Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Varför syns inte iPhone under Finder?


Jocke_med_kniven

Rekommendera Poster

Jocke_med_kniven

Ämnet kanske har diskuterats förut men finns det något officiellt svar från Apple?

Enkelheten det skulle innebära att bara behöva öppna Finder och kunna hantera sin iPhone som om den var ett USB-Minne. Inga andra program bara Finder det är min dröm :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Anledningen till att iPhone inte syns under Finder är för att den inte har ett för användaren tillgängligt filsystem. Iphone har en kraftigt nerskalad version av Mac OS X och i den har Apple satsat på högsta möjliga säkerhet, det gör att varje applikation har sitt eget utrymme inklusive sin egen sparningsrymd. Applikationerna hanterar filer internt.

Från början var iPhone helt knutet till iTunes och det var i iTunes man ställde in telefonen, det var enkelt att synka med iTunes för musik, kalender, kontakter, bilder och så vidare. Detta var tiden innan de molnbaserade tjänsterna. Man ville göra det så enkelt som möjligt för personer ointresserade av datorteknik. Plus att de tidigare årgångarna av iPhone hade lågt lagringsutrymme så att använda en iPhone till en extra hårddisk eller USB-minne när det knappt fick plats något på den...

Sedan har vi ju detta med kopiering, och därför också styrningen med iTunes. Inte underlätta olaglig spridning av skyddat material. Och heller inte underlätta spridningen av virus och trojaner. Apple har från början satsat hårt på att marknadsföra iPhone som ett säkert system, och en del i den säkerheten är på grund av de restriktioner Apple har - vad som helst kommer inte in i telefonen.

 

Med tiden har saker och ting ändrats, skyddet för musiken på iTunes har luckrats upp, molntjänster har införts och så vidare. Men i grunden är iOS samma som tidigare och har fortfarande inte ett filsystem som är enkelt för användare att komma åt.

Men, det finns applikationer till iPhone som ger iPhone ett tillgängligt filsystem och som underlättar hantering av filer. Dock fortfarande inte som ett helt öppet filsystem.

Jag tror inte detta kommer att ändras inom den närmaste framtiden. Tittar vi på iCloud så hanteras inte iCloud via en mapp i iPhone, utan iCloud är osynligt i bakgrunden och hanteras inuti de program som har stöd för iCloud. Finns ingen mapp på iPhone där man kan bläddra mellan iCloud-dokument och flytta omkring dem etc. Man når iCloud inuti applikationerna (exempelvis Pages, Numbers etc).

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...