MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Funkar kanon!! Bränn inte på full värme - utan låt hela pannan värmas i sin takt. Min spis går upp till 12, och jag låter den stå på 9'an tills pannan är varm, då är hela pannans botten varm.
 3. Justerade rubriken Axelman moderator
 4. Jag har en gjutjärnsstekpanna (och induktionshäll) och den fungerar men inte helt idealiskt. Den blir väldigt het i mitten men betydligt svalare utmed kanterna. Jag har dock aldrig haft överhettningsproblem.
 5. Gör det möjligt att ta del av en mängd föreläsningar från Apples utvecklarkonferens.Läs hela artikeln här
 6. Ok jag har nu sökt i 2 dagar och läst en massa och till slut blev jag less och ringde macbutiken i stan. De kunde ladda hem en version av High Sierra från deras server. Och i servern finns inte alla kontrollfrågor som finns när man laddar hem från apple store. Så när jag lämnade datorn till min dotter så verkade allt fungerar och även safari funkade . Så jag hoppes inget har tillstött nu men allt verkade bra. Kostnaden var 600 kronor men mac ser helt ny ut då jag inte använt den mer än ett par timmar. Tack för all goda svar och detta forum eller webplats är jättebra, och jag kommer använda den so fort jag har någon fråga om mac. Och det var verkligen snabba svar!!! är så tacksam! TACK ALLA
 7. Jag tänkte ge mina hamburgerbröd ett vackert grillmönster. Fram med grillpannan i gjutjärn o i med bröden. Efter ett tag, innan bröden fått det mönster jag ville ha, blev spisen överhettad och ett felmeddelande visades på displayen 🙁 letar man på nätet står det att gjutjärn passar bra (bäst?) på induktionsspis, men tydligen inte på vår spis. jag undrar, är det någon här som har liknande erfarenheter eller iof erfarenhet av gjutjärn o induktion? *spisen har lugnat ned sig o är nu sitt gamla glada jag.
 8. Idag
 9. Elektronikjätten ska betala 396 miljoner kronor i uteblivna skatter för åren 2014-2017.Läs hela artikeln här
 10. Du tänker på samma sätt som jag har gjort sedan 2007. Har alltid haft en mini som huvuddator sedan dess. Min nuvarande hänger med ett tag till.
 11. Jamf har gjort en enkät bland amerikanska universitetsstudenter, och fann att mer än två tredjedelar skulle välja Mac före Windows – om priset inte var en faktor.Läs hela artikeln här
 12. Tuttosinistro

  Apple-id utan föräldradelning

  Ok, så då är det inget problem. Kan man ta bort den kopplingen när han blir gammal nog?
 13. Jag är så less på tangentbordet i min MBP att det blir så modulärt det kan bli till nästa inköp av dator. Har sneglat lite på iMac men det blir nog ändå en Mac mini. Om det fördömda tangentbordet går sönder så är det bara att köpa ett nytt. Så enkelt som så. Samma sak med skärmen nu när jag tänker på det. Kanske blir sugen på en större till exempel...
 14. Har du uppdaterat din Iphone, Ipad eller Ipod Touch finns det inte längre någon återvändo.Läs hela artikeln här
 15. Telly82

  Apple-id utan föräldradelning

  Nej, den hamnar inte hos alla, men alla kan ladda ner den på (egen) begäran.
 16. Tuttosinistro

  Apple-id utan föräldradelning

  Går det att skaffa Apple-id till grabben utan familjedelning (under 13 år alltså)? Kan iofs tänka mig familjedelning också så man har lite koll, men vill samtidigt att han ska kunna ta hem appar som är gratis själv. Är det inte så med just delningen att om jag laddar ner en app så hamnar den hos alla? För det vill jag ju inte...
 17. Ja det får man ju bara inte missa. Det låter mer som en intressant nyhet för dem som tvångsmässigt måste betala så dyrt som möjligt för sin nya mac. Hur skulle man förresten kunna missa vad den kostar när man är vid utcheckningen? Rejält lägre priser, DET hade varit något jag inte velat missa.
 18. I en ny stämningsansökan anklagas Apple återigen för att utnyttja en monopolställning.Läs hela artikeln här
 19. e-snobben

  Sportsnacket går

  Funderar på om det hoppet gjordes på samma ort och höga höjd som Tornéus hopp. I så fall kommer Montler inte hoppa mer än 8,10 eller så under sommaren.
 20. Raphael

  Två Icloud konton i en Iphone X

  Ja, man kan ha ett konto för iTunes/App Store och ett annat konto för iCloud tjänsterna. Dvs två Apple ID. Och du kan ha olika mejlkonton, även flera iCloud mejl.
 21. Alix

  Sportsnacket går

  Han blev blåst på längden!
 22. Hej! Dags att byta dator från min iMac 27" från 2011. Gör bildredigering, lite film (för eget bruk) och en del musikproduktion i grundstadiet (inte slutproduktion). Kan nedanstående räcka? Behövs den dyrare processorn? Vill ha en 21.5 skärm p.g.a. utrymme. Tacksam för feedback, har ingen koll på läget just nu. IMac 21.5 " med Retinaskärm 3,0 GHz sexkärnig Intel Core i5-processor (åttonde generationen), Turbo Boost upp till 4,1 GHz 16 GB 2666 MHz ddr4-minne Radeon Pro 560X med 4 GB gddr5-minne 512 GB ssd-lagring /z
 23. Vad händer om du kryssar i ”bortse från ägarskap på den här volymen”? (Om det går?) går det inte att ändra till ”läsa och skriva” för everyone? ps. Jag kör sierra och vet inte hur disablade knappar ser ut i mojave.
 24. iMarc

  Vad jag gör idag-tråden

  Så här blev mitt resultat av Expressens valkompass.
 25. Hej, Jag har stött på problem när jag försöker formatera mitt SD-kort (kallat: Mini HD) som i skrivande stund är formaterat i APFS (formaterat av mig från en annan dator vid tidigare tillfälle). Lyckas varken radera den nuvarande volymen i APFS eller konvertera tillbaks till HFS+. Då jag inte blev helt överraskad över att skivverktyget inte klarade åtgärden vände jag mig till terminalen där jag kunnat lösa liknande problem tidigare. Nu stöter jag dock på felmeddelandet "permission denied" som förbryllar mig och som jag inte lyckas komma runt 🥴 Något jag noterar (som jag inte vet om det är av betydelse) är att jag inte kan ändra behörigheter på "Mini HD" trots att jag har "läsa och skriva". Bifogar några skärmdumpar som jag hoppas kan bidra med insikt. Tacksam för idéer
 26. e-snobben

  Sportsnacket går

  https://www.svt.se/sport/friidrott/jattehopp-av-montler-i-for-stark-medvind
 27. Alix

  Ishockeytråden

  Det har varit en hajp bara för att SVT fått sända den. Hoppas de inte får det mer, jag vill se Vera och Mord i paradiset!
 1. Ladda in mer innehåll


×