MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-02-25 på alla områden

 1. 5 poäng
  Har grejat med köket hela helgen. Efter div. förseningar och materialvalsproblem så brakade samarbetet med IKEA ihop totalt när det kom till utformning av bänkskivorna och jag blev tvungen att leta bänkskivor på annat håll. De bara vägrade att göra måtten som jag vill ha dem och insisterade på att deras uträknade mått var de rätta (trots att jag lasermätt hela köket) och hävdade att jag mätt fel... Idag åkte jag till Hornbach och fick bänkskivor tillsågade som jag vill ha dem och med lite småjusteringar så blir det kanon. Hade jag tagit IKEAS mått och skivor så hade jag stått med tre helt obrukbara bänkskivor som kostat mer än fyra gånger så mycket som de jag köpte på Hornbach som bara behöver lite putsning. Nu börjar det iaf se mer och mer ut som ett kök.
 2. 4 poäng
  Jag hoppas att Apple inte viker ned sig.
 3. 3 poäng
 4. 3 poäng
  Snarare var det en reflektion givet ämnet för stunden. Jag tror fortfarande att den är korrekt. Så till vida att ungdomars problem med sociala medier inte står särskilt högt på deras (vår) dagordning, men att vuxna män givetvis inser att där kan finnas en problematik om man pekar på den. Men det är ingenting de (vi) går omkring och bekymrar oss över till vardags. Därför är det uppfriskande att se sådana inlägg som Imarc gör, han är rimligtvis en av dem (oss). Hans botemedel är dock inget jag stöder.
 5. 3 poäng
  Idag har jag lunchat med en gammal kollega (kvinna). Det var trevligt. Första gången jag gått utanför den egentliga släkt- och vänkretsen på evigheter.
 6. 3 poäng
  Det som byggs nytt är för dyrt även för den med normal lön. En nybyggd etta en halvmil utanför Landskrona kostar drygt 10 000 i månaden i hyra, vilket medför att den som har en månadslön som understiger 30 000 inte ens kan söka den, och den som bor i en halvgammal trea för 7 000 i månaden har ingen vinst att göra på att byta boende. Följden blir att bostäderna står tomma tills bostadsbristen blir allt för skriande bland de nyanlända barnfamiljerna, varvid de placeras i treorna för 14 000 kr/mån, betalda av oss alla via skattsedeln. Nya bostäder är för dyra och håller för hög standard för att de med störst behov av bostad skall ha råd att bo i dem. De som har gott om stålar hittar alltid ett boende, det är inte dem bostadsbristen gäller.
 7. 3 poäng
  Fick grannens hjälp att bära ner en ny dörr och ett fönster som ska monteras där garageporten är idag. Källargaraget ska så småningom bli allrum/gästrum med banktanke att hyra ut det till någon stackars högskoleelev som sover i en garderob. Bostadbrist är ett understatement här i stan. Man lär ju dryga ut pensionen när staten är så njugg.
 8. 3 poäng
 9. 3 poäng
  – Hade det varit gymnastik hade jag vunnit på bommen!
 10. 3 poäng
  Ja, jag känner sympati för vad du råkade ut för. Men man måste skilja mellan om man behöver antivirusprogram för att skydda datorn mot skadlig programkod eller om man behöver antivirusprogram för att skydda datorn mot användaren. Det förra är inte nödvändigt.
 11. 3 poäng
  Din otrevliga och sarkastiska ton med personliga påhopp är föga imponerande. Märkligt att du inte blivit avstängd från forumet ännu.
 12. 3 poäng
  Trevlig ton! Postande av inlägg kanske inte ska kombineras med andra sysselsättningar som hör lördagskvällen till…
 13. 3 poäng
 14. 3 poäng
 15. 3 poäng
 16. 3 poäng
  Jag testade hörseln mot olika internettest nyss. Hörlurarna (Sennheiser HD 520) klarar från 8 Hz till 30000 Hz (10 dB vid 1 KHz). Jag hör 20 Hz som lägst och 14000 Hz som mest. Bättre än bra för en 53-åringI 👂 https://www.audiocheck.net/audiotests_index.php https://www.iflscience.com/heal…/test-how-old-are-your-ears/
 17. 2 poäng
  Lysande förklaring lappen71 och Raphael 😀
 18. 2 poäng
  Det skall bli skönt att lämna arbetsmarknaden om några månader... Det börjar bli irriterande med kraven från klienterna att jag skall kunna kommunicera på arabiska med dem. Det går väl dithän att man måste lära sig det, åtminstone om man är yngre, men det känns näst intill omöjligt att åstadkomma för en gammal gubbe som jag.
 19. 2 poäng
  Hej, Jag är en gammal Windows-nörd, sedermera Linux-nörd som plötsligt fick för mig att köpa en iMac 27 efter att ha köpt den billiga varianten av iPad, hade en Apple-TV sen förut, så varför inte gå all in tänkte jag. iPhone får det bli när jag tröttnat på min OnePlus. Tänkte att nu är det dags då jag inte håller på och bygger egna datorer längre eller spelar de senaste spelen (och därför bytte hårdvara ständigt). Som jag förstått kan man leva många år med en Mac. Var lite orolig först när jag läste specsen och att iMac fortfarande körde med snurrande hårddiskar (SSD-varianten var löjligt dyr tyckte jag med tanke på hur billiga stora SSD-diskar är egentligen) Men blev glatt överraskad över hur snabb datorn är trots allt. Och Retina-skärmen ska vi inte ens prata om :) Allt är så vackert. Nu är det bara sätta sig och utforska en helt ny värld :)
 20. 2 poäng
  Hej Alix och Mikaellq, Nu har jag fått två olika mail från högskolebibblan om att jag ska prova olika länkar igen, och att de ska vara "fixade" nu. Och det var dom! Jag har skrivit tillbaka och frågat vad det var för typ av problem, men inte fått något svar på något av de mailen. Tack för er tid och ert engagemang, önskar att jag kunde säga något om vad som varit problemet, men det kan jag ju inte... Vänliga hälsningar Hanna
 21. 2 poäng
  Moffa bjöd dotter och dotterdotter på kondis. Gubben hennes jobbar. Rätt åt'n.😁
 22. 2 poäng
  Jag har upptäckt att även jag börjar närma mig din ålder. Småvikter ska inte underskattas; den mest vältränade kropp jag sett IRL nöjde sig med den egna kroppen, en matta och en gigantisk boll för att utföra ett pass som jag fick träningsvärk av att titta på. Inga stora muskler, men hon kan antagligen slå ihjäl folk med sin mage.
 23. 2 poäng
  Ja, bara skjut budbäraren när budskapet inte passar.
 24. 2 poäng
  OM man skulle scanna igenom alla trådar i detta forum skulle man hitta en handfull trådar angående "virus" där hälften är inbillade och resten till 99% handlade om MacKeeper plus någon reklamkapning. Äkta trådar om virus av alla slag i den bredaste definition man kan tänka sig är otroligt ovanligt här. Baserat på detta så är jag full av förvåning inför en artikel som denna som tydligt pekar ut virus och faror som om de låg på hög.
 25. 2 poäng
  Det är "sista rycket" på kåken. Utnyttjar det utrymme jag har kvar på värdet kontra lånebilden. Det lilla jag har i lån är pyttigt och vi kommer att bo riktigt billigt. Långsiktig planering KAN lyckas.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×