MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Jag hämtade WeTransfer och laddade ner filen som var 1,5 GB stor som skickades från min mejladress till kompisens. Efter nerladdningen fick jag ett mejl att proceduren var genomförd. Jag har inte ringt kompisen för det är sent, men han har förmodligen fått en kopia på filen. Som jag ser det är detta We Transfer bara en dubblett på det jag redan hade. Jag trodde jag skulle få en konverterad och upppackad fil med länk att använda i mejl. Tack i alla fall.
 3. Idag
 4. Vad jag gör idag-tråden

  Sköna bilder på ett mer vinterbefriat Stockholm verkar det som. Här är det höga vallar av snö kvar än...
 5. Film- & TV-tips

  Dokumentär om Sanna Kallur på SVT på långfredagen
 6. Vad jag gör idag-tråden

  Det blev så att jag beställde en Crucial MX500 1TB till slut iallafall. Blir alltid lite nervös av minsta lilla antydan till huvudvärk med ny teknik. Läste hos Apples forum om folk med problem med just Samsungs SSD. Den ska ge ungefär samma hastighet på pappret men vet att det kan variera även i en helt elektronisk anordning och att Samsungs kanske ger bättre kurva så att säga. Vet dock att det ska bli jätteroligt om några dagar.
 7. Vad jag gör idag-tråden

  Ganska fantastiskt. Jag har en svartvit laserskrivare/skanner/kopiator som jag fick levererad för drygt nio år sedan (beställd i slutet av 2008). Den har fått en uppdatering för varje Mac OS X sedan dess. Supportsidan är svensk och där finns alla möjliga program, drivrutiner, dokument och manualer. Jag har köpt ny toner ett par tre gånger, men ingen ny trumma. Putsat upp den bara. Verkligen bra köp (kostade 1990 ny).
 8. Airmail 3 - bra eller..

  Microsoft Outlook
 9. Vad jag gör idag-tråden

  Exfrun kom förbi med en av mig moddad Android som hade hamnat i bootloop. Den var varm! Jag tvingade den att starta i bootloader mode och gick sedan till recovery mode där jag rensade ART/Dalvik cache och vanlig cache. Startade sedan om och den funkade fint sedan. Billig fix! Antagligen någon app som spökar. Mobilen har en tidig Oreo 8.1 release som väl egentligen inte ska användas till vardags. Men hon är min försökskanin. Mobilen har hon fått gratis...
 10. Vad jag gör idag-tråden

  Ja, det har du. Dock har du för närvarande en hårddisk som bara köra SATA II (därav halva förhandlade länkhastigheten). Så du kommer verkligen att känna av skillnad!
 11. Tack Mattis! Jag kryssade bort det och nu funkar i alla fall Pages utan de där konstigheterna. Så jag hoppas att jag inte ska se några mera problem, Hetlund. Ja, på Facebook är det också autokorrigering vilket jag inte hade märkt förut med min gamla dator med äldre macOS. Så får jag får hoppas att inte microsoft är inblandad i det här. :-/ Jag vet inte hur du menar at de är det, Hetlund?
 12. Efter att ha dubbelklickat på ett brev i Mail skulle jag stänga det. Men det vägrade stängas, det bara öppnades igen och igen och till slut började varningsljudet låta varje gång jag klickade på den röda stängningspluppen, precis som att "så där kan man inte göra". Avslutade programmet och provade igen men då gick det bra. Fler med samma erfarenheter? Nån som vet vad det beror på?
 13. Läste i tidningen idag..

