Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Val av filsystem eller Win8 i Optibay...


Guest anonymacy

Recommended Posts

Guest anonymacy

Tjaba,

 

Har råkat på ett i många avseenden inte-problem och behöver hjälp att komma vidare:

 

Har installerat ny SSDa i min MBP L'11 och flyttat över den äldre/mindre SSDb till min Optibay. Min från början vara att installera Windows 8 i Optibayen. Har dock kommit på att det finns två principiellt olika lösningar:

 

1. Installera Win8 mha Boot-camp på annan partition men samma disk som OSX (alltså SSDa), för att inte bli för trångbodd på SSDa flytta över väl valda filer till SSDb som i så fall formateras med exFAT. Tex ISO-filer (har rätt mycket program lagrat så) och kanske iTunes-biblioteket...

 

2. Installera Win8 ensamt på SSDb. Nackdelen är att jag måste lyfta ur hela Optibayen och plocka ur disken, sätta in optiska enheten och installera till SSDb som då tillfälligt får ta plats i ordinarie hårddiskfacket och sedan göra om allt fast åt andra hållet igen, alltså skruva ur optiska enheten och sätta tillbaka SSDb+Optibay igen.

 

Från början var det alt 2 som var på tapeten. Nu när tänker på att det inte är helt optimalt utnyttjande av diskutrymme och rätt mycket jobb har jag börjat överväga alt. 1. Några nackdelar med att använda exFAT? Kommer man kunna använda ex. iTunesbiblioteket (endast musikfilerna) från båda plattformarna utan större mankemang? Kommer OSX tycka att det är okej att ha bibliotek på exFAT-partion? Finns något smart alternativ 3?

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...