Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Snabbare Pismo med nytt upppgraderingskort


Andreas Leijon

Recommended Posts

Andreas Leijon

PowerLogix presenterar nu två nya processoruppgraderingskort baserade på IBM:s PowerPC 750GX, den senaste i raden av G3-processorer från IBM. Processorn knattrar på i 1 gigahertz och har ett cacheminne på 1 megabyte.

 

Det första nya kortet kallas 1 GHz Blue Chip G3 Pismo och är inte helt oväntat kompatibelt med alla Pismomaskiner. Uppgraderingskortet är två till två och en halv gånger snabbare än originalprocessorn. Processorhastigheten varierar med arbetsbelastningen för att spara batteritid. PowerLogix uppger att man kan vänta sig en halvtimmes längre batteritid med det nya kortet. I USA väntas det kosta ungefär 400 dollar.

 

Det andra kortet heter 1GHz PowerForce G3 ZIF och passar till Power Mac G3 och första Power Mac G4 (PCI). Sätter du det i första blådåren så snurrar processorn fyra gånger snabbare är originalprocessorn. Kortet kostar omkring 350 dollar.

 

Nyheten finns här.

Link to comment
Share on other sites

Det till Pismon låter spännande. Undrar när det kommer till Sverige.

Link to comment
Share on other sites

Intressant att det kommer 1 GHz G3!! Kanske någon fräning gör någon trimsats till gamla iMacen... Undrar vad det blir för skillnad mellan 1 GHz G3 å G4...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...