Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Spel och nya användare


JohnnyA

Recommended Posts

Apple och Macworld har uppenbarligen missat vad som är orsaken till att folk skaffar dator hemma. Är det pga av photoshop eller andra grafiska installationer för ett antal tusen och uppåt? Nej som så mycket annat är det barnen som ligger på och är många gånger mer insatta än vad föräldrarna är och vad tittar de efter då? Ja svaret är självklart spel och vad kompisarna har. Vi kan tycka vad vi vill om det men det är en stor anledning till varför Microsoft har lyckats så bra. Vi jublar när det kommer en portning två år efter pc-versionen, det skapar inga nya användare! Vad finns det då i tidningshyllan då som kan locka nya användare? Ja oftast ett tiotal olika pc tidningar och någon gång kan det hända att det finns en Macworld . Inget ont om Macworld den fyller sitt syfte för de insatta och redan frälsta.(bland annat mig) Varför inte slå på stort någon gång och anpassa er efter köparna (de nya)

Rubriker som Mac för hela familjen-Nya spel till Mac-Enkla tips till dig som har Mac o.likn. behövs för att locka. Det går inte att återigen utbrista i ett glädjerop över några extrafunktioner i illustrator eller att Mac är snabbare hela tiden. Köpare tittar på hastigheten och där är inte Mac snabbare. Har själv en grabb på tretton som gärna spelar och försöker hålla emot så länge jag kan. Fick äntligen tag på Spearhead för nästan 500sek då pc-versionen kostar mindre än hälften! Jag och många med mig har helt enkelt inte råd att vara entusiaster längre.

Anpassa tidningen efter hemma-användare eller gör ett försök med en bredare tidning.

MVH

Johnny A

Link to comment
Share on other sites

Fler och fler köper spelkonsol. En dator är så låst vid fps och peka-klicka-spel.

 

Köp en PS2 till sonen.

Link to comment
Share on other sites

Hej

Jag tror ni har missförstått mitt inlägg. Det handlar inte om att jag ska köpa en ps2, kontroller eller liknande utan det handlar om att utbudet till Mac måste breddas både av Apple och mac-tidningar i det här fallet Macworld.

Jag vill ha en dator som passar hela familjens behov vilket innebär spel. internet och dokument.

Spelmarknaden är och kommer att under lång tid vara en av huvudorsakerna till ett operativsystems dominans.

Även som Macägare måste man väl få ha ett kritiskt förhållningssätt gentemot en produkt? Vore det inte bättre att fler och fler köper Mac för att få en helhetslösning, med tanke på ditt svar.

Nej som sagt Macworld "Think Different" och vänd er mer mot den vanlige användaren.

Link to comment
Share on other sites

Anders Lundberg

Men om du ska ha datorn för din son att spela på, och om han inte nöjer sig med Quake, UT, Doom3, Blizzard-spel, MoH, Splinter Cell, osv osv... varför inte låta honom ha en billig PC med windows då? Windows är en rätt bra plattform för spel.

 

Det är helt enkelt inte vettigt att begära att Apple skall satsa fullt ut på spel, eftersom deras största kunder är musiker, media och forskning. I andra hand bärbara för företag och privatpersoner på resande fot, som knappast heller bryr sig mest om spelutbudet (som ju ändå inte är så hemskt kasst som du verkar tro - det finns inte så många, men dom som finns är ofta höjdpunkterna)

 

Hur ska Macworld, eller någon annan tidning, kunna utöka spelmarknaden för mac? Den "vanliga" användaren av mac är inte, och kommer nog aldrig bli, detsamma som en "vanlig" användare av Windows, så vad skulle det tjäna till?

 

Sist men inte minst, vad är det för fel på att ha specialiserade verktyg? En konsol eller två att spela på, en dator för att göra allt som bara datorer kan göra, osv.

Link to comment
Share on other sites

Om apple ska plocka marknadsandelar så måste de satsa mer på spel! Allt för många använder sin dator idag till enbart spel, lan och onlinespel. Där är den stora marknaden helt klart!!! Windose satsar medvetet på den målgruppen för de vet att det lönar sig!

