Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Flight simulator


Flugsnapparen
 Share

Recommended Posts

Flugsnapparen

Hejsan. Jag är ny här hos er. 
Jag har en MacBook Pro 2021, 16 tum med 16gb minne och undrar hur den fungerar med flight simulator. Är ingen van spelare, men det vore nog något för mig. 
Efterlyser med tips på vad som behöver köpas in som startkit för en bra upplevelse. 
Tack på förhand.

Link to comment
Share on other sites

SirKnasen

Är det Microsoft Flight Simulator du tänker på?

Link to comment
Share on other sites

Flugsnapparen

Ja. Just det. Misstänker att det är den man ska ha. Kanske finns det andra alternativ🤔

Link to comment
Share on other sites

SirKnasen

Ja den sägs ju vara bra men finns väl enbart för Windows?

Link to comment
Share on other sites

Flugsnapparen

Jag vet inte vad som fungerar på min macbook eller vad som finns gällande windows flight simulator. Är novis på Mac och spel. Min förhoppning är att någon som har koll på det kan tipsa mig på vad som fungerar och ej. 

 

Link to comment
Share on other sites

MacKalle

Det beror ju förstås en del på vad du vill göra. Är det seriös simflygning du vill göra? Eller bara ta en tur någon gång ibland? Eller vill du träna instrumentflygning inför flygning på riktigt? Är det flygplan eller helikopter du är intresserad av?

 

X-Plane är ett bra alternativ till MS Flight sim och är gjort för Mac. Den funkar både för seriös instrumentträning, och för att bara testa olika sorters flygning. Finns även en del ganska väl fungerande helikoptrar till den. https://www.x-plane.com/

 

FlightGear är ett gratisalternativ som också funkar bra på Mac. Det lär vara plattformsoberoende. Finns både flygplan och helikoptrar. Jag har bara testat den lite och med lite macklande funkade den bra. https://www.flightgear.org/

 

Sedan ska du förstås ha bra kontroller. Vill du flyga flygplan och vill att det ska kännas verklighetstroget ska du kanske satsa på en uppsättning med ratt. Men det går ju lika bra att flyga med spak och då kommer du även att kunna flyga sådana varianter som inte har ratt. Finns ju många flygplan som inte har ratt. Och för hkp är det bara spak som gäller. Vill du ha den bästa upplevelsen med hkp behöver du kunna ändra gasen till att fungera som stigspak, alltså ställa in den så att noll blir framåt. (Den ska helst vara vertikal men då blir det rätt specialiserat).

 

Drömmen för de flesta hkp-simmare är ju ett VR-set också förstås, och många skaffar det. De blir bara billigare och bättre. Tyvärr är det svårt att hitta bra till Mac eftersom PC är den stora målgruppen.

 

Link to comment
Share on other sites

DKvarn

Helt ärligt så är det inte många spel som stödjer Mac längre men det finns alternativ! 
 

Tänker vi Microsoft Flight Simulator så finns XCloud att använda och ingår i GamePass, då streamas spelet till din dator/iPad/iPhone. Andra alternativ för att streama spel som finns är Stadia och GeForce NOW. 

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...