MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pocahontas

Moderator
 • Antal inlägg

  78 388
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  234

Pocahontas vann dagen: 6 Maj

Pocahontas hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

2 867 Fantastiskt!

Om Pocahontas

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  början på 90-talet
 • Appleprylar
  iMac (Retina 4K, 21.5-inch, 2017) 3,0 GHz Intel Core 5, 2 st iPad. MacBook Air 13" iPhone SE
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

5 326 profilvisningar
 1. Toppen. Funderar på en sak. Kan man ha kvar den gamla Time capsulen, och sätta in den nya före den? Den nya ska svara för WiFi, och även sköta backupen. Kan man välja vilken av Time Capsulerna som ska göra backup? Alternativt att den gamla gör backup på frugans dator, och den nya tar hand om min dator. Den gamla fungerar ju än så länge, så det känns onödigt att lägga den åt sidan.
 2. I det modem/router som jag har från Telenor utgår nu Ethernetkabeln från LAN till LAN på Time Capsule, så har det alltid varit. Minns att det inte funkade om man satte den i Wan på Time Capsule. När fibern kommer, ska man ansluta i Wan då på Capsulen?
 3. Tack SirKnasen. Gör man inte en sak ofta, så glömmer man lätt bort hur det var man gjorde. 👍
 4. Tack Alix. Borde komma ihåg det, har ju "alltid" haft Airport, ända sen tefatets tid. Kan ju inte gå fel om jag sätter dit enbart Ethernetkabeln mellan min iMac och Capsulen. Samt startar upp burken
 5. Inte ofta jag frågar om hjälp, men förmodligen är det värmen och många bollar i luften som gör att jag fattar trögt idag. Snart får jag fiberanslutning, och jag passade på att inköpa en "ny" Time Capsule som ska ersätta min gamla platta Time Capsule. Den ska få agera router och dela ut WiFi, när fibern är ansluten. Den gamla Time Capsule gör inte det i dagsläget . (Den är alltså bryggad) Har Mobilt bredband och Telenors router nu. Hittade dessa anvisningar om att installera min nya. https://macworld.idg.se/2.1038/1.672179/installera-time-capsule/sida/1/exportera-installningarna Hänger inte riktigt med i anvisningarna. Fattar att jag ska exportera inställningar och lägga denna konfigurationssfil på skrivbordet, (samt ev byter namn på den) Stänger av min gamla Capsule och kopplar bort alla kablar. sen kommer det: Airport-verktyg ska nu uppmana dig att ansluta din nya enhet. Ska jag ansluta ethernetkabeln som satt mellan min dator och Time Capsule och sedan starta upp den nya time Capsule? Är det allt? sen tror jag fattar resten... Den importerade filen gör alltså att jag fortsättningsvis kör i bryggat läge och de andra inställningarna jag har. De drog in fibertråden i huset igår..var FAS 1, sen komme det en som gör FAS 2, monterar mediaomvandlaren och svetsar fibern i ett skåp längs vägen. Nästa steg blir att välja en operatör, vilket jag ännu inte gjort, har en lång lista att välja i Kungsbackas Open Universe. Ska bara ha bredband, 100/10. TV struntar jag i tills vidare När det är dags att börja använda fibern, så måste jag alltså konfiguera om Time Capsule..
 6. Pocahontas

  Totalt haveri, vad är fel?

  Årsmodell m.m?
 7. Köpte den sista idag på MacForum i Kungsbacka
 8. Pocahontas

  Vad jag gör idag-tråden

  Hör du Yanny eller Laurel? http://www.gp.se/kultur/kultur/hör-du-yanny-eller-laurel-1.6060331 Frugan hör Yanny, "jättetydligt" och jag hör bara Laurel...inte alls nåt "Yanny" :-)
 9. Att Apple inte har reservdelar är väl inte ett hinder. Serviceverkstäderna skaffar fram den hårddisk du vill ha. Hör med Jannsondata. Vill du ha du ha den "bästa" SSD-disken så tar de fram den . Axelman här ovan har mer kläm på vilken SSD som i dagsläget är den bästa.
 10. Apple hjälper dig hitta en som fixar datorn https://getsupport.apple.com
 11. Pocahontas

  Vad jag gör idag-tråden

  Tror det, grymt varmt
 12. Pocahontas

  Videoklipp från nätet

  Det skulle Ingvar Kamprad sett
 13. Pocahontas

  Vad jag gör idag-tråden

  Sitter då inte nedanför köksfönstret och solar..
 14. Kommer billigare undan om du sätter i en vanlig mekanisk disk då. Men har man ändå tagit isär datorn så är det fan så mycket bättre med en SSD . Var bor du? Bäst är om det är ett företag typ MacForum jag har turen att ha nära, men det finns fler i Sverige https://www.macforum.se/butiker
×