Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Justine13

Mitt externa tangentbord funkar inte till min Mac Book Pro

Rekommendera Poster

Vänner

 

Jag har en Mac Book Pro, Mojave - ett år gammal. Men den sista modellen 15 med Usb ingångar. Klockren. Har ett externt tangentbord till den - blir rätt avstånd och rätt klick(höjd på tang, etc). Har för långa fingrar med det interna tangentbordet. Har nu haft det externa i 10 år och fungerat utmärkt med både min gamla Mac Book Pro och den nya. Jag kan skriva på det här tangentbordet i maxfart och blunda. Det kan jag inte på något annat. Därför inte bara köpa nytt.

 

Igår slutade det att fungera. Alltså när jag stoppar in bordets kontakt till Usb porten lyser de tre gröna lamporna som brukligt är på bordet. Kontakt.  Men bordet laddar inte in. Inte en bokstav. Det här är vad jag gjort utan resultat.

 

Jag hart kört felsäkert(shift) och andra metoder för att ta bort närminnet etc.

Jag har kolla de olika Usb portarna - funkar.

Jag har kört lathunden för att identifiera tangentbordet. Identifierar inte det externa. Jag har gått in i Biblo, Preferensen och tagit bort keyboard plist. Nada.

 

Bordet är ett gammalt Dell som inte har nya drivers men har funkat tills igår. Det enda nya jag gjort är en säkerhetsuppdatering. Om det är den som fått allt att låsa sig vet jag inte hur man tar bort den.

 

Något geni därute som vet vad som kan vara fel?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fungerar det i en annan dator? Om inte, trasigt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

En uppdatering

 

Apple support var vänliga nog att hjälpa till, men inget fick igång det gamla bordet. Inget software i Mac Book Pron verkade vara orsaken. Trots mycket trixande. Och nerladdande.

 

Och efter att ha köpt ett par, tre olika tangentbord, varav inget passade mina fingrar, återgick jag till mitt gamla Dell och skrev ner allt som kunde vara fel. Varför skulle det lägga av?   Det var synnerligen robust, utan batterier eller drivrutiner. Och hållit dagligen i massor av år trots energiskt trummande. 

 

Jag skrev ner allt, strök över det jag provat och endast en sak återstod. 

 

Längst ut på sladden finns ett PS2 Y kabel. Kunde det vara den? Osannolikt, men det enda kvar att undersöka. Köpte en på Kjell och co för ingenting.

 

Pang! Allt funkade! Jag hade fått tillbaks mitt gamla ovärdeliga tangentbord.

 

Jag gick tillbaks och köpte enY grunka till som reserv. Hade hela tiden en känsla av att det inte kunde vara mitt stenhårda tangentbord. Det var således den korta sladden  längt ut, den som ska leda från bordets hona och  till en hane(eller tvärt om) och till USB porten som packat ihop. 

 

Hälsar en mycket glad Justine.

 

 

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den infon med adaptern finns inte  första inlägget.

Då kanske du hade fått tips om att byta den.

 

Skönt att det löste sig så enkelt/billigt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack.

 

Problemet var att när jag stoppade in sladd/adapter/y grenen i USB porten på min Mac Book Pro så lös alla tre gröna lampor upp på det externa tangentbordets övre högra del. Vilket tydde på att det var kontakt. Och det fick mig att inte  misstänka sladden.

 

Enkelt och billigt vet jag inte. Tog ett tag och kostnaderna av tre tangentbord, varav ett kostade 1500(Das Keyboard). Men det har jag ångerveckor på och dom pengarna får jag nog tillbaks. 

 

Är mycket glad att det här forumet finns för alla oss som har krångel till och från och att det finns så mänga hyggliga människor som vill hjälpa till.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...