Mattiasgbg Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Jo, det är klart att man kan hitta någon liten fördel om man vrider och vänder på det (om det nu är någon fördel att förvara mjölken liggande...) men jämfört med alla stora nackdelar så bleknar de, tycker jag. I mitt fall är det ibland avgörande för mjölkens hållbarhet att den förvaras liggande, den får inte alltid plats stående. Det beror på att jag har ett hyllplan med väldigt hög takhöjd (jag förvarar ibland stora saker i kylen) och om det planet är fullt så måste mjölken, och liknande, ligga ner. Men generellt sett är det ganska korkat med onödiga platskorkar. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Semmelman Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Men generellt sett är det ganska korkat med onödiga plastkorkar. :D Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Axelman Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 (redigerade) ...platskorkar... Språknisse undrar......... Redigerad 1 november, 2014 av Axelman Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pocahontas Postad 1 november, 2014 Författare Share Postad 1 november, 2014 Ketchup har vi aldrig i kylen, håller sig bra ändå. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 (redigerade) Här kan man läsa mer om hur livsmedel ska förvaras rätt. Ketchup ska stå i kylskåp om förpackningen är öppnad och om det anges på förpackningen... Redigerad 1 november, 2014 av Alix Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Axelman Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Ketchup har vi aldrig i kylen, håller sig bra ändå. Samma här. Det är nåt med ketchupen som gör att den håller i evighet. Nästan... Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Semmelman Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 (redigerade) Ja eftersom den kan stå ett halvår eller så innan den tar slut så vill man kanske ha den kallt. Sockret annars som håller den. Men ändå inte fräscht ha den varmt. Dock så de har den på restaurang, men där går de väl åt inom några veckor eller så. Redigerad 1 november, 2014 av Semmelman Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Samma här. Det är nåt med ketchupen som gör att den håller i evighet. Nästan... Förmodligen ättiksyran som ingår. Plus besprutade tomater... 1 Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
jazo Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Ketchup har vi aldrig i kylen, håller sig bra ändå. Troligen genmanipulerade ingredienser i den... http://www.gmo-compass.org/eng/database/food/275.tomato_ketchup.html Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Pocahontas Postad 1 november, 2014 Författare Share Postad 1 november, 2014 (redigerade) + socker 1 msk = 20 gram innehåller 2 sockerbitar Redigerad 1 november, 2014 av Pocahontas Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
wall7 Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 (redigerade) Märkligt att en vara inte kan få ha bra hållbarhet utan att den ska anses vara manipulerad eller besprutad. Min ekologiska ketchup har hållit i säkert ett år (öppnad) utan att tappa smak eller mögla. Säger också en del om hur lite ketchup vi gör av med i vårt hushåll. Redigerad 1 november, 2014 av wall7 Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Axelman Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Skojjar lite med DN igen... ..men det ber om det. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mattiasgbg Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Märkligt att en vara inte kan få ha bra hållbarhet utan att den ska anses vara manipulerad eller besprutad. Min ekologiska ketchup har hållit i säkert ett år (öppnad) utan att tappa smak eller mögla. Säger också en del om hur lite ketchup vi gör av med i vårt hushåll. Har inte haft ketchup hemma på några år, är däremot storkonsument av tomatpuré. 1 Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
wall7 Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Har inte haft ketchup hemma på några år, är däremot storkonsument av tomatpuré. +1 Samma här, tomatpuré innehåller väldigt lite socker, så där är hållbarheten inte lika lång som för ketchup. Fast som storkonsument hinner man nog inte märka skillnaden. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
