MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Alix

Medlem
 • Antal inlägg

  62 296
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  622

Alix vann dagen: 20 september

Alix hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

6 066 Fantastiskt!

Om Alix

 • Medlemstitel

Macanvändare

 • Appleprylar
  Mini i7 Late 2012, iPhone SE 32 GB, Apple TV 4 32 GB.
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Alix

  Läste i tidningen idag...

  Italienska fågeljägare är tydligen farliga både för sig själva och andra.
 2. Alix

  Vad jag gör idag-tråden

  Stora leoparder kan döda elandantiloper, som väger som en älg. Leoparder har också dödat tigrar, både i det vilda och i fångenskap. Artikel. En hund är frukost.
 3. Alix

  Sportsnacket går

  De måste hålla ute ryssarna ett tag för syns skull, men när fickorna börjar bli tomma på pengar och mysigheter måste de släppas in igen.
 4. Alix

  Vad jag gör idag-tråden

  De är inte så nogräknade. Här är en (kanske) ofrivillig kannibalkrokodil...
 5. Ja, IOS 12 är El Capitan och IOS 11 är Yosemite, typ...
 6. Jag är inte så mycket fanboy att jag stör mig på sådant. Jag ser perspektivet som att det är förändringar på gång. Ungefär som att de som alltid har köpt Iphones bästa modeller får tänka om.
 7. De flesta som har råd gör ändå en avvägning om produkten är värd sitt pris. Inte minst gäller det reparationskostnader. Den amerikanska tidskriften Forbes kritiserar de nya modellerna just vad gäller reparationskostnader. De åsikter du ventilerar ovan är typiska för de som inte själv tänker köpa produkten men som ändå försvarar produktens existens, vanligtvis beroende på att man uppskattar tillverkaren och tekniken. Men man får aldrig tro att ett företag är immunt mot marknadsförändringar. Det vet ett antal pensionärer från Nokia och Ericsson att berätta. Dock verkar Apple vara förberedda. Marknaden är mättad vad gäller antal sålda mobiler och därför återstår det att tjäna mer per såld enhet. Ett sätt att göra det är att erbjuda mer teknik och innovation vilket får kunderna att lätta på lädret.
 8. Alix

  Copyright i Pages?

  Man trycker @ och sedan avvaktar man tills verktyget börjar jobba. Se dump. Det är ungefär samma på mobil plattform.
 9. Alix

  Copyright i Pages?

  Jag har precis mejlat honom. Tror inte han ser taggen till vardags, men här kommer en som funkar: @felix-d
 10. Det verkar som att alla länkar i klartext till Apple numera automatiskt dirigeras om. Kopiera länken manuellt och öppna i webbläsaren.
 11. Alix

  Vad jag gör idag-tråden

  Jag bedömer att det är en ung leopard (den är hur som helst inte särskilt stor). Den vet inte riktigt vad den ska göra, en blandning mellan lek och allvar. Attacken är inte 100 procent seriöst menad. Att hunden reagerar och står still är till dess absoluta och uppenbara fördel. Ensamjagande rovdjur som leoparder är försiktiga med att själva råka illa ut. De vet att en skada exempelvis kan leda till att deras ungar får svälta. Flykt är dock en signal till undfallenhet och att svaghet = jakt... Spännande film och fantastiskt att få det fångat!
 12. Alix

  Copyright i Pages?

  Det verkar vara en ny forumgrej att länkar i klartext till Apple genererar en omdirigering: Därför tvingas man använda länkverktyget.
 13. I så fall, om det är viktigt nog, vänd dig till en dataräddningsfirma. Exempelvis: https://www.ibas.se/
 14. Filsystemet är skadat så det finns ingenting för operativsystemet att läsa in. Använd Photorec, som jag skrev. I detta läge finns det inget enkelt sätt att komma åt filerna.
 15. Inte nödvändigtvis, exempelvis min USB-sticka med Ubuntu kan Mac OS X inte ens läsa in (inbyggt stöd saknas för EXT*-filsystem), men den kan ändå kontrolleras via Skivverktyg. Dessutom, som det står i Hjälpavsnittet till Skivverktyg: Obs! Skivverktyg kan inte upptäcka eller reparera alla problem som kan uppstå på en skiva.
×