Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Död iPod


KAH

Recommended Posts

Äldre 5 GB iPod går inte att aktiviera via tryck på tangenterna. Problemet är intermittent, så ibland fungerar den, till stor glädje för då närvarande personer. Den laddar som vanligt och blir lite så där lagom varm.

 

Har provat samtliga tips på Apple's hemsida.

 

Vet någon om det finns en historia kring dessa äldre iPod, ex vis med glapp i någon detalj, oxidbildning eller bristande kvalitet någonstans.

 

Någon som har tips på fix och hur man bäst lyfter på den vackra rostfria motorhuven, garantin är ändå körd sedan länge.

Link to comment
Share on other sites

Den enda historia jag hört talas om är att FireWire-kontakten kan börja glappa på de äldre iPodarna. Annars låter det som du slitit ut den duktigt och det snart är dags för en ny, eller in på service.

Link to comment
Share on other sites

Det är inte så svårt att öppna en iPod. Se till att du har en vass kniv med ett starkt blad så du försiktigt kan bända upp metallhöljet. Börja exempelvis vid hörnet uppe vid "hold"-knappen. För försiktigt in kniven under metallhöljet under "hörnet", och lyft utåt och uppåt. Sedan byter du till andra sidan för att sedan försiktigt gå runt hela iPoden till höljet går att ta bort.

 

Var försiktig så du inte repar den eller skär dig bara.

 

Det är inte så många delar som kan vara lösa eller dyl, så om det är problemet så lär du hitta det. Tyvärr tror jag nog att det är något annat som är knas.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...