Jump to content
Just nu i M3-nätverket

TimeMachineScheduler - flera diskar?


The hulk

Recommended Posts

Kan inte köra backup till flera diskar med programmet TimeMachineScheduler 3.1.4. Under " Current backup volume" finns bara den ena disken. Står på hemsidan att detta program ska klara att köra till flera diskar men jag lyckas inte. Jag har TimeMachine till 2 diskar och jag vill schemalägga backup till båda dessa diskar. Vad kan vara fel?

Link to comment
Share on other sites

Lyckas inte få igång TimeMachineScheduler att göra backup till två separata diskar. Någon här som kör TimeMachineScheduler? Går det verkligen att köra flera diskar?

 

Tips på något annat program för schemläggning av TimeMachine till multipla diskar?

Link to comment
Share on other sites

OK.

 

Varför vill du inte ha backup en gång i timmen? Vad vill du ha i stället?

Link to comment
Share on other sites

Det är när jag arbetar i Lightroom och programmet är öppet. Vid backup skapas en .lock-fil eftersom katalogen i Lightroom för alla bildinställningar är öppen när den skrivs till disk. Nu har jag aldrig behövt göra en återställning av innehållet men det är ett förekommande problem att det inte går att återskapa Lightroom-katalogen om det ligger en .lock-fil där. Att bara radera den brukar inte fungera för katalogen ses som korrupt. Därför vill jag styra när backup ska ske.

 

Kanske finns den annan lösning på lock-fil problemet?

Link to comment
Share on other sites

Inte ha disken ansluten/påslagen när du har Lightroom igång?

Eller temporärt stänga av TM?

 

Men visst, jag förstår problemet. Någon enkel lösning har jag tyvärr inte.

Link to comment
Share on other sites

De låter som LR inte kompatibelt med OS X, vad säger Adobe om problemet?

Link to comment
Share on other sites

Kanske finns den annan lösning på lock-fil problemet?

Problemet borde väl försvinna av sig själv vid första backupen efter att du stängt av Lightroom. För då finns ingen lock-fil kvar som kan störa.

Link to comment
Share on other sites

De låter som LR inte kompatibelt med OS X, vad säger Adobe om problemet?

Det finns diskussioner på om problemet på https://forums.adobe.com/ så jag antar Adobe är medvetna om detta. Det var där jag själv läste om problemet med låst katalog.

 

Här finns en annan specifik diskussion http://www.lightroomforums.net/showthread.php?22860-LR-5-6-time-machine-back-up-catalogue-won-t-open-HELP

Link to comment
Share on other sites

Jag har som sagt aldrig haft någon anledning att återställa så jag vet inte om det kommer att bli några problem men eftersom bilderna och dess redigeringar är mycket viktiga för mig så vill jag hitta ett bra sätt till backup som passar mitt arbetsflöde.

Link to comment
Share on other sites

Problemet borde väl försvinna av sig själv vid första backupen efter att du stängt av Lightroom. För då finns ingen lock-fil kvar som kan störa.

Jag vill kunna göra backup till två diskar, köra Lightroom under dagen och när som helst kunna rycka den ena disken och ta den med mig om jag lämnar huset. Kör jag då en backup som schemaläggs till natten då jag vet att Lightroom inte är öppet och att backupen sker med stängd Lightroom-katalog. Då finns det en korrekt katalog att återställa till om det behövs.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...