 

Rent %uelt (he he kan inte stava (w00t) ) så utgör raklam, musik, bild, web och animationskapare inte den största gruppen. Framförallt inte om man jämför proffesionella inom de områdena med vanliga spelsugna ungdomar som finns överallt!

 

Jag trivs med Apple som de är, men ser man till verkligheten så måste de anpassa sig mer för att plocka marknadsdelar!!!

Link to comment
Share on other sites

Jag tar det igen!

Jag vill ha en dator som passar för hela familjen (BaronBosse läs hela inlägget) och ja jag vet att det finns spel till Mac, grabben har en hel del här hemma men frågan var -hur motiverar vi nya användare att satsa på Mac exempelvis min son om kompisarna har spelet två år innan han kan få det? Vilken tidning skall ungdomar som gillar spel och annat välja för att välja Mac? För mig är svaret givet då Macworld är den enda nationella Mactidningen som finns kvar efter att Macpressen och den eminenta Macmagazine har försvunnit.

Apropå "vanliga" användare jag ser mig inte alls som utvald eller speciell för att jag använder Mac vilket jag gjort sedan 1991, det handlar väl om användbarhet och tillgänglighet i första hand. För mig är Mac inte en religion utan ett ting som skall användas. Med tanke på specialiserade verktyg är det en kostnadsfråga, har man råd med det så är det ok men det gäller inte mig.

Hälsningar

Johnny

Link to comment
Share on other sites

Men, JohnnyA och andra, Mac:en är ju, i likhet med PC, en "helhetslösning". Det innebär att den är rätt bra på den mesta, men inte bäst på allt. När det gäller spel slås både Mac och PC på fingrarna av spelkonsolerna. En PS2 kan man idag få för under tusenlappen, om det nu är spel som är det viktiga. Jag tror inte att Macen vare sig kan eller måste vara bäst på allt.

Jag använder Mac för att den uppfyller mina behov. En PC gör det inte, än mindre en spelkonsol. Hushållets tonåring har länge spelat på mammas Mac och, när han är hos sin pappa (på annan plats), på hans PC. Nu har han tröttnat på bäggedera, och släpar en PS 2 mellan hushållen. Han använder datorerna för internet och någon enstaka gång för skoluppgifter, men för spel räcker de inte riktigt till.

Naturligtvis är spelmarknaden större än de marknader som Mac:en är stark i - som grafisk formgivning, media, sjukvård/forskning, utbildning - om man ser till antalet spelsugna ungdomar. Men för det första kan man anta, eller hoppas, att häftiga spel inte är det enda som finns i deras liv, och för det andra verkar det rätt orimligt att Macen skulle kunna slå ut spelkonsolerna. Det är rimligare att tro på en inbrytning på PC/Windows område. I någon mån gav OS X en skjuts i den riktningen. Förhoppningsvis fortsätter den utvecklingen. Det är snarare där Apple bör lägga krutet. Att sedan få spelutvecklare att utveckla spel i samma takt och ta betalt i paritet med spelen för PC/spelkonsolerer - visst. Men det görs inte utan att det finns en marknadsbas först.

 

När det sedan gäller tidningen kan jag hålla med dig. Macworld behöver se mer till de användare som inte använder Macen yrkesmässigt. Där var faktiskt MacPressen bättre. Därmed inget ont om MacWorld - så länge det fanns två stora tidningar kompletterade de varandra.Men även om MacPressens sharaewareguru Ingemar Öberg fick följa med till MacWorld, så saknar jag mycket av tonen, tilltalet i MacPressen (kanske kan Valter införa lite mer av det...?).

Om tidningen sedan saknas i hyllan, ja då är det förstås tidningshandlaren man ska tjata på.

