Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Olika slags cache


legob

Rekommendera Poster

Hejsan!

I Cocktail finns olika slags cache man kan tömma: system-cache, user-cache och internet cache. Kan någon förklara vad dessa olika slags cache är för något?

Lennart

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Cache är namnet på filer där ditt system temporärt sparar information, oftast så det ska gå snabbare att utföra liknande eller samma uppgifter flera gånger. Om dessa filer blir korrupta så beter sig ibland maskinen lite underligt.

 

Utan att veta något om Cocktail så kan man ju tänka sig att programmet delar in de olika Cache-filerna i System/User/Internet så att det ska bli tydligt för dig som användare vilka filer som kommer att raderas. Om du raderar systemets-cache-filer så försvinner de cache-filer som innehåller övergripande information som inte är knuten till någon specifik användare utan till systemet (Exempelvis information om vilka tillägg som ska aktiveras när du startar din maskin.) User-filerna är de cache-filer som bara berör dig och inte övriga användare av datorn (Exempelvis dina senast använda filer och program) och Internet är förmodligen cache-filer för exempelvis Safari (Exempelvis favicon-filer och nyligen besökta html-sidor och bilder).

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nä, det ska man inte behöva. De ska sas ändras av systemet utan att du behöver göra något själv.

 

Men, ofta är det någon cache-fil som har blivit korrupt när något inte stämmer med systemet och det gör ju inget om man raderar dem.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...