Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Lösenordsskydda Apple Mail


jHallsten

Recommended Posts

Jag har drygt åtta mail-konton kopplade till mitt Apple Mail-program. Varje e-postkonto har sitt lösenord vilket har fått mig att kryssa i rutan som sparar lösenordet. Nu är det så att jag skulle vilja ha ett lösenord som dyker upp när man öppna Mail, jag har en krypterad HDD för säkerhetsskull men om jag råkar vara inloggad vill jag inte att vem som helst skall kunna öppna Mail och kopiera mina mail.

 

Fråga: Hur lösenordskyddar jag programmet Mail vid uppstart?

 

Tack på förhand!

 

Edit,

 

Kan man kanske kryptera mappen med alla inboxar så varje gång Mail startas och försöker nå mail-boxarna så krävs ett lösenord? Som när man har espionage och spotlight försöker nå en mapp som är krypterad.

Link to comment
Share on other sites

Vad jag vet finns inte lösenordsfunktion i Mail. Du kan t ex istället ställa in att datorn skall kräva lösen vid väckning från sömn eller skärmsläckare, då kommer ingen åt dina konton. Det är även väldigt smidigt i OS X att använda olika användare och ha snabbt användarbyte för att låta någon annan använda datorn. I Leopard finns även ett gästkonto man kan använda, där alla inställningar raderas vid utloggning.

Link to comment
Share on other sites

är du paranoid?

 

Vadan detta utlåtande? Att jag har en krypterad hårddisk?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...