Link to comment
Share on other sites

Jag håller med JohnnyA. Visst, en spelkonsol kanske är bättre än en Mac att spela på, men det var väl inte spelkonsolen han jämförde med. Det var PC. Man kan inte resonera som så att eftersom en spelkonsol är bäst att spela på behöver inte macen vara lika bra som en PC. Faktum kvarstår, PC säljer bra p.g.a. spelmöjligheten. Vi har redan en PS2:a men sonen frågar ändå varför inte vi har en PC. Jag gissar att han blir mer imponerad av spelutbudet än att "Macen har på senare tid utmärkt sig inom forskning på bioinformatikområdet". Visst, det är också jätteviktigt att datorn fungerar bra för de avancerade forskarna, men det är spelen som säljer stora volymer.

 

Sen håller jag också med om att MacWorld passar bäst för redan frälsta som ständigt har råd att hålla sig med splitternya maskiner och splitternya versioner av operativsystemet. Min maskin är nu drygt 1,5 år gammal, och jag har känt mig "utanför" sen den var 6 månader gammal. Då, efter ett halvår, förväntades jag genast skutta iväg och köpa ny version av OS för endast 1500 spänn. Inte många tester eller artiklar kändes så aktuella längre om man inte uppgraderade. Där kändes Macpressen mer som alternativet för oss med tunnare plånböcker. Den rest som finns kvar av Macpressen är Ingemar Öberg, men har har fått mindre utrymme men på web-sidan har han inte fått någon plats.

 

Tack för ordet.

/Björn

Link to comment
Share on other sites

Kul att det här inlägget skapade en diskussion för det visar sig att oavsett vad vi anser om spel och i detta lägger in etiska och moraliska värderingar så är det ändå en aktuell fråga. Jag arbetar f.ö som specialpedagog inom särskolan och skulle verkligen vilja introducera Mac som ett alternativ för mina elever som verkligen behöver en så pass lättskött och användarvänlig dator. Försöker att beabeta utvecklare, men genom att dessa program görs i så pass små serier finns ännu inget större intresse.

Det skulle vara intressant och veta Macworlds reaktion med dessa inlägg. Kanske en läsarundersökning på nätet?

 

Ägglika påskhälsningar från Johnny

Link to comment
Share on other sites

Håller med om att Apple borde satsa mer på spel. Det är precis som björn säger. Det intressanta är inte att jämföra med spelkosoller utan med PC. En "vanlig" familj vill troligtvis inte ha två datorer eller fler. Datorer är fula och tar mycket plats därför vill genomsnittsanvändaren ha EN dator som är så snygg och liten som möjligt. Här har ju Apple satsat hårt på sin design. Folk blir faktiskt lite förvånade över "hur snygg den är" (har en G5:a) och "...den kan man ju ha bland möbler ..." osv. Imac:en är ju det perfekta exemplet. Men det är klart, om datorn inte kan bli en totallösning för t.ex. en familj - ja, då finns det ingen orsak för en barnfamilj att lägga ut ganska mycket mer pengar för att få en dator som visserligen är snygg men som inte funkar när det gäller spel.

 

Apples datorer har ju (vad jag vet) inga hårdvarumässiga problem att köra spel. Det handlar om marknadsstrategier. Historiskt var det väl så att Apple ville bli betraktad som seriöst så man valde att inte satsa på spel. Idag har Apple inte det problemet, plus att man har satsat enormt mycket på att bli nummer ett inom media, musik etc. Därför vore det helt logiskt att också förse sina potetiella kunder (håller med ovan om att det är ju inte "de redan frälsta" man behöver satsa på om man vill öka sina marknadsandelar, vilket Apple MÅSTE göra 2% av marknaden är för lite) med också den delen av mediautbudet.

 

Då skulle man få en helhetslösning även för barnfamlijer eller vem som helst utan att kompromissa på det som Apple traditionellt är bra på (media, bild, forskiningsapp osv). Men även om man gjorde det kvarstår problemet att Mac:en är (eller framstår) som lite för dyr. Kunde man få ned priserna lite borde man kunna ta marknadsandelar utan att marginalerna sjunker alltför mycket.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Kasper Nowakowski
Anpassa tidningen efter hemma-användare eller gör ett försök med en bredare tidning.

MVH

Johnny A

Då kanske en glädjande nyhet för dig (och alla andra macgamers) är att Mac World i och med kommande nummer faktiskt har tänkt att utöka spel bevakningen för en bredare tidning.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...