Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Koppla ihop App och skript - Automator?


TB-000

Rekommendera Poster

Jag har ett litet enkelt problem som jag trodde att jag skulle kunna lösa med Automator, men…

 

Jag skriver text med markdown ( http://en.wikipedia.org/wiki/Markdown ) i applikationen iA-writer ( http://itunes.apple....439623248?mt=12 ). Jag har ett shell-skript jag skrivit själv för att "massera" texten litet och sedan göra en snygg typsättning med pandoc ( http://johnmacfarlane.net/pandoc/ ), sed och LaTeX. Det här fungerar bra när jag skriver i iA-writer och har ett terminalfönster öppet för att köra mitt skript på filen jag skrivit. T.ex.:

 

$ $HOME/bin/markdown2pdf.sh ~/Documents/testbook/a.md 

 

Men, jag tycker att det är litet struligt att behöva ha ett terminalfönster bara för att köra detta kommando (bash shell-script). Jag skulle vilja ha en integrering så att jag kan trycka cmd-T i iA-writer, eller alternativt göra ett menyval i iA-writer, för att köra mitt shell-skript på den fil som iA-writer har uppe. Problemet är hur jag får med informationen om (fullständigt) filnamn på filen som är öppen just nu i iA-writer.

 

(Ett annat program jag använder - Texpad ( http://itunes.apple....458866234?mt=12 ) - använder cmd-T för att starta typsättning, därför tyckte jag att den kombinationen var lämplig.)

 

Jag har försökt göra detta i Automator. Jag har läst hjälpfiler. Jag har googlat. Men, jag har inte hittat information om hur man kan göra detta.

 

Är detta något man kan göra med Automator? Eller, finns det något annat verktyg på Mac som kan göra detta? Är det någon som kan ge en förklaring på hur man gör detta, alternativt peka ut relevant dokumentation?

 

Jag kör Mac OS X Lion 10.7.4.

 

Tack på förhand!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har till slut hittat ett sätt att göra detta. Jag hittade tjänsten "iA Writer export to PDF" på https://github.com/kubanek-l/iA-Writer-Export

Här kan man se på koden och få ett bra exempel på hur man kan göra detta.

Jag laddade ner den här koden om modifierade den till att köra mina skript. :-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...