MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  19 491
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  53

Mattiasgbg vann dagen: 1 december 2018

Mattiasgbg hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 324 Fantastiskt!

Om Mattiasgbg

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Rikets framsida

Macanvändare

 • Appleprylar
  11" MBA 1,8 i7 4GB
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 149 profilvisningar
 1. Jag nöjde mig med att peka på de inställningar han behöver pilla på.
 2. Mattiasgbg

  Till Minne av

  https://sverigesradio.se/avsnitt/1234215 Hörde det igår och tänkte att det kunde vara trevligt att se om den filmen.
 3. "Inställningar -> Ljud och haptik" styr sidoknappen. Där finns alternativet "Vibrera om ljud är av". Under "Inställningar -> Stör ej" finns bland annat möjlighet att undanta samtal från Favoriter eller någon grupp* med kontakter. "Stör ej" kan även schemaläggas eller aktiveras tillfälligt tills du lämnar nuvarande plats. En ganska användbar funktion * https://support.apple.com/kb/PH2667?locale=sv_SE&viewlocale=sv_SE
 4. Du verkar ha fastnat i 10-potensnormen. Tänk om det handlar om en 2-potens istället, kanske 2^10 = 1024 ≈ 1000 = 10^3...
 5. Mattiasgbg

  Språktråden

  Tur att den tjeckiska dockteater jag växte upp med på TV var dubbad.
 6. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  VI är alltså självförsörjande på brännvin och morotskaka. Liknande grej i den göteborgska periferin: http://www.gp.se/nyheter/göteborg/rondellhoppning-på-öckerö-kille-svårt-skadad-ung-tjej-dömd-1.13374176?noAccess=true&aId=1.13374176 (betalartikel) Killen får inget skadestånd på grund av sitt initiativ till färden mm. Och jag som trodde att tokstollarna där ute nöjde sig med att normala saker som att grankriga...
 7. Vad gäller IP-klassning så har jag sett ganska biffiga elbilsladddare, för utomhusbruk, som nöjer sig med IP 54.
 8. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Kan man lura hit folk för att klippa naglar... ...så borde det gå att lura hit folk för att sälja sex. Om man nu behöver luras om just sexsäljandet (säljer man sex i Thailand så tycker man nog inte att det är så konstigt att sälja sex i Sverige). Affärsidén bör funka i många branscher. Det svåra, i Sverige och Thailand, tycker jag är att hitta någon som erbjuder bra massage, men inget annat. En väldigt bestämd och hårdhänt dam, i Sverige, avslutade en väldigt bra massage med att pekandes med hela handen mot skrevet fråga beordra "massage där?". Gissar att hon var militär i något tidigare liv.
 9. Med tillräckligt snabb uppkoppling och molndator så handlar det bara om att strömma en video som innehåller det som ska visas på skärmen. Mobiluppkopplingen blir i praktiken en lång trådlös sladd mellan skärmen och datorn.
 10. Då tycker jag att de omgående bör lansera molntjänsten "Mac Pro" som kan skötas från både telefoner och klockor.
 11. Vilket pris krävs för att ljudet ska vara bra? Själv tolkar jag frågeställningen som "så bra som möjligt för 1500 kr". Vad gäller ämnet så vägrar jag ge eventuella tips då jag anser att man ska ge fan i att väsnas på stränder och liknande.
 12. Om de fortfarande orkar bry sig om sådana där antikviteter som datorer så vore väl 25/3 ett lämpligt datum för att släppa en ersättare till dagens Mac Pro?
 13. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Förutom en svensk fru?
 14. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Är väl inte så mycket rasen som att man inte är thailändare som är intressant. Inte ens jag, som har åkt tunnelbana i Bangkok, räknas som thailändare.
 15. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Livslängd är den tid man har levt, alternativt kommer att leva. Den är i det här fallet en telefon. Har för övrigt för mig att du länkade till något om hur wifi sparar batteri. Om jag minns rätt så gick det ut på att det i viloläge (när det inte skickas data) bara startades någon sekund med kanske en minuts mellanrum för att kolla uppkopplingen. Men hur funkar det med wifi-samtal? Om mobilnät saknas måste väl wifi vara lite mer uppkopplat???
×