har lägrat sig så får man väl tända (h)juleljusen.
 35. 3 poäng
 36. 3 poäng
 37. 3 poäng
  För ideliga urspårningar finns VGDID-tråden....
 38. 3 poäng
 39. 3 poäng
  Köpt en basförstärkare till jul. En liten EBS som var prissänkt från 3,700:- till 2,200:- så nu kan jag pensionera min ultralilla fjuttbasstärkare modell skokartong. Tomten kom tidigt i år!
 40. 3 poäng
  Delar med mig av ett inlägg på Facebook, som mitt barnbarn som jobbar på Östra Sjukhusets BIVA-avdelning lagt upp.
 41. 3 poäng
  Fick klart med ledighet i mellandagarna 😀 Första gången på mannaminne.
 42. 2 poäng
  — Mitt hjärta kunde inte hålla klaffen. Men nu är det tyst.
 43. 2 poäng
  Vi har bara en bil nu men den är betald och klar och jag planerar att behålla den för att kunna dra husvagnen. Laddplats har vi i området och den kostar 350:-/månaden så i praktiken kostar elen 100:-/månad. Som jag ser det kommer det bli en utmaning, ett roligt uppdrag, att åka "roadtrips" och hitta laddare och inte få soppatorsk. Det blir ett annat tänk helt enkelt men jag ser fram emot det. Måste bara få siffrorna att gå ihop. Ska göra en @mikaellq och vänta till rätt läge
 44. 2 poäng
  Helt osannolika djur!
 45. 2 poäng
  "Förutom att det inte fungerar, hur tycker ni att det verkar?" (Gammalt utvecklarordspråk.)
 46. 2 poäng
  — Undrar om jag får napp när jag känner mig så avskärmad...
 47. 2 poäng
  Så ni kommer att sitta i varsitt hörn av soffan samtidigt som du facetimeölar med kollegan?
 48. 2 poäng
 49. 2 poäng
  Lite måste man väl kunna tänka själv och förstå att rekommendationerna inte är huggna i sten utan det finns undantag
 50. 2 poäng
  Den absolut bästa alla kategorier är faktiskt Soundhound för klarar av t.o.m när man nynnar.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...