Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Kan inte radera mail i Mail


skymnings

Recommended Posts

Jag har precis skaffat en ny MacBook som ersättning för min gamla iBook G4, och håller på att föra över mina e-postkonton till Mail. Dock har jag nu två gånger fått ett besynnerligt problem: från början funkar det fint, och den laddar ner de 9000+ e-mailen som ligger i e-postkontot på min server. Så jag påbörjar arbetet med att radera de jag inte vill ha, vilket också funkar, ett tag. Men sedan får jag plötsligt följande felmeddelande:

 

Brevet ”---” kunde inte flyttas till brevlådan ”(null)”

 

Målbrevlådan ”(null)” accepterar inte att brev flyttas till den.

 

 

Vad som är ännu mera besynnerligt är att det plötsligt kommer upp en ikon 'Papperskorg' där en kopia av hela inboxen ligger, intakt med undermappar m.m.

 

Vad är det som händer, och vad kan jag göra åt det? Första gången provade jag att ta bort kontot och lägga till det igen, dvs göra om hela processen, men det funkar som sagt bara ett tag.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Skymnings; fick du nån ordning på e-posten? Eller är det nån annan som vet vad som krånglar. Samma sak har hänt mig.

 

Jag lyckades inte koppla ihop min gamla PB g4 med min nya MBP, utan synkade mail-inställningar, mm via iPhonen/iTunes istället. Det funkade fint - förutom det här med att skicka vissa e-postbrev till papperskorgen då.

 

Saken är att samma problem gäller både på iPhonen och på datorn. Har kollat inställningarna i mail.app, och vad jag ser så är de korrekta. Vilka inställningar borde det vara som reglerar detta?

Link to comment
Share on other sites

okej, nu tror jag att jag löst det. Jag slängde helt enkelt plist-filen och började om från början med inställningarna. Det krånglade rätt mycket med brevlådorna - spec vilka lådor som ska vara papperskorg, utkast, och skickat. Nya mappar läggs till helt okontrollerat tycks det.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...