MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Svolder

  Vad jag gör idag-tråden

  Idag har jag lagt in om mellandagssemester för sista gången. Ett år kvar... 😘
 3. trafficsolder

  Vad har du köpt idag?

  I've bought a website
 4. Idag
 5. Pocahontas

  Vad har du köpt idag?

  Inte en mössa i vart fall..
 6. Alix

  Vad har du köpt idag?

  Ett medlemskap i Sveriges civilförsvarsförbund.
 7. Både batteriet och usb-c-porten är lättare att byta ut än tidigare.Läs hela artikeln här
 8. Tack för svar. Rättigheterna kan jag ju inte se eftersom visa info på filerna inte låter sig göras. Däremot så försvann alla krångliga filer efter en säker start. Och även efter normal start på mitt konto så syns inte filerna längre. Frid och fröjd igen. 🙂
 9. Tack för alla synpunkter. Jag har ändrat i kanalinställningar på 5 GHz bandet och lyckats få upp hastigheten i mitt interna nätverk till 230 mbit/s, vilket är helt OK.
 10. Om du jämför rättigheterna på en sådan problematisk fil med en "normal" fil (som ligger på skrivbordet), vad ser du för skillnader då? https://support.apple.com/kb/PH25287?locale=sv_SE Du skulle kunna testa en säker start och se om du kan ta bort filerna då. https://support.apple.com/sv-se/HT201262 Eller reparera hårddisken: https://support.apple.com/sv-se/guide/disk-utility/repair-a-disk-dskutl1040/mac
 11. Hej! På min jobbdator (iMac 27 sent 2012, med system 10.12.6) ligger en hel del filer på skrivbordet som jag inte kan radera. Vid försök att dra dem till papperskorgen meddelas: "objektet kan inte flyttas till papperskorgen eftersom det inte får raderas". Jag kan inte heller visa info på dessa filer för att se om de är låsta. Provar jag att byta namn på filen och sedan radera får jag meddelandet: "Åtgärden kan inte fullföljas eftersom ett oväntat fel inträffade (felkod -8062)". Någon idé om hur jag kan få väck dessa filer från skrivbordet?
 12. Lagerdahl

  Hur hottar jag upp Mac Pro 2010?

  Ja, det är en tanke jag umgåtts med ett tag så nu blir det slag i saken. Och en utökning av ramminnet. Ska bli kul att se hur detta påverkar min kära arbetshäst som gått felfritt i princip varje arbetsdagdag i över åtta år. Tack för era synpunkter!
 13. Mattis.se

  Hur hottar jag upp Mac Pro 2010?

  Det absolut enklaste sättet att förbättra prestanda är att byta systemdisken till en SSD. Jag föreslår att du provar det först, innan du testar något annat.
 14. Apple har gjort en liten ändring i de senaste Macmodellerna som gör ljudet i Macen mer flexibelt.Läs hela artikeln här
 15. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  Frank Zappa fick en gång i en TV-intervju frågan om varför kvinnorna i hans låttexter och samhällskommentarer framställdes så negativt. Fritt översatt så blev svaret: "Nej, varför skulle de vara någon slags undantag?"
 16. Alix

  Läste i tidningen idag...

  Kvinnor diskrimineras till och med när det gäller att få vara tungt kriminella som män! Kvinnor ska naturligtvis få sitta i fängelse precis lika mycket som män! Det har de verkligen gjort sig förtjänta av.
 17. Trist. Musikuppspelning, framförallt offline-listor, är ju det primära behovet. 😕
 18. Alix

  Vad jag gör idag-tråden

  Jag hade sköna drömmar förra veckan av sensuell och erotisk art. Oerhört frustrerande att sedan vakna upp i ett på alla sätt kylslaget Norden. Här finns i stort sett bara celibat och pornografi. Les extremes se touchent.
 19. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Jag drömde faktiskt om "http compression" inatt. Har ni hört nåt så knasigt, när alla andra har sköna drömmar om ... 🤣 Så jag fick för mig att leta rätt på nån app som kan fixa detta men kom underfund med att det inte behövs, komprimeras data hela tiden iallafall, och reklam/tracker-blockering minskar dramatiskt på datatrafiken bara det, så dramatiskt som till en tiondel i storlek i vissa extrema fall. Både i iPhone och Mac använder jag en kombination av Adguard och Wipr av det enkla skälet att de kombinerat städar bort det mesta. Så om jag surfar med Safari går det åt väldigt lite mobildata, inte många megabyte, och går med en rasande fart. 😎
 20. Alix

  Macbook Pro 2014 död

  Testa med ett USB-anslutet tangentbord.
 21. Alix

  Hur hottar jag upp Mac Pro 2010?

  Svaren på de frågorna finns under länk två i mitt första inlägg i denna tråd. Vad gäller tillverkare är det alltid så att mactestade minnen är att föredra. De som tillhandahålls av OWC/Macsales är säkra.
 22. Lagerdahl

  Hur hottar jag upp Mac Pro 2010?

  Otroligt värdefullt med dessa synpunkter! När det gäller RAM, finns det något fabrikat att föredra eller undvika? Jag har för mig att 8GB-minnen är max och måste sättas i parvis av samma storlek. Stämmer det?
 23. Alix

  Hur hottar jag upp Mac Pro 2010?

  Sedan kan man förstås leta efter alternativen via större sajter som Amazon, Ebay och dylikt. Men OWC är en etablerad och betrodd macsäljare. De gör till och med egna grejer.
 24. AndreasH86

  Macbook Pro 2014 död

  Hej. Batteriet är fulladdad, ska prova kommandot D när jag kommer hem men allt annat man provat har datorn inte reagerat på alls typ nollställa smc och nvram osv, datorn visar ingen bild alls man kan dock antyda nån form av bakrundsbelysning men ingen text eller nått. Fläktarna går och cpun blir varm så dom grejerna får iaf ström.
 25. Axelman

  Hur hottar jag upp Mac Pro 2010?

  16 GB RAM kan vara i minsta laget. Photoshop glupar i sig RAM och verkar aldrig få nog. Så känns PS segt kan botemedlet vara att dubbla RAM. Med för lite RAM tar "arbetsbänken" slut och datorn segar ner sig. Med mer RAM händer det inte alls eller mycket mer sällan. Med mer RAM går inte datorn fortare, men det tar längre tid innan den segar. ... Att lägga systemet på en SSD är ingen dum ide. MenEftersom du har 3 Gbps SATA kommer du bara upp i halva farten mot vad en bra SSD med SATA kan. Men skillnaden mellan en mekanisk och en SSD på halvfart är ändå stor. Räkna med att en vanlig hårddisk klarar ca 100MB/s och med söktid. En SSD i din dator klarar 250MB/s och noll söktid. Även om processorn inte presterar bättre så snabbas allt upp som involverar hårddisken. Datorn och program som ligger på SSD startar snabbare. Du kan ju med fördel lägga PS på SSD och få den rappare. ... Samsung är kungen på SSD-tronen. Kolla på Samsung 860 EVO. Snåla inte utan ta 500 GB.
 26. Raphael

  Få ordning på mina Bilder

  Du säger inte vilket program du använt för att ta bort duplikat, men ett program som Gemini låter dig titta på dubletterna först - så man kan se innan vilken man vill ta bort, och där gäller det då att man behåller de gamla som redan finns och tar bort det som är nyimporterat, för om man istället tar bort de gamla och behåller det som är nyimporterat så förstör man sin struktur i Bilder.
 1. Ladda in mer innehåll


×