Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Era värsta spökhistorier


Jungell

Recommended Posts

Kära forum!

 

Nu är jag i tagen med att göra lite forskning inför ett arbete som faktiskt både är på blodigt allvar och helt på skämt.

Det är svårt att förklara mer utförligt då jag inte helt bestämt mig för formen på slutprodukten, men troligtvis rör det sig om en bok. Denna bok skall då vara skriver som vilken facklitteratur som helst men inte innehålla mer sanning än vad det Svenska folket har lust att bidra med. Det ska vara alla typer utav spökhistorier; sådana man hittat på själv eller sådana man faktiskt har upplevt och sådana som gått i generationer genom familjerna.

Sedan ska allt detta kantas utav dels förklaringar på vad som kan ha hänt, fiktiva förklaringar om spöken, gastar och demoner och liknande.

 

...Mer kortfattat så ska det vara en intressant bok som ej bör tas på allvar då större delen utav den kommer att vara skitsnack.

 

Det jag då vill att ni ska göra är att bidra med historierna!

Ni får gärna bifoga en liten förklaring eller historia kring denna.

 

Om ni har lust att bidra så maila dem till mig på; Oskar.jungell@gmail.com

Håll er gärna till denna form:

 

Namn (Behövs ej om du vill vara anonym)

förord

Historia

 

Men posta dem gärna här i tråden för vår allas underhållning!

 

Tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Min mor var runt 20, och hade flera syskon, bröder och systrar. Äldre som yngre.

En bror var 17 år, och hade fått jobb på en tändsticksfabrik som låg i Mölndal på den tiden.

Han hade jobbat där några månader.

 

Min mor hade av nån anledning inget jobb, och hade som uppgift att se till att det fanns mat på bordet när en familjemedlem kom hem från jobbet, ett jobb i sig det med. Föräldrarna hade jobb båda två de också.

 

En dag tittar min mor ut genom köksfönstret på andra våningen, och ser att hennes 17-årige bror kommer hem ett par timmar tidigare. Hon vinkar, och han vinkar glatt tillbaka, han är ett 20-tal meter bort

 

Samtidigt hör hon att dörren i köket öppnas, vänder blicken mot dörren, och hennes bror kommer in där, och liksom upplöses och försvinner, hon tittar snabbt ut mot gården igen för att se mot brodern på gården, men han är borta, han kan inte ha hunnit fram till trappuppgången.

 

Hon rusar mot köksdörren, och ner för trapporna och ut mot gården, hennes bror syns ingenstans...hon börjar undra om hon dagdrömde...

 

Någon timma senare kommer det två personer och knackar på dörren, vill meddela ett sorgebud..

Hennes bror hade fallit ner i ett stort kar med smält svavel och omkommit omedelbart...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Jag var med föräldrarna i Frankrike 1982. Vi hyrde ett gammalt stenhus från 1700-talet på landsbygden.

Huset låg mycket vackert och det var soligt och varmt. Jag kände något sorts obehag i huset, tyckte inte om att vara ensam i huset och det var en märklig "kyla" därinne, inte så att man frös, det var något annat.

I Mitten av veckan var jag i köket och skulle värma en burk ravioli, då kände jag plötsligt ett starkt obehag, en närvaro, det var som om någon stod bakom mig, jag blev rädd och vände mig om och då kändes det som om jag fick ett hårt slag i huvudet, jag höll på att svimma, detta var mycket otäckt och jag blev rädd och sprang ut och berättade för mina föräldrar som var i trädgården. Det avfärdade det hela med att det var inbillning och inget att bry sig om.

 

Ett par dagar gick och ingenting hände och jag kände mig bättre till mods. På kvällen gick jag och la mig och sov i mitt rum. På natten vaknade mina föräldrar av hasande fotsteg i köket (köket låg alldeles intill deras sovrum och det var ingen dörr emellan). Fotstegen var mycket tydliga och plötsligt stannade de...var tyst en stund sen fortsatte stegen igen. Min styvfar rusade ut i köket men såg ingenting.

De berättade inte detta för mig dagen efter.

Nästa natt så kom fotstegen igen, lika intensivt som tidigare, då rusade mamma in i mitt rum och ruskade och skrek åt mig att vakna, men jag vaknade inte, det gick inte att väcka mig. Har aldrig varit problem att väcka mig annars.

Dagen därpå var sista dagen och vi skulle åka hem, mina föräldrar bad mig stanna vid bilen och de gick ned till hyresvärdinnan och berättade vad som hade hänt (Detta visste jag inte om, utan jag har fått höra allt i efterhand eftersom de inte ville oroa mig medans vi var där). Hyresvärdinnan sa då till dem att hon hade haft ett engelskt par där tidigare som hade kommit nedrusande mitt i natten till henne och skrikit att de hade sett en "beast" och sedan hade de lämnat huset och åkt därifrån.

 

Detta var en riktigt obehaglig upplevelse och när jag tänker på det idag så känns det fortfarande spooky

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...