Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  20 790
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  66

Mattiasgbg vann dagen: 9 februari

Mattiasgbg hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 831 Fantastiskt!

Om Mattiasgbg

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Rikets framsida

Macanvändare

 • Appleprylar
  11" MBA 1,8 i7 4GB
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

2 095 profilvisningar
 1. Jag läste för något år sedan ett inlägg som gick ut på att det kanske kan vara lönsamt att på exempelvis EU-nivå försöka köpa upp de vapen som blir över efter konflikter i närområdet. Om ingen annan vill köpa dem så kommer de förr eller senare att säljas till kriminella.
 2. Har du gått och blivit centerpartist?
 3. Det kommer säkert införas valfrihet även i civilförsvar snart. Då kan du själv välja vilken bunker som ska förvara din handsprit i väntan på nästa pandemi.
 4. Av dagens sju planerade (det enda Göteborgsflyget ställdes in) avgångar från Bromma avgick två till Fjällen (Åre/Östersund respektive Sälen).
 5. Jag väntar med spänning på artikeln "Så kör du ditt 14,4 kbps modem med nya MacBook Pro".
 6. Om nysning är ett symptom så bör inte symptomfria sprida virus genom nysningar. Om det nu inte nyses av andra anledningar.
 7. Jo, men spridningen av en sjukdom behöver inte ha så mycket med hur sjukdomen upplevs. Sa inte Tegnell eller någon liknande att om det känns som din vanliga pollenallergi så är det antagligen det, alltså jobba? Smittar man om det finns virusrester kvar när symptomen är borta? https://www.gp.se/nyheter/göteborg/professor-skeptisk-till-privata-antikroppstester-1.26257580 Fundera på vad som händer om man testar 1000 smittade och 10000 friska.
 8. Ibland känns det som att det hade varit bättre om ni hade gjort det.
 9. Jo, men det är väl mer en medicinsk fråga än en epidemiologisk?
 10. Språkligt sett antar jag att man först måste vara "sjuk" för att kunna bli "frisk". Epidemiologiskt sett antar jag att "sjuk" är ett ganska ointressant tillstånd, intressanta tillstånd torde vara "smittad", "smittande", "smittbar" och "immun", där "smittad" och "smittande" kan betyda att man är "sjuk", "immun" innebär att man är "frisk" eller "död" och "smittbar" innebär att man är "frisk". Lagstiftningars definitioner anser jag ganska ointressanta.
 11. Jo, men samtidigt tillfrisknar väl även de utan symptom? På professorn lät det som att folk bara insjuknade och sedan alltid var sjuka. Att en del dör är ju känt, men resten tillfrisknar rimligtvis förr eller senare och blir då mer eller mindre immuna. Så det där med att 2/3 är smittade tolkar jag inte som att 2/3 är sjuka (med eller utan symptom) samtidigt, utan att 2/3 är eller har varit sjuka (med eller utan symptom). Som miljömupp borde du då gilla SARS-CoV-2.
 12. Några linjer kan det säkert vara motiverat att tillfälligt upphandla, men Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö bör för tillfället klara sig fint med tåg. Tyvärr kan det här viruseländet göra att de satsningar som gjorts på eldrivet kortdistansflyg blir rejält försenade. Exempel från Säve: https://heartaerospace.com
 13. Störde mig lite på hans funderingar om virusets härjningar igår. Det handlade om att halva befolkningen kunde vara smittad vid någon tidpunkt och att 2/3 kunde vara smittad vid en senare tidpunkt. Men "smittad" borde väl i det sammanhanget betyda "har eller har haft sjukdomen"?
 14. Även om det finns mycket koll på hur klorokin fungerar i olika situationer finns det rimligtvis för tillfället inte så mycket koll på hur klorokin fungerar i kombination med svårt sjuka covid 19-patienter. Men det lär finnas i framtiden.
 15. Klorokin är tydligen lite besläktat med kinin, som finns i Gin & Tonic. Så jag funderar på att fylla på ginförrådet i preventivt syfte.
×
×
 • Skapa nytt...