MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • Publika meddelanden

  • Pocahontas

   Varor, pengar och priser   2003-05-25

   Skicka ingen vara eller pengar   Köp och försäljning på Internet har vuxit enormt och många varor byter ägare.
   Huvuddelen av alla affärer fungerar bra..men...

   Tyvärr har även brottsligheten letat sig upp till denna marknaden, och nästan dagligen rapporteras hur människor blivit lurade på pengar eller blivit av med sin vara de skickat.

   Försäljningsplatser typ Blocket, har tjänsten Internetgirot
   Den tjänsten kan användas även om man inte gör affärer på Blocket

   Andra sajter har Pay Pal och liknande tjänster

   Titta på den möjligheten innan ni gör affär med en köpare eller säljare, så slipper ni bli lurade.         Sätt rimliga priser!

   Ett tips när man sätter ut ett pris på en begagnad dator eller tillbehör är att man kollar vad motsvarande prylar kostar idag. Alltför många påverkas av vad datorn kostade som ny, vilket tyvärr är helt irrelevant vad gäller datorer. Utvecklingen går i rasande fart, och en iMac G4 som kostade 25 000 för bara några år sedan är inte värd tio tusen idag. För de pengarna kan ju köparen få en sprillans ny iMac, som utklassar G4:an på alla sätt.

   Visst är det trist att man inte får ut så mycket för sin begagnade utrustning, men att sätta fantasipriser hjälper tyvärr inte.
  • Pocahontas

   Annonser — redigering och borttagning   2003-05-25

   När varan är såld   När annonsen inte är aktuell skall den anmälas för borttagning. Klicka i "Rapportera inlägg" och meddela att den är såld och/eller att du vill att den tas bort.   Annonser som är äldre än två månader tas bort oavsett.     Redigera annonsen   För att redigera din annonsen rapportera inlägget och beskriv vad du vill ha ändrat. Ändringar måste göras manuellt så det kan ta ett tag innan ändringen går igenom.     Forumprogramvaror har sina begränsningar. I dagsläget kan man som annonsör inte redigera och radera sin annons efter att man publicerat den. Däremot kan administratörerna och moderatorerna göra det.
    

Säljes

Lägg in en annons här, eller leta efter riktiga fynd.×