Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Safari vägrar importera bokmärken


leonardo

Rekommendera Poster

Sedan Mozilla duttat med Firefox (fr.o.m. v.47) är vissa siter oåtkomliga/oanvändbara och jag vill därför gå tillbaka till Safari som jag övergav för eoner sedan till förmån för Firefox. Just nu håller jag igång både Firefox och Safari, men jag vill helst släppa Firefox helt. Jag har testat andra webläsare, men ratat alla - Safari is da sh-t.

 

När jag försöker importera mina bokmärken i Firefox till en .html-fil (bookmarks.html) för efterföljande import i Safari, kommer alla bokmärken med i filen, MEN Safari vägrar att läsa in alla. Direktimport i Safari från Firefox ger samma nedslående resultat. En mapp märkt [Privat] skrivs inte över med nytt innehåll, utan envisas med att bara innehålla vad som var aktuellt för "länge sedan". Jag har döpt om den mappen till Privat_OLD, men Safari vill inte skapa en ny mapp Privat. Om jag skapar en tom mapp Privat, förblir den tom efter import från Firefox eller .html-filen.

 

Hur kommer jag runt detta utan att behöva skriva in alla bokmärken och under-mappar för hand?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sedan Mozilla duttat med Firefox (fr.o.m. v.47) är vissa siter oåtkomliga/oanvändbara och jag vill därför gå tillbaka till Safari som jag övergav för eoner sedan till förmån för Firefox.

..Förklara gärna mer så kanske vi kan hjälpa dig. Jag kör FF, och inte märkt någon sida som är varken oåtkomlig eller oanvändbar. Däremot la de inte lite skydd och automatiskt blockering av visst innehåll (tror det var i eden vevan). Det går att ta bort/justera.

 

Hur kommer jag runt detta utan att behöva skriva in alla bokmärken och under-mappar för hand?

Om du exporterar alla bokmärken (-> html-fil), så när du importerar den igen så läggs de i en egen folder. Därifrån sen är det bara att dra ut dem (drag'n'drop) till dit du vill ha dem. De lägger sig inte som du hade innan - utan just i en egen folder.

 

Efter import - ta fram sidan Visa alla bokmärken, och sen får man sitta och sortera lite. :yeahbaby:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Så här ser det ut på en sajt som jag använder. Ibland är utvecklarna sega med att anpassa sina sajter, men ibland är utvecklare av läsare "lite väl paranoida" och ökar säkerheten på ett sätt som jag inte är odelat positiv till.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Äsch - bilden följde inte med.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Problemet löst.

 

Jag har nu lärt mig att importen av bokmärken - oavsett val av metod - sker till en datumstämplad mapp.

 

Därifrån skyfflade jag runt de mappar som behövs. Ploblem solved.

 

Tack för hjälpen iEricF

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...