xeric Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Har inte haft ketchup hemma på några år, är däremot storkonsument av tomatpuré. +1 Samma här, tomatpuré innehåller väldigt lite socker, så där är hållbarheten inte lika lång som för ketchup. Fast som storkonsument hinner man nog inte märka skillnaden. Tomatpuré är en av de få livsmedel som säljs väldigt naturellt. Inte mkt tillsatser där, men som sagt - den håller inte lika länge. Ofta närman köper en burk som det hinner bli mögel i den innan man kommit halvvägs. Ett bra sätt att undvika det är att köpa på tub. Ingen luft/syre där som påverkar då. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Alix Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Tomatpuré är en av de få livsmedel som säljs väldigt naturellt. Inte mkt tillsatser där, men som sagt - den håller inte lika länge. Ofta närman köper en burk som det hinner bli mögel i den innan man kommit halvvägs. Ett bra sätt att undvika det är att köpa på tub. Ingen luft/syre där som påverkar då. Jag brukar köpa den här som har konserveringsmedel så den möglar inte, den är dessutom kryddad. Annars är tub att föredra, ja. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
wall7 Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Tomatpuré är en av de få livsmedel som säljs väldigt naturellt. Inte mkt tillsatser där, men som sagt - den håller inte lika länge. Ofta närman köper en burk som det hinner bli mögel i den innan man kommit halvvägs. Ett bra sätt att undvika det är att köpa på tub. Ingen luft/syre där som påverkar då. Du kan också täcka purén med lite olivolja när du öppnat burken. Oljan hindrar luft från att starta några oönskade mögelprocesser. Häll oljan i ett glas eller nåt när du ska använda purén och häll tillbaka oljan när du är klar. Blir säkert lite längre livslängd på tomatpurén då. 2 Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
xeric Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Du kan också täcka purén med lite olivolja när du öppnat burken. Oljan hindrar luft från att starta några oönskade mögelprocesser. Häll oljan i ett glas eller nåt när du ska använda purén och häll tillbaka oljan när du är klar. Blir säkert lite längre livslängd på tomatpurén då. [+] Bra tips... Fast det är nog bättre att hälla oljelocket direkt i stekpannan istället? Kan tänka mig det blir mer svinn på oljan om man skall hälla den fram och tillbaka annars. 1 Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mattiasgbg Postad 1 november, 2014 Share Postad 1 november, 2014 Jag brukar köpa den här som har konserveringsmedel så den möglar inte, den är dessutom kryddad. Annars är tub att föredra, ja. Just den. I stor kula. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
jazo Postad 2 november, 2014 Share Postad 2 november, 2014 (redigerade) http://www.wesupportorganic.com/2014/10/top-10-most-common-gmo-foods.html Redigerad 2 november, 2014 av jazo Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
xeric Postad 2 november, 2014 Share Postad 2 november, 2014 (redigerade) Leif GW - vilken underbar citatmaskin han är... http://www.expressen.se/nyheter/gw-persson-den-dar-fridolin-ar-en-orm/Som den om Paradise Hotel: “Har du sett "Paradise hotel"?- Ja, just det. Ett antal ungdomspsykopater som för säkerhets skull är på fyllan.” Redigerad 2 november, 2014 av iEricF Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
wall7 Postad 2 november, 2014 Share Postad 2 november, 2014 [+] Bra tips... Fast det är nog bättre att hälla oljelocket direkt i stekpannan istället? Kan tänka mig det blir mer svinn på oljan om man skall hälla den fram och tillbaka annars. Smart. +1 Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Axelman Postad 2 november, 2014 Share Postad 2 november, 2014 Mycket gripande reportage om människor som plågats av Stasi och fortfarande lider av det. Stasi skapade ett mentalt koncentrationsläger av gamla östtyskland. http://www.dn.se/nyheter/varlden/de-brottas-med-minnena-fran-stasis-kontrollsamhalle/ 2 Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
xeric Postad 3 november, 2014 Share Postad 3 november, 2014 Swift tar bort alla sina album på Spotify | Nöje | Expressen Gör hon helt rätt i... Spotify's ersättningsnivåer är rena hånet. Är en av anledningarna till att jag i a f inte anv Spotify. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Ollie Williams Postad 3 november, 2014 Share Postad 3 november, 2014 Jag gillar Spotify och tycker ärligt talat inte att det finns några alternativ som är bättre. Jag tror att de skulle kunna höja kostnaden för abonnemanget rätt ordentligt och betala artisterna mer utan att folk hade dragit sig ur. Men man vet ju aldrig, allt ska ju vara gratis - eller rättare sagt betalat med integritet istället för pengar. Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Rekommendera Poster