Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Thomas Benstem

Bild-lagg när jag använder en Sony 43XE8005 (Smart TV) som extern skärm till min Imac Pro

Rekommendera Poster

Thomas Benstem

Som titeln beskriver upplever jag lagg i bild.

Har testat “gamer mode” och massa annat i iställningarna på TVn men lyckas inte få bort det.

Jobbar med motion-graphics till shower så musik-synk är viktigt.

Behöver också en stor högupplöst arbetsyta (ca 50” minst 4k).

Kikar på en QLED från samsung som inte är en TV

https://www.pricerunner.se/pl/2-4790241/TV/Samsung-QM49H-priser

Kan det vara lösningen, eller har nån en aning om ifall det går att lösa med min Sony-TV?

 

Värt att nämna är att jag ibland jobbar på en annan skärm som inte laggar.

 

Tacksam för alla delade erfarenheter! :)

Redigerad av Thomas Benstem

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Telly82

Om inte "game mode" löser problemet så har du kanske en fördröjning i adaptern.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Thomas Benstem

Ingen dum tanke, men använder samma adapter (hdmi-usb-c) till andra skärmen utan problem.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Telly82
54 minuter sedan, Thomas Benstem säger:

Ingen dum tanke, men använder samma adapter (hdmi-usb-c) till andra skärmen utan problem.

Har den skärmen lika många pixlar? Och samma frekvens? (Alltså lika mycket data att processa per sekund för adaptern.)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Thomas Benstem

Nej, långt ifrån. Kan det bero på det ändå?

dock är det den Apple i Täby säljer. 🤔

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Telly82
40 minuter sedan, Thomas Benstem säger:

Nej, långt ifrån. Kan det bero på det ändå?

dock är det den Apple i Täby säljer. 🤔

Hör med dem om det kan bli en fördröjning med så många pixlar. Det skulle inte förvåna mig.

 

Du skulle kunna ta ljudet via en hemmabioförstärkare om det kniper. Där kan man sätta samma fördröjning på ljudet som bilden har.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Thomas Benstem

Helt klart en en bra backup-plan!

Kommer nog leta med ljus och lykta efter en skärm som kan lösa det, men finns det inte så är det delay på ljudet som gäller! :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Telly82

Jag tror nog att det är adaptern det beror på.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Thomas Benstem

Får kolla med Apple! :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...