Jump to content
Just nu i M3-nätverket

UPS?


.ad

Recommended Posts

Har Power Maccar inbyggd UPS eller liknande strömspiksfiltrerande funktion? Vi har haft åska här, och en gång blinkade lamporna till, och farsans PC startade om sig. Min PMG4 däremot, rörde inte en muskel.

Link to comment
Share on other sites

Finns en inställning under strömsparare att man kan ställa in så datorn startar om efter ett strömavbrott, kanske trodde datorn att det va det.

Link to comment
Share on other sites

Pocahontas

Nej nån inbyggd UPS har inte Macarna, finns väl inga datorer som har, krävs ju rejäla batterier till det.

Slog blixten ner och strömmen gick så stängs datorn av abrupt, och det gillar den inte, kan liknas vid en reset.

Min ramlar tillbaka på 1 jan 1970, skapar oreda i systemet. så man bör köra reparera Skivbehörighet efter en såm händelse.

Link to comment
Share on other sites

Jag har inbyggd UPS - PowerBook :lol: Ett strömavbrott märks inte ens :lol:

Link to comment
Share on other sites

Pocahontas

Tänkte inte på de :vissla:

Min iBook verkar inte heller bry sig när det åskar...

Link to comment
Share on other sites

OK, mitt första inlägg var något av ett skämt, jag vet att de inte innehåller någon UPS. ;) Det var bara det att det var så lustigt. (Detaljer längre ner)

 

Vad menar du deg? UPS:ar innehåller visst skydd mot över/under -spänning… Okej, inte ALLA men de absolut flesta gör det.

 

Det verkar som att de flesta av er missförstod allt. Jag satt vid datorn hela tiden. Jag tittade på film/surfade/skrev. Jag har en PC brevid mig. Rätt var det är så blinkar alla lampor till, telefonen ger ifrån sig en signal (den gör det när man sätter den på laddning i vaggan) och pappas PC brevid startar om. Men min Mac fortsätter lungt att visa film, webbsidor och mitt dokument. DET KALLAR AG SKUMT. Och det är inte första gången det händer. Det kallar jag ultimata beviset för en über-dator! (w00t)

Link to comment
Share on other sites

Har inte ens Power Failure Reset aktiverat… ;)

Link to comment
Share on other sites

Kör man UPS så kör man genom batteriet - spikarna stannar vid nätdelen före batteriet - spickarna sker i växelströmsläget och är senare i likströmsläget ej aktuella.

Link to comment
Share on other sites

Jag har varit med om en liknande skum sak. I mitt rum så sitter ena servern och en lampa kopplade till samma vägguttag. En kväll så bara spontansläcktes lampan och datorn dog. Det första konstiga var att ingen av de andra datorerna som sitter på ett annat vägguttag i rummet dog. Jag gick och kollade säkringarna, men ingen hade gått. När jag kom tillbaka så funkade lampan och datorn igen. Snacka om skumt spänningssvaj! :sarcastic:

Link to comment
Share on other sites

Jag har varit med om en liknande skum sak. I mitt rum så sitter ena servern och en lampa kopplade till samma vägguttag. En kväll så bara spontansläcktes lampan och datorn dog. Det första konstiga var att ingen av de andra datorerna som sitter på ett annat vägguttag i rummet dog. Jag gick och kollade säkringarna, men ingen hade gått. När jag kom tillbaka så funkade lampan och datorn igen. Snacka om skumt spänningssvaj!  :sarcastic:

Det va nog spöket laban som va framme.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...