Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Tokstabil

Ljudupptagning vid filminspelning, In Ear(Jabra Elite) vs Rode Wireless

Rekommendera Poster

Tokstabil

Hej 

Jag driver ett företag i träningsbranchen och har sedan start, drygt 3 år sedan, inriktat mig på personlig träning över nätet. 

Hittills har jag spelat in video med min Huawei P20 Pro och har generellt fungerat mycket bra. Jag är inte ute efter perfekta videos men vill samtidigt ge kvalité, tillräckligt bra ljud och ljus är viktigt. 

Största utmaningen har vart att spela in instruktionsvideos eftersom jag tar in ljud via mobil-micen. Jag måste vara ytterst noggrann med miljöer, ffa andra ljud(andra röster, knarrande golv, vinden och ekon. Detta gör att jag blir begränsad till inspelningsplats och metod. 

 

Jag har kikat på en mygga från Rode ( https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/foto-video/mikrofoner/tradlosa-mikrofoner/rode-wireless-go-tradlost-mikrofonsystem-p57677?gclid=Cj0KCQiAlZH_BRCgARIsAAZHSBl8UHoVPfzCV5e7K2BkaUa1Ojc4Jt6jTjl6xeTuAK-OFD55xBSGhAMaAqJSEALw_wcB&gclsrc=aw.ds ) men denna kommer att begränsa mig de gånger jag vill spela in videos där jag är mer aktiv. Ex om jag vill livesända ett träningspass eller instruktionsfilm för komplexa rörelser.

Jag har då börjar fundera på att köpa ett par true wireless in ear hörlurar, ex Jabra Elite 85t (https://www.jabra.se/bluetooth-headsets/jabra-elite-85t ). Enligt reklamen och omdömen på nätet fungerar de bra vid röstsamtal i flera miljöer. Jag har sett att YouTubers, ffa inom träningsbranchen, ibland använder liknande lurar. 

Har du någon erfarenhet eller kunskap att dela med dig av för att guida/råda mig till mitt bästa köp. 

Tack på förhand. 

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...