Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  20 245
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  61

Mattiasgbg vann dagen: 9 augusti

Mattiasgbg hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 598 Fantastiskt!

Om Mattiasgbg

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Rikets framsida

Macanvändare

 • Appleprylar
  11" MBA 1,8 i7 4GB
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 647 profilvisningar
 1. Verkar fungera. Hade problem en gång i 13.1.3 med Hälsa (som jag tycker har försämrats, jag använder bara stegräknaren) som behövde startas om. Och wifi-samtal, som inte alltid föreföll funka ordentligt här hemma, beter sig nu som det ska. Mörkt läge har jag stängt av.
 2. Det behövs väl när något av följande inträffat: För många felaktiga fingeravtryck. Telefonen har varit låst (alltså oanvänd) för lång tid.
 3. Nej, det enda jag behövde göra när jag vaknade var att låsa upp luren med telefonens vanliga kod (fingret dög inte). Vet inte om det berodde på att luren inte använts på många timmar eller om det berodde på uppdateringen. SIM-kortets PIM efterfrågades inte. Vad gäller larmet så tänkte jag att telefonen kanske undviker att göra saker som kan gå åt helvete om dess ägare har berättat att hen måste vakna en viss tid.
 4. Även grodätarna sjunger om sådant i sin muntra nationalsång. Operatorprioritet kan lätt ge huvudvärk. Infix notation är ganska smidigt när man ska skapa uttrycken, men vill man betrakta operatorerna som vanliga funktioner så kan prefix notation vara vettigare. 1+2*3, som det normalt tolkas, blir då + * 2 3 1, vilket utläses som (båda operatorerna är binära (tar alltså två argument)) addition mellan multiplikationen (som alltså också är binär) av 2 och 3 samt 1. Vill man förtydliga, vilket inte ska behövas, kan man skriva + (* 2 3) 1. Skulle man använda vanliga "funktionsnamn" i programmering blir det exempelvis add (mul 2 3) 1. Det är ungefär så vanliga miniräknare fungerar "under motorhuven". Polackerna är speciella, de kör med RPN (postfix notation) vilket i det här fallet blir 1 2 3 * + (tror jag, se järnvägsalgoritmen). För att räkna ut svaret, läs siffrorna en i taget tills du hittar en operator och lägg dem i en hög: 3 2 1 Sedan kommer *, som är binär, alltså ersätts de två översta talen i högen med 2*3 = 6. Högen innehåller nu: 6 1 och vi läser +, även den binär. 6+1 = 7, som hamnar högst upp i högen: 7 Högen innehåller nu endast talet 7 och vi har processat hela uttrycket alltså är svaret 7.
 5. Ja, så att jag vaknar.
 6. Nu, från 13.1.2 till 13.1.3 fungerade automatiken. Förra natten laddades det ner, den röda markören på Inställningar ändrade sedan betydelse och meddelade att det skulle försökas installera kommande natt. Och är jag tittade på telefonen i morse var det klart. Vet inte om det påverkade, men jag hade inga larm aktiverade under någon av nätterna. Av någon anledning verkar telefonen ha laddats fullt omedelbart båda nätterna, misstänker att kan ha att göra med att den visste att det skulle göras stora jobb under natten och att mitt beteende i övrigt var lite ovanligt (satte telefonen på laddning senare än vanligt och aktiverade inget larm).
 7. Siri? Är ni onykter? Det där är ju ipados, något helt annat än iOS.
 8. Tillräckligt för att svara så som jag gjorde. Har du några önskemål om vem Trump ska vara arg på den kommande veckan?
 9. Nej, men Sverige förefaller vara en stormakt även på det området.
 10. Nu kan inte jag Beatles så bra men kolla https://www.imdb.com/title/tt0056825/ och vilka som pysslat med manus, regi och produktion. Jämför de personernas bakgrund med filmens handling. Min slutsats är att när man har blivit tillräckligt stor så sätts det inte ner fötter.
 11. Det är väl inte helt ovanligt att Apple släpper OS där någon funktion kommer senare.
 12. Då borde något liknande drabba mig snart.
 13. Barnkonto skapas på förälderns telefon. https://support.apple.com/sv-se/HT201084
 14. Har aldrig sysslat med familjedelning själv, men det du ska göra verkar vara att Flytta över till din nya telefon. Återställa din gamla lur enligt Pocahontas länk. Sedan på något sätt starta upp grabbens lur (alltså din gamla lur) och ansluta den till er familj, där du är den vuxne som styr. se https://support.apple.com/sv-se/HT201060 och https://support.apple.com/sv-se/HT201088
 15. Juncker och Boris verkar ha enats.
×
×
 • Skapa nytt...