Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

NYTT ASIATISKT OPERATIVSYSTEM


Björn Nordström

Rekommendera Poster

Björn Nordström

Japan, världens näst största ekonomi, tillsammans med Kina och Sydkorea vill tillsammans utveckla ett nytt alternativt opertivsystem i konkurrens med Microsofts Windows. Japans "computer and consumer hardware industries" med bla Sony, Nec och Matsushita Electric har länge sökt efter ett alternativ till Windows och vill ha ett billigt och pålitligt operativsystem med öppna källkoder baserat på system som Linux och som som ska kunna spridas och modifieras fritt. Idéen lades fram på ett asiatiskt ekonomiskt toppmöte i veckan.

 

Inte överraskande ställer sig Microsoft negativt till ett sådant förslag, och menar att marknaden och inte regeringar ska bestämma vem som är vinnare i mjukvarubranschen. Man ser det också som ett hot mot den fria konkurrensen. Artikel här.

 

 

Hur ser Macvärlden på ett sådant förslag, som faktiskt skulle kunna bli möjligt att genomföra. Är det ett hot mot Mac:en och OS X, eller är det en bra utveckling som kan minska Microsofts och Windows dominans?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tror inte att det är något hot för Macen. Istället bara bra om det finns fler alternativ. Skulle kanske bidra till att Microsofts dominans minskade och att folk började titta på andra alternativ (iaf i Asien). Just nu har ju Micorosft samma stämpel som IBM för ett par decennier sedan, man minns väl punchlinen "IBM-kompatibel" på programpaketen :D

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...