Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Fel på min Iphone eller min macbook?


lpmaas

Recommended Posts

Tjena,

 

Köpte i förra veckan en sprillans ny Iphone i Teliabutik. Alltså en 3G telefon.

 

Det första jag skulle göra var att aktivera den via itunes. Detta misslyckades då "installationen" inte startade. Telefonen dök aldrig upp i itunes. Den plingar dock till, och börjar ladda när jag ansluter den... Det är version 2,2 på telefonen.

 

Jag åkte tillbaka med telefonen å sa att ngt inte är som det ska (den är köpt via firma, så vi har serviceavtal). De ringde då tillbaka några dagar senare å sa att de inte hittade något fel på den. Jag åkte dit, så aktiverade vi telefonen hos dem (PC). Allt var frid å fröjd... trodde jag ja!

 

Fortfarande så dyker den inte upp i itunes hemma på min Macbook. Får ingen kontakt alls med telefonen. Har jag nya bilder tagna, så drar den igång Iphoto.

 

Vad är det som krånglar!? Börjar bli så sjukt less på detta...

 

På Iphonen är det version 2,2. Kör Mac OSX 10.5.6 (leopard) och senaste Itunes...

 

Har även provat att ansluta via en USB-hubb... men ICKE!

 

HJÄLP!

 

mvh

 

 

/Mackan

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle säga att du ska gå till Telia och be och få en ny telefon på en gång!!

Finns lite info här om dina rättigheter som konsument.

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle säga att du ska gå till Telia och be och få en ny telefon på en gång!!

Finns lite info här om dina rättigheter som konsument.

 

Varför det?

 

Den fungerar ju uppenbarligen på en PC men inte på hans Mac. Alltså inget fel på telefonen.

Link to comment
Share on other sites

Jag hade samma fel efter uppgradering till Leo, fick slänga ut Itunes och ladda upp det igen sen funkar det klockrent...

Link to comment
Share on other sites

Kanske inte funkar med alla USB-hubbar, eller?

Testa att köra via hubben i DFU då?

 

Men egentligen låter det ju som iTunes muppar sig.. Kör en ominstallation!

Link to comment
Share on other sites

iFånen drar igång iFoto, alltså har den kontakt med MB:n.

Felet ligger mao (som exquisit säger) i iTunes...

logga in som gäst eller root eller någe och dra igång iTunes där,

anslut iFånen och se om det funkar då (det gör det antagligen)

logga tillbaka som dig själv och, tja...

iTunes har ju en plist-fil i din användarmapps Bibliotek>Preferences-mapp (com.apple.iTunes.plist)

- den är visserligen rätt stor så jag skulle vänta med att slänga den,

men du kan ju börja med att lägga ut den på skrivbordet och därefter starta iTunes,

- det kanske går...

 

J

Link to comment
Share on other sites

Provade å logga in via olika användare, slängde plist-filer mm... inget hjälpte.

 

Till slut åkte hela Itunes ut och efter ominstallation så funkar det nu! Voila!

 

Tack grabbar!

 

Ha en skön kväll. Nu skall jag leka lite :-)

Link to comment
Share on other sites

Hade du senaste versionen av itunes och sånt?

 

Skönt att det löste sig iallafall :)

Grattis till nya iPhonen

Link to comment
Share on other sites

Provade å logga in via olika användare, slängde plist-filer mm... inget hjälpte.

 

Till slut åkte hela Itunes ut och efter ominstallation så funkar det nu! Voila!

 

Tack grabbar!

 

Ha en skön kväll. Nu skall jag leka lite :-)

 

 

Kanon!

 

:yeahbaby:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...