  Varför tror du?
 14. Kodning (i det här fallet): att byta format på en fil. Ex: mpeg2 -> h.264
 15. Tack Gissberg för tipset. Skall absolut testa ditt förslag. Många av mina animeringar är personliga presenter som folk vill spara som minne och titta på närhelst dom vill. Då är det ju inte bra om dom försvinner efter ett tag och att jag själv kan spara dom i en mapp på datorn ifall att någon av vännerna vill få någonting tillagt. Trots att dena iMac är sprillans ny har jag med mig från den tidigare från mid 2011 allt jag gjorde på den i sju år. Bland annat har jag två mappar, en med 3-400 blendfiler och en med lika nånga färdigrenderade Avifiler som jag kan hämta när helst jag vill och lägga till eller ta bort i någon av blendfilerna utan att det kostar mig en enda krona. För mig är det den mest själklara saken i världen. Det enda som saknas är att jag bestämmer vad mottagarna skall se när dom öppnar sina mejl och bifogade animeringar utan all sköns skräp och reklam och att vi kan spara filerna. Jag är verkligen taggad inför morgondagen då jag skall testa ditt förslag We Transfer. Mina animerade filer är sällan över 2 GB. Tack.
 16. För ökad läsabarhet... Använd kod/kodrutorna när ni skriver in kod/loggar osv. /Eric
 17. Fotbollstråden

  – Går man från Premier League till MLS så är det klart att det är ett nerköp. Jag tror att det handlar mycket om att han vill vara den som leder ett lag,
 18. Vad jag gör idag-tråden

  Och det verkar som om det är SATA III i min MBP med 6 Gb länkhastighet som verkar krävas.
 19. Filer som är för stora att skicka i mail, det må vara bilder, film eller vad som helst, skickar jag via WeTransfer . Filerna har jag på datorn och dom tankas upp till WeTransfers server och mottagaren får en länk och har en vecka på sig att tanka ner filen, sen tas den bort. Filer på högst 2 Gb kan man skicka, behöver man skicka större får man betala för WeTransfer Plus-versionen.
 20. Vad jag gör idag-tråden

  Ja. Det är så att flashkretsarna klarar snabbare hastigheter än vad SATA-gränssnittet gör. Men kretskortet i den lilla lådan som är avsedd att ersätta 2,5"-hårddisken är anpassad för just sådana datorer, så det är inga problem.
 21. Det var det jag har misstänkt en längre tid att YouTube bestämmer vad som skall visas eller inte. Tidigare fick man själv välja om man ville "Embedda" och då såg mottagaren bara den filmen/filen och inte alla tusen klipp på youTube och all reklam. Eftersom man inte betalar någonting för att ladda ner sina animeringar på YouTube kan man inte ställa någa krav. Man måste ju ladda ner dessa färdigrenderade filer (Se skärmdump) för att komprimera ner dem så folk kan öppna upp dom. Det är inte säkert att mottagarna har köpt på sig samma mängd MB som jag som valt 150/100 hos Comhem Jag har inte alls haft några som helst problem att ladda ner mina filer i YouTube eller Vimeo. Det är när jag hämtar dem och bifogar dem i mejl som dom innehåller en massa skräp som varken jag eller mottagarna bett om. Jag kan ingenting om kodning.
 22. Vad jag gör idag-tråden

  Min iver att beställa en Samsung 860 EVO SSD gjorde en tvärnit med däcktjut och allt. Jag har läst om hur den är för snabb för SATA och användare fått problem med det. Hur fick du @Alix eller @Axelman in din 850? Via SATA?
 23. Antingen kan du posta filmen på youtube eller liknande tjänst och sedan länka till den där. Då ingår allt som finns på den länkade sidan. Det finns inget som hindrar exempelvis youtube att bara länka själv filmen, men det är upp till youtube och ingen annan. Annars kan du koda filmen i lämpligt format hemma på din dator och sedan bifoga den som vanlig fil i ett mail, alltså det som SirKnasen beskrev tidigare.
 24. Fattar ingenting vad du menar men jag drar och släpper filmen jag vill skicka i mailet och trycker på skicka. (Apple mail) Är filen gigantisk (max 5GB) så fixar Apple det med Maildrop automatiskt. https://support.apple.com/sv-se/HT203093
 1. Ladda in mer innehåll
×