Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Webbdelning i OSX


Samson

Recommended Posts

Hej!

Jag håller på att testa en webbsajt med php-script.

Det gick fint att starta php genom Terminalen och sedan köra igång webbdelning i systeminställningar.

I det lokala nätverket når jag min testsajt utan problem från andra macar.

Men hemifrån går det inte. Servern svarar inte.

Och ja - adressen är korrekt: http://servernsIP-nr/~datorns kortnamn/

Vårt lokala nätverk når Internet genom en router (D-Link DI-604).

Servern är en G4 som rullar med OSX 10.4.7.

 

Någon enkel lösning finns säkert, eller?

 

/Samson

Link to comment
Share on other sites

Guest iMatte
Hej!

Jag håller på att testa en webbsajt med php-script.

Det gick fint att starta php genom Terminalen och sedan köra igång webbdelning i systeminställningar.

I det lokala nätverket når jag min testsajt utan problem från andra macar.

Men hemifrån går det inte. Servern svarar inte.

Och ja - adressen är korrekt: http://servernsIP-nr/~datorns kortnamn/

Vårt lokala nätverk når Internet genom en router (D-Link DI-604).

Servern är en G4 som rullar med OSX 10.4.7.

 

Någon enkel lösning finns säkert, eller?

 

/Samson

382606[/snapback]

 

Min gissning, eftersom du skriver "servernsIPnr" i exempeladressen:

Om din server ligger bakom en router, måste du ange routerns ip-nummer och sen ställa in routern så att den skickar vidare http-trafik till datorns ip-nummer, när du ska ansluta utifrån.

Link to comment
Share on other sites

Min gissning, eftersom du skriver "servernsIPnr" i exempeladressen:

Om din server ligger bakom en router, måste du ange routerns ip-nummer och sen ställa in routern så att den skickar vidare http-trafik till datorns ip-nummer, när du ska ansluta utifrån.

382625[/snapback]

 

Tack för tipset!

Ska testa ikväll!

 

/Samson

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Jag håller på att testa en webbsajt med php-script.

Det gick fint att starta php genom Terminalen och sedan köra igång webbdelning i systeminställningar.

I det lokala nätverket når jag min testsajt utan problem från andra macar.

Men hemifrån går det inte. Servern svarar inte.

Och ja - adressen är korrekt: http://servernsIP-nr/~datorns kortnamn/

Vårt lokala nätverk når Internet genom en router (D-Link DI-604).

Servern är en G4 som rullar med OSX 10.4.7.

 

Någon enkel lösning finns säkert, eller?

 

/Samson

382606[/snapback]

D-link har visat sig vara knepiga att få lokla ipadresser att visas publikt.

Jag har haft en D-604 D-804 och även om man gjorde en DMZ (öppnade hela datorn för internet) så funkade det inte att hitta vare sig webservrar eller ftpservrar.

 

Ännu mindre funkade det att peka på portar 21 eller 80 lokalt för ftp o www och sen via routerns ipadress ta sig in.

 

Det löjliga är att i inställningarna finns Specific Application Support. Där du bara kryssar för t.ex www port 80 eller FTP port 21 startar servern och sen så ska allt vara frid o fröjd men fan heller att det funkar.

D-link supporten verkar dessutom helt oförstående när jag mailade dem.

Lösningen kan vara att göra en linuxrouter av en Pentium2 med 2 nätv-kort

D-link är ingen höjdare faktiskt. Du kan ju skriva en rad om du lyckas med nåt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...