Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Tele2 SMTP


Fredrik S

Rekommendera Poster

Skulle skicka ett mail nu på morronen och självklart funkade det inte.

 

Sitter på en Tele2 anslutning och använder inte Tele2 mail och har heller inga lösenord från dem.

Men hur ska man göra för att skicka mailen?

 

Man går in på Tele2:s hemsida och letar upp hur man ska göra. Använd port 587 och skriv in ditt lösenord.

Finns det inget sätt att kunna skicka mail med en annan server? Känns ju rätt trist att sitta i 4 år och bara använda en dålig webbmail bara för att Tele2 inte tilllåter andra servrar...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är inte Tele2 som blockerar, utan din vanliga ISP. De flesta ISPer blockerar SMTP för att försöka minimera SPAM, efter SMTP vanligtvis inte kräver lösenord.

 

Säg att du har bolaget X som leverantör. Om du skulle kunna sitta och mail via deras server från Tele2's nät, så måste du ju också kunna maila om du hälsar på mig t.ex, och jag har BBB. Det innebär att du ska kunna maila från vilket nät som helst via din leverantör X's server, och hur ska deras server kunna veta att det är du som skickar e-post, och inte Nizze Spammare?

 

Lösningen är att leverantören X spärrar, så att ingen kan skicka mail via SMTP, om de sitter utanför X's nät, vilket du ju gör nu. För att kunna maila så har kanske leverantör X en server som kör över port 587, och som kräver inloggning. Den kör alltså via SSL istället för vanlig SMTP. Det innebär också att trafiken kommer att vara krypterad mellan dig och servern.

 

Dock måste du alltså ha ett inlogningsnamn och lösenord för att kunna skicka mail då, vilket du bör kunna få av din leverantör. Du kan ju testa om det fungerar med samma inloggningsnamn och lösenord som för POP-servern.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...