Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Macbook Pro 13" Varm.


Malmöit

Recommended Posts

Jag fick min macbook pro i veckan och är extremt nöjd, förutom med en sak, värmen.

När jag surfar och så är det inga större problem i början, men efter ett tag blir den riktigt varm. När jag sedan spelar tar det inte mer än 5-10min innan den blir riktigt varm.

 

Nu kommer frågorna:

 

1. Bör jag oroa mig för värmen? Kan det skada datan?

 

2. Hur varm datan än blir tycks jag mig inte höra fläktljud. Men dom

kanske bara är tysta?

 

3. Finns det något man kan göra för att motverka värmen? (just nu står den på skrivbordet, så det finns inget som "blockar" luftflödet.) T.ex en kylplatta av något slag?

Link to comment
Share on other sites

Min macbook men också väldigt varm om man pressar den lite. Ligger ofta runt 70 grader när jag har den i sängen. Något bättre när den står på skrivbordet. Testa ladda hem iStats pro till dashboarden så kan du hålla koll på temperatur och hur mycket fläktarna går.

Link to comment
Share on other sites

Ta hem SmcFANcontrol så kan du ställa hur snabbt fläktarna ska gå

Link to comment
Share on other sites

Det är nog ganska normalt. Min ligger på ca 55 grader när jag itne gör ngt speciellt så 70-80 grader när man pressar den med spel låter rimligt.

Link to comment
Share on other sites

Är bara tvungen, datan blir nog inte varm alls däremot datorn som behandlar datan och hårddisken där datan lagras kan bli varma, men det finns inbyggda fläktar som ökar sitt varvtal när datorn blir varm, så lägne du har den på ett hårt underlag typ skrivbord så är kylningen av din dator inget problem dock om den ligger på ett mjukt typ en säng så kan det vara svårt för datorn att kyla sig pga att den inte får luft inunder sig.

Link to comment
Share on other sites

Min ligger nu på 72 grader och jag har tankat data i 4MB i sekunden i kanske en halvtimme. Skulle gissa på att det är ganska normalt när disken får jobba så hårt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...