Jump to content
Just nu i M3-nätverket

MacBook Pro som router


KonradA

Recommended Posts

Kanske är en självklarhet men jag vill passa på att fråga ändå! Eftersom min iPhone 4 har funktionen att fungera som wifi-router undrar jag ifall min MacBook Pro också kan göra det. Jag har mobilt bredband kopplat via USB till min MBP.

Link to comment
Share on other sites

Tack, jag följde guiden men får det inte att fungera när jag försöker hitta nätverket via wifi med min iPhone. Jag provade att stänga av säkerheten ifall den kunde spöka, inget. Guiden hänvisar ju till ethernet. Jag har ett USB-modem som jag inte tror finns listat bland enheter att ha internet ifrån.

Link to comment
Share on other sites

Skaffa annars en 3G-router som du kopplar usb-modemet till. T ex en Dovado Tiny för 650kr. Då delar den ut trådlöst nät till flera enheter samt en lite friare placering av modemet för bättre mottagning.

Ställer mig frågande till varför du inte surfar via mobilen istället. Då behövs inte USB-stickan eller dess abonnemang med kostnad. Även då vinner du möjlighet att t ex placera mobilen för bättre mottagning.

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaren! Jag vill inte lägga ner pengar på en router om möjligheten att dela wifi går via datorn. Jag har 3g på min iPhone, jag sa bara att jag provade med telefonen om tekniken skulle gå. Wifi-delningen vill jag främst ha till mitt Nintendo Wii och Playstation 3.

Link to comment
Share on other sites

Har ingen dongel eller så, försökte bara hjälpa till så gott jag kunde. Hoppas du får till det så som du önskade. smile.gif

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...