Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Det första viruset till OS X var en....


Axelman

Recommended Posts

Om det var så enkelt varför tog det tre år.....??!?! (w00t)

Link to comment
Share on other sites

...”alla” villl ju att det kommer ngt skit till oss med... så ”vi” var lättfångade - även om det stod att det var ngn form av ”test”.....

 

..vil man ha uppmärksamhet så kan man få det... likt löpsedlarna... på kvälstidningarna..

Link to comment
Share on other sites

Anders Lundberg

Ja jag hoppas ni såg mitt inlägg på macworlds nyhet... så felaktigt och överdrivet har jag nog aldrig sett om "virushot" till mac innan. Det påstods bland annat en så absurd sak som att ID3-taggar skulle ligga i mp3-filens resursdel, och att det var det som tillät denna "viruskod" att köra.

 

Men det skulle vara väldigt lätt att göra trojaner för os x. Det är bara att lägga in lite nya, modifierade, systemfiler via något installationsprogram. Eftersom i princip ingen macanvändare tänker efter ens en sekund innan han/hon skriver in sitt adminlösen och ger installationsprogrammet rootbehörighet, är det hur enkelt som hellst att öppna bakdörrar, installera spyware, eller liknande. Men att det inte har gjorts visar ju en del om hur goa killar och tjejer macprogrammerare egentligen är :-)

 

(förresten, vem har sagt att den inte redan finns?)

Link to comment
Share on other sites

Man skulle kunna göra ett litet enkelt script som aktiverar AppleRemoteDesktop på datorn och öppnar eventuella portar i sysstemets brandvägg och sen skickar iväg ip adressen till en dator. Funkar utmärkt så länge det är ett lokalt nätverk.

Annars kanske man kan göra en modifierad verision av ARD som funkar över internet.

 

:eeeh: Blev nästan orolig :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Anders Lundberg

Man skulle t.o.m. kunna ändra root-lösen, aktivera SSH (med tillåtelse för root att logga in) och skicka adressen till en dator på internet, som sedan kan komma åt den såvida det inte finns en extern brandvägg eller router ivägen. Man skulle också kunna skicka inloggade användarens keychain någonstans, så att man sen kan cracka den och komma åt en massa lösenord. Det är riktigt hemskt vad grejer man kan göra om man är ondskefull.

 

Men oavsett vilket, så är det fortfarande inte tal om virus iaf. Och det känns ju bra :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...