MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  19 245
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  50

Mattiasgbg vann dagen: 24 juni

Mattiasgbg hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 205 Fantastiskt!

Om Mattiasgbg

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Rikets framsida

Macanvändare

 • Appleprylar
  11" MBA 1,8 i7 4GB
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

936 profilvisningar
 1. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Nyss inkörd. /Yrkesskadad trafikant
 2. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Så den rör på sig?
 3. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Motor? 2,3 eller 2,0 liter?
 4. Mattiasgbg

  Till Minne av

  La som jämförelse in två kändisars motsvarande diagram.
 5. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Jag tycker att man borde kicka väljarna som valt politikerna som stiftat lagarna som migrationsverket följer.
 6. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Använder den när jag vill vara säker på att luren är tyst. "Stör ej" litar jag inte på tillräckligt än, det finns för många undantag att missa där. Men då "Stör ej" (alltså torsk?) verkar bli bättre har jag börjat använda den mer. Alltid automatiskt mitt i natten samt ofta "... tills jag lämnar platsen", aldrig "... när jag kör". Både "Stör ej" och strömbrytaren är inställda så att både pling och vibration stängs av. Jag gissar att knappen, om den får finnas kvar, inom något år kommer att få ungefär samma funktion som på iPad, välj mellan rotationslås, tyst/"Stör ej" och kanske något mer. För övrigt anser jag att vibration borde kunna stängas av automatiskt när telefonen laddas.
 7. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Jo, den sortens "grader". En jobbig grej är att man räknar riktningar i verkligheten medurs i förhållande till norr samtidigt som man räknar radianer i enhetscirkeln moturs i förhållande till (den vågräta) x-axelns positiva riktning (höger, alltså österut). 323° motsvarar ca 1,8𝛑, men den riktningen anges i enhetscirkeln som 0,45𝛑. Jaha, ronnys bild illustrerar det ganska bra.
 8. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Vad tror du om Falukebab, tryck ett spett genom korven och låt den snurra i en kebabsvarv? Just det, riktning.
 9. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Inte sådana grader.
 10. Hur man tar bort Clean my mac ordentligt vet jag inte, jaghar aldrig använt det. iCloud: Har du bytt namn på din användarmapp (Huset) på datorn? Eller bytt/ändrat icloudkonto? Epson: Epson Printer Utility 4.app hängde sig för några timmar sedan och ett filter, rastertoescpII.app, kraschade två gånger i förmiddags. Jag skulle nog försöka byta hårddisken mot en SSD och sedan manuellt flytta över sparade data/filer. Alltså börja med att fixa en färsk backup på allt, sedan in med ny disk, installera senaste lämpliga OS, sedan flytta över bildbibliotek mm.
 11. Mattiasgbg

  Begränsa batterislukande appar!

  Kanske borde nämnt att jag som standard nekar tillgång till platstjänster. Min bank behöver liksom inte veta att jag utför bankärenden på ett utedass i skärgården. Att behöva bläddra lite extra i kartan för att hitta ett IRL-bankkontorär inte särskilt störande.
 12. Varför kör du Clean my mac? Epson-installationen verkar inte särskilt kosher. Ditt iCloud ser inte ut att må bra, felmeddelandet "Path ... deleted/renamed, crashing" låter som att du varit inne och pillat på fel filer.
 13. Mattiasgbg

  Begränsa batterislukande appar!

  Du frågas ju alltid första gången en app vill ha tillgång till platsdata. Huruvida GPS används är inget som användaren kan styra, det är bara en av flera tekniker som används för att positionera dig. Den enda app, vid en snabb titt i min lista, som har alternativet "Alltid" är Väder. Även diverse systemtjänster (ex nätverksletande) kan använda platstjänster.
 14. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Ca 323° från Nantälje.
×