Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Greenscreen i realtid


Woggi

Recommended Posts

Tjenare!

 

En liten fråga, ska provfilma mot en greenscreen i morgon där en person ska gå. Men finns det något program, kanske after effects som man kan se den utkeyade bakgrunden i realtid, annars är det svårt att se vart han befinner sig när han går och ska vända sig. Finns detta, och iså fall är det säkert dyra program och lösningar.. men jag måste fråga.. :-)

Link to comment
Share on other sites

Beror lite på vad du menar med realtid, men det låter som om du vill ha en bildmixer med keysteg (Du kan hyra nån sunkig composite-mixer, bara den har keyer). Å andra sidan borde det kunna funka att bara lägga en overlay med 50% opacitet över bilden för att hitta nyckelpossitioner. Går att göra via enklast tänkbara mixer och via många videokort typ decklink om man råkar ha ett mobilt sådant...

 

Finns säkert andra billigare sätt, leta efter program för streaming eller VJ-ing som kan mixa en referensstillbilder med en livekälla och visa en preview på datorn.

 

Sen finns det väldigt enkla sätt som kan funka: Ha en extra vidokälla in i kameramonitorn med din bakgrund, växla mellan källorna och sätt ut tejpbitar för att markera gränslinjer. Hade en trasig monitor en gång, plockade compositevideo via en dv-kamera in i finalcut och skrev ut en skalenlig overlay på plast och la över capturefönstret i laptopen, funkade utmärkt. Kanske inte värdens mest brilljanta lösning, men är det ont om tid och pengar får man improvisera lite.

 

/i

Link to comment
Share on other sites

Kom att tänka på ett program som skulle kunna hjälpa dig. EvoCam: www.evological.com (Med femton dagars trial)

Ett litet program som egentligen är till för streaming. men det klarar av att mixa flera video/stillbildskällor i realtid och visa en preview på bildskärmen. Det borde faktiskt räcka för att få en hyfsad uppfattning om var en person befinner sig i förhållande till till en rörlig eller stillastående bakgrund.

 

(Välj new item -> Badge för att ta in QT eller stillbild.)

 

/i

 

Picture2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja kanon, tack för tipsen. vi skulle filma en Brandman som test, som skulle jobba lite mot en brandbil gjort i Maya. Problemet var ju att man inte såg hur brandbilen stog så lätt utan man fick chansa lite hur han skulle gå.. iof ganska enkelt när bilden stog still. Men hade du haft en comb i AE som rörde sig mot det inspelade greenscreen matrialet är du lite kivit att sätta dit brandmannen på rätt ställe utan att se den utkeyade greenscreenen i realtid.. har testat i Ae men får inte det att funger så förmodligen går det inte i det.. prova med tipsen med tejepen på fungerade skitbra med en stilbild.. mer problen sen när det rör sig.

 

Ska ladda hem testversion av programet som du rekomenderade och testa i kväll..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...