Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Överföring av "Bild"-biblioteket mellan två macar


Staffe
 Share

Rekommendera Poster

Hejsan!

 

Någon med kännedom om det på något smidigt sätt går att överföra ett befintligt bild-bibliotek från en äldre dator, i detta fallet en MacBook Pro 2011

till en ny iMac 2019? Alltså inte att använda iCloudfunktionen där man delar biblioteket mellan olika enheter. 

 

Med vänlig hälsning Staffe

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja, du kan absolut hämta in ett Bilder-bibliotek från en äldre dator och öppna den i den nya. Du kan lägga över det på ett USB-minne eller DVD eller en extern hårddisk, beroende på hur stort det är. Programmet Bilder kan öppna Bilder-bibliotek på olika enheter. 

Det är egentligen inte åldern på datorn som är av betydelse, utan versionen av Mac OS och Bilder-programmet. Om du har uppdaterad version av OS och Bilder så ska det fungera. 

Så låt oss säga att du flyttar över det till ett USB-minne eller en extern hårddisk, så kopplar du in den enheten i datorn och sen håller du ner ALT och klickar på Bilder. Då får du upp en ruta om att välja bibliotek/enhet för Bilder. Där letar du upp din enhet med Bilder från den gamla datorn och väljer det. 

Det finns inget enkelt sätt att slå ihop två Bilder-bibliotek, ett sätt är att exportera bilderna från Bilder i den gamla datorn och sedan importera bilderna till den nya. Men det finns program som slår ihop olika Bilder-bibliotek till ett: https://www.fatcatsoftware.com/powerphotos/
 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hejsan,

 

Tack så jättemycket för ditt tydliga svar! ?? 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share



×
×
  • Skapa nytt...