Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Mac mini (early 2009) vägrar ta emot DVD±R


Scratchen

Recommended Posts

Jag har en Mac mini (early 2009) med Superdrive som enligt specsen ska klara (citerat från Apple):

 

Slot-loading SuperDrive with double-layer support (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW): Writes DVD+R DL and DVD-R DL discs at up to 6x speed, writes DVD-R and DVD+R discs at up to 8x speed, writes DVD-RW discs at up to 6x speed, writes DVD+RW discs at up to 8x speed, reads DVDs at up to 8x speed, writes CD-R and CD-RW discs at up to 24x speed, reads CDs at up to 24x speed

 

Har aldrig bränt en DVD-skiva förut men tänkte ta premiären nu. Hade både DVD+R och DVD-R hemma sen tidigare. Började med att stoppa i en DVD+R-skiva... Men minin spottade ut den efter ca 30s. Provade en annan skiva.. samma sak!

 

Bytte då till DVD-R, med frågan om minin ändå kanske inte hade stöd för DVD+R, men fick samma resultat - den spottade ut skivan!

 

Märket är TDK på båda typerna, så det är ju inget skit jag provat med direkt. Provade för skojs skull att stoppa i en TDK CD-R, och det gick då galant i alla fall!

 

Varför vill min mini inte veta av varken DVD+R eller DVD-R? Informationen i System Profiler visar klart och tydligt att den ska ha stöd för båda typerna!

post-7247-086148700 1295713978_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Testat en rengöringsskiva? Det kan vara skit på linsen. (Och om jag minns rätt så är det inte samma laser för CD som DVD.)

Link to comment
Share on other sites

Jag hade samma problem med Superdriven i en PowerBook G4 - just med TDK DVD-R, faktiskt. Då provade jag att zappa PRAM. Det funkade, tillfälligt. Men jag kom fram till att det var skivorna som inte gillades, för när jag använde dem i en extern Firewire-brännare så fick jag felmeddelande i Toast om "unstable media" eller något liknande.

Med skivor av annat märke (Verbatim) var det inga problem alls.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...