Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Hjälp med iptables


Arood

Rekommendera Poster

Hej!

 

Jag håller på att fixa en server här hemma av en gammal dator, men eftersom jag vill slippa höra fläktljuden i mitt rum (där min nuvarande router är) så har jag tänkt placera den i källaren, där burken jag får min Internet-uppkoppling från finns. Därför har jag tänkt göra servern till en router också med hjälp av iptables... Det kommer alltså att se ut såhär:

 

Internet > Server > Trådlös router > Övriga datorer i hemmet.

 

Jag har oerhört lite erfarenheter av iptables och det var otroligt länge sen jag höll på med kommandorader öht så därför skulle jag gärna vilja ha lite rådgivning i denna installation.

 

Jag har lyckats få igång iptables med http://www.slackware.com/~alien/efg/, men jag vet inte riktigt hur jag ska ställa in allt för att det ska fungera optimalt.

 

Jag skulle vilja att servern bara "tar emot" trafik för de servermjukvaror jag har installerade på servern (http, ftp, ssh, murmur och kanske webmin också) och resten ska skickas vidare till den riktiga routern (ungefär som vanliga routrars DMZ-funktion som jag tror den kallas).

 

Internet-uppkopplingen har ett fast IP, som vi kan kalla 8.8.8.8, och den går till nätverkskortet eth0. Sen kommer den trådlösa routern sitta i eth1, med IP 10.10.1.2 eller liknande.

 

Skulle nån kunna hjälpa mig att konfigurera detta?

 

(jag använder debian lenny på servern)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...