MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-12-21 på alla områden

 1. 5 poäng
  Gott nytt år till er alla! Det har varit ett tag sedan jag var aktiv här. Mycket har berott på att jag i ett antal år kört Windows 10 som primärt system. Jag upptäckte Macen omkring 2005 när jag började använda en iBook. Den gyllene eran med Steve Jobs och alla dessa fantastiska Keynotes Sedan efter den eran och tillkomsten av Windows 10 flyttade jag över till WIndows PC. Jag har använt mig av Surface Pro och liknande Windows 2 in 1:s samt stationära datorer. Jag har ändå alltid kört Mac/iOS enheter vid sidan av eftersom jag jobbar bl.a. med musik, fotografering och video. Men Windows har varit mitt primära system under lång tid, jag har också gillat Microsofts Surface produkter. Svängen tillbaka; jag köpte iPad Pro 12.9 2018. Wow vilken fantastisk platta! Jag ser nu att jag kan lämna bort Surface Pro och köra Mac samt iPad i tandem i mitt workflow. Ett annat skäl är ju kostnadsfrågan; att uppdatera både Windows maskinerna samt Mac/iOS enheterna blir dyrt. Sedan är det fokus. De primära redskapen för mig är ju ändå Final Cut Pro X och Logic Pro X. Dessa behöver köras på Mac-sidan. Sedan har jag använt mig av Affinity Photo (fungerar ju på Windows, iOS och Mac OS X) men det funkar väldigt fint med nya iPad Pro 12.9! För satt få in rätt fokus i mitt arbete på nytt kommer jag att välja att fokusera på Apples utbud framöver. Kommer att ha kvar existerande Windows datorer men kommer inte att uppdatera dem lika snabbt som Apple produkterna. Så detta år blir det en switch tillbaka till Apple Än en gång önskar jag er ett trevligt nytt (Apple) år!
 2. 5 poäng
  Har lagt all energi jag har på att få första etappen av hallen klar till jul. Så 75% av hela hallen är HELT klar, vilket den inte varit sedan vi flyttat hit 1989...................... Det blev superbra. Jag är duktig! ( Och ordentligt långsaaaaaam. ) Men en bräda om dagen så blir det en hel vägg ganska snart. Bifogar före/efter.
 3. 4 poäng
  Sitter i uterummet i värmen och väntar på middagen med en Gin o Tonic i handen. Livet kan vara väldigt behagligt ibland. Sen blir det att fortsätta med evighetsbygget 😁
 4. 4 poäng
  Alla tre barnen har jag träffat idag. Lite längre, en stund respektive som hastigast. Älskade ungar! Fast de börjar bli stora nu, riktigt stora.
 5. 4 poäng
  Frun köpte en massa tallrikar o dyligt på en annons av en modell hon letat efter länge till ett vrakpris på 200:- . När vi kom hem så googlade vi lite och upptäckte att tradera har förmedlat slika tallrikar till ett ca-pris på 100:-/st! Ett snabbt överslag gör att det vi köpt borde kunna säljas för 5,000:-! Men vi ska behålla det för det är riktigt snyggt.
 6. 4 poäng
  Julen är överstånden, så jag har bokat nästa års midsommarsemester. Det gäller att ha något att se fram emot. Jag, mina kameror och en vecka i södra Lappland
 7. 4 poäng
  Orkar inte med att supporta mer på ett tag. Man kan bara förklara hur man ska göra, man har ingen makt att få folk att förstå. Det där med att leda en häst till vattnet... Tre fyra nu på raken som det inte funkar med alls eller bara delvis. Och det tar faktiskt tid och energi att göra något som visar sig vara mest i onödan. Och det är jul. Jag ska nu se på tv, göra en kopp te och kanske göra en skinkmacka.
 8. 4 poäng
  Hej alla därute Tack för alla svar bl a från Sven & Raphael - roligt att se att så många vill hjälpa till och lösa ens ibland väldigt elementära problem ! Vi kan nog avsluta den här tråden nu.... Se julkortsbild (eget foto - min copyright!) nedan! ulbn
 9. 3 poäng
 10. 3 poäng
  Tackar önskar dig detsamma. 😁 Önskar alla på MW ett gott nytt år.
 11. 3 poäng
  Ja, det går ju inte alls ihop med våra politikers ambition att Sverige alltid skall ligga i framkant oavsett vad det än gäller...
 12. 3 poäng
  Håller med, sådana här grejer bör inte kunna ske. Det måste nästan varit så för mig också att den inte varit ibockad under en period av någon anledning. Förstår inte varför jag ska ha bockat ur den någon gång i tiden. Oh well, det är vad det är. Tack för alla era svar!
 13. 3 poäng
  Jag skulle inte se det som att ”rasismen frodades i svenska pressen”. Artikeln är mer ett tidsdokument över strömningarna i samhället 1925 – tre år efter att Statens institut för rasbiologi grundades. Det här var ”vetenskap” på den här tiden och ganska väl förankrat i folks medvetanden – ungefär som en dåtidens genusvetenskap. Och vad ska man dra för lärdom? Ja, inte i första hand ”Se upp för rasister!” utan kanske en mer kritisk hållning till de sanningar som gäller för stunden.
 14. 3 poäng
  Återkoppling: Stängde av strömsparfunktionen, och än har inga omstarter uppkommit. Hoppas det håller sig! Tack Alix återigen!
 15. 3 poäng
  Har avverkat dag 2/4 i slalombackarna med barnen. I går var det dimmigt och mulet och ca -9°, I dag var det soligt och lagom temp ca. -4°C, Det känns att man är 20-25år äldre (och en hel massa kilon tyngre) än när man härjade i dessa backar som mest - Öm både här och där i musklerna (som uppenbarligen fortfarande finns någon stans långt där inne).
 16. 3 poäng
  Det där är väl också knullsnack?
 17. 3 poäng
  en julgris som har sluppit slaktarens kniv då
 18. 3 poäng
  Ni är FANTASTISKA ni som som svarat i denna tråd. Nu har jag nästan en ny mac ✔️OS X El Capitan ✔️En nyare version av Iphoto och där nu det gamla biblioteket ligger så fint ✔️Adobe Lightroom CC T A C K Ni är BÄST!!!!
 19. 3 poäng
  Köket på väg ner. Spis och diskbänk åker sist för överlevnadens skull... Fönstret bredvid dörren till uterummet är borttaget och hålet anpassat för ett mindre fönster, för att kunna ha bänkskiva under fönstret. Tyvärr är det ganska lång leveranstid på det då det är udda mått så tills vidare är det en reglad vägg i hålet tills vidare.
 20. 2 poäng
 21. 2 poäng
  Har sovit som en gris inatt efter att först ha sovit bort två timmar av kvällen. Himmelskt skönt att julen är över alltså. Funderar som bäst på att skippa nyårsfirandet och bara ha det skönt hemma i tystnaden, lugnet och friden. 👼🏼🛌💤
 22. 2 poäng
  Gå in på Systeminställningar - Tangentbord -Text och bocka ur "Rätta stavning automatiskt"
 23. 2 poäng
  Kan vara så för han verkar inte ha varit någon riktig fena på att sätta kakel/klinker. Har aldrig sett så breda och ojämna fogar någonsin så det gick nog fort enligt enklaste vägens lag.
 24. 2 poäng
 25. 2 poäng
  Då det är midvinter (vintersolstånd) idag och traditionellt den dagen som julfirandet börjar med (i den gamla kalendern var Lucia samma dag som midvinter), så vill jag passa på och önska er alla här en riktigt God Jul och ett Gott Slut! (bilden tagen från trakterna där jag bor i södra Närke ).
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×