MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  18 993
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  50

Mattiasgbg vann dagen: 24 juni

Mattiasgbg hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 096 Fantastiskt!

Om Mattiasgbg

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Rikets framsida

Macanvändare

 • Appleprylar
  11" MBA 1,8 i7 4GB
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

857 profilvisningar
 1. Visst, men det är ändå störande att det kommer upp en fråga som kräver åtgärd för att försvinna. Svaret som mest påminner om "Nej" är "Påminn mig i morgon". Dagliga var påminnelserna, men nu ska det nog vara slut med sådant. Hade inte en tanke på att leta efter den inställningen. Jag tror att det delvis beror på @Alix. https://forum.macworld.se/topic/183680-så-många-har-installerat-ios-11-–-enligt-apple/?do=findComment&comment=1897025
 2. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Dels är det jobbigt att komma åt all banvall i skogen utan att blockera järnvägen, dels är det en sorts skogsarbete och skogsarbete sägs ju kunna orsaka skogsbränder.
 3. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Jag pratade med länsstyrelsen om eld/grillförbudet och för yrkesmässigt eldande finns undantag om det sker på säker plats, alltså inte på gräs eller intill buskar, och det finns brandsläckare. På ett sätt är det nog samma sak som det du skriver, genom att ta bort engångsgrillar eller tillfälligt förbjuda vanligt folks grillande kan man ganska enkelt minska antalet bränder i samhället utan att störa viktiga samhällsfunktioner (transporter och snabbmat) allt för mycket, vilket gör att räddningstjänsten kan fokusera på tågorsakade bränder. Men då det tydligen går att grilla säkert bör samtliga grillare ha samma möjlighet att söka och få dispens. Och det känns ganska vansinnigt att ett brott mot ett sådant förbud kan resultera i 19000 kr böter.
 4. Mattiasgbg

  Film- & TV-tips

  Ny (svensk biopremiär) film (drama) om Baalsrud. https://www.imdb.com/title/tt3300980/
 5. Tja, Apple erbjuder vad jag vet inte något sätt, bortsett från uppdatering, att slippa dagliga påminnelser om uppdatering, vilket är ganska störande om man av någon anledning inte vill uppdatera direkt.
 6. Mattiasgbg

  Mat-tråden

  Det där på tallriken skär sig inte bara sett till färgerna. Påminner en (svartvit) Arne Anka-strip där en kroggäst, iförd rutig slips och randig skjorta säger "Hovmästarn, soppan har skurit sig" och får svaret "Ja, vad fan tror ni?"
 7. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Fast jag vill minnas att vi tidigare i år konstaterade att även femtioplussare kan och vill se bra ut på stranden. Vad säger LCHF om det?
 8. Men när ska de släppa klockarmband i nya färger?
 9. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Jag såg en DVD-box i en affär. Tror det var hela serien. Perfekt grej att ta med till en öde ö.
 10. På datorsidan är väl huvudalternativet Windows? Microsoft är väl inte kända för att handla med användaruppgifter? Å andra sidan kan det ju vara så att deras produkter inte är lämpliga ur integritetsperspektiv av helt andra skäl.
 11. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  De kanske ritade ett streck i ett sträck.
 12. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Fast i vissa fall finns undantag mot det totala förbudet. Jag har frågat, och fått svar. Sedan verkar hans anmälan huvudsakligen handla om att myndigheten har slarvat bort sina handlingar.
 13. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Sakkunnig Ystads Vokabulär.
 14. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Visst, men det betyder inte att någon av utopierna fungerar i praktiken. Och att fascister tycker att vissa idéer är bra betyder faktiskt inte att idéerna är dåliga. Båda utopierna hamnar väl i något samhälle där saker som stat inte längre existerar. I det socialistiska fallet hamnar man någon sorts (globalt?) kollektiv och i det liberala fallet sköter var och en sig själva , men har givetvis möjligheten att frivilligt samarbeta i föreningar och liknande.
×