Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Airport inställning


mmmmac

Recommended Posts

Hej, har problem med att airport extreme inte släpper fram mitt ip telefoni modem som är kopplat till etrnet utgången. Är där några kända inställningar eller portar som skall öppnas.

Någon som kan detta?

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Är ingen expert på nätverk och framför allt inte IP-telefoni men det är något som känns fel med dina kopplingar. Din dator och AirPortkort har fått ett IP-nummer från din router troligtvis via DHCP. Ditt IP-telefon-modem bör också ha ett IP-nummer för att fungera. Om så är fallet så kan inte modemet och airportkortet dela på samma IP-adress. Normalt sett när man surfar eller kommunicerar med en annan dator i sitt lokala nätverk så gör man det vanligast antingen via AirPort eller Ethernet (kabel), inte båda samtidigt, antingen direkt dator till dator(Ad-Hoc) eller via en router (Infrastruktur). Man får då välja i nätverksinställningar vilken port man vill använda för tillfället. Misstänker att du behöver "routa" mellan båda nätverkskorten eller att du behöver något program/drivrutin som kan kommunicera med din ethernet port samtidigt som AirPort är aktivt.

 

Låt mig ge dig ett exempel: På den "gamla goda tiden"när man körde Mac OS Classic använde man Appletalk via Serieporten Det fanns ett litet program till macar som hade både ethernet och serieport som bryggade mellan serieporten och ethernet-porten vilket gjorde att man kunde koppla ihop två nätverk. Ett serieports-nätverk och ett ethernets-nätverk via den macken som hade båda porttyperna. Men som sagt det var några år sedan.

 

Går det inte att koppla Ip-telefoni-modemet till din router och låta det ingå i ditt lokala nätverk? Det känns som att du bör prata med operatören om detta. kan det vara så att det är så windows baserat att man inte har programvaror till mac?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...