Jump to content
Just nu i M3-nätverket

DVI - video adapter krånglar


xterrybozziox

Recommended Posts

Hejsan. Har en "mini DVI till video" adapter som jag kopplar mellan min iMac och en scartkabel som sen går in i tvn, för att använda datorn som uppspelningskälla och tvn att titta på. Dessa två kablar har funkat fint fram tills nu, då det plötsligt bara flimmrar på tvn när jag kopplar in kablarna. Har inte rört några inställningar eller nåt på varken tvn eller datorn. De är inte använda särskilt mycket och KAN inte vara slitna! Nån som vet var problemet ligger? Mycket tacksam för svar.

 

/Per

Link to comment
Share on other sites

Jo då. Men den står som den ska (som den brukar). I fel läge är tvn bara svart, och då den står som den ska flimmrar bilden då den verkar få nån typ av signal från datorn.

Link to comment
Share on other sites

Jag brukar göra som du, för jag har ingen dvd-spelare hemma och några gånger har jag fått gå in i inställningarna för bildskärmar (med TV'n inkopplad) och då upptäckt att det stått NTSC isf PAL, fast då har bara färgen försvunnit, kanske du kan hitta nått där?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

samma sak för mig från min MBP... flimmrar och sedan är det svart/vitt... bra köp den där kabeln ;).. tror dock att det beror på scartkontakten in i tvn som är kass.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...