Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Varning för Canon-skrivare och AirPrint!


iBamse

Rekommendera Poster

Hej!

 

Vill varna alla som tänker köra AirPrint för Canons skrivare.

 

Deras implementation är direkt felaktig och produktsupporten både okunnig och otrevlig.

 

Mer exakt är det utskrift från Pages som inte fungerar som det ska. Istället för att välja standard A4 ur det undre facket tas alltid papper från facket för fotopapper på baksidan. Detta oavsett om det finns något passande papper i detta fack eller ej. Finns inget papper fås ett felmeddelande, och finns små fotopapper (10x15) används ett sådant för utskriften utan att ens skala om sidan med resultat att det inte är mycket av utskriften som syns. Det finns en halvbra workaround - väljer man Letter i Pages istället för A4 drar den ett A4 ur standardfacket. Då Letter och A4 inte är samma mått ger detta en felaktig utskrift.

 

Utskrifter från andra appar använder korrekt pappersfack (Bilder får fotopapper, Numbers får standardpapper), och för användare med HP-skrivare tycks även Pages uppföra sig korrekt att döma av diskussioner på Apples supportforum.

 

Canons support har först inte en aning om vad AirPrint är, och skyller efter att ha fått en förklaring på Apple - även vid påpekandet att konkurrenters produkter tycks fungera korrekt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Det borde stå en varningstext på alla Canonskrivare, att dom inte funkar med OsLion.

 

Med Lion funkar den (tro det eller ej) alldeles utmärkt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...