Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Vad ska man tänka på vid flytt till ny Mac?


TB-000

Rekommendera Poster

Vad ska man tänka på när man byter till nyare mac-hårdvara?

 

Det jag har fattat är att man bör se till att köra samma version av OS X på gamla Macen och på nya.

Jag har också fattat att man kan använda flyttassistenten (se https://support.apple.com/sv-se/HT204350 )

samt att man ska avauktorisera, radera och installera om gamla datorn innan man slänger/säljer/ger bort den (se https://support.apple.com/sv-se/HT201065 ).

 

Saker jag undrar över är:

 

Tack på förhand till alla som svarar!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Som en liten återkoppling:

 

Jag använde flyttassistenten ( https://support.apple.com/sv-se/HT204350 ) från en extern USB-hårddisk med TimeMachine-backup av den gamla datorn. Jag gjorde inga förberedelser på gamla datorn innan flytten. Det fungerade förvånansvärt bra.

 

Microsoft Office 2011 frågade efter licensnyckeln när jag startade Word första gången på nya datorn. Det var bara att mata in licensnyckeln så var den nöjd. (Inget problem med att samma nyckel hade använts tidigare på gamla datorn).

 

Det som strulade litet var Bank-ID. (Jag borde ju ha noterat det, eftersom all information om Bank-ID påpekar att det inte kan kopieras.) Att avinstallera Bank-ID och installera nytt gav bara felmeddelandet "Internt fel" när jag försökte ladda hem ny Bank-ID-fil. Efter att i terminalen sökt igenom hårddisken och städat bort alla filer med bankid i namnet så gick det att installera och ladda ner ny Bank-ID.

 

Ett litet kvarvarande irritationsmoment är att jag när jag startar appar sporadiskt får ett meddelande om att appen jag försöker starta är köpt på en annan dator och jag måste ange lösenord för Apple-ID för att köra appen på den här datorn. Det här händer ganska sällan...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...