Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Hur ändrar man vilken fil Apache ska visa?


Fruff

Recommended Posts

Jag sitter och leker lite med Apache och nu undrar jag hur jag får bort den automatiska "servern fungerar som den ska sidan". Jag har lyckats visa andra sidor genom att skriva http://127.0.0.1/index.html men jag vill att http://127.0.0.1/index.html ska komma uppa automatiskt när man bara skriver in http://127.0.0.1/. Finns det någon som vet hur man gör?

Link to comment
Share on other sites

skapa din hemsida… kalla den index.html …lägg den i mappen /library/webserver/documents/ (alltså inte i din hemmamapp). den kommer då att fråga om du vill ersätta nuvarande index.html. Du kan svara ja eller döpa om den gamla sidan (som ju alltså är testsidan) till nåt annat.

 

om det inte funkar ändå så är det förmodligen nåt fel i apache-configurationen.

 

 

(så här kan man försöka göra då… skriv "pico /etc/httpd/httpd.conf" i ett terminal fönster. skriv ctrl+w (sök) skriv därefter directoryinde i sökrutan. tryck retur... du kommer då förmodligen till några rader som ser ut så här

 

# DirectoryIndex: Name of the file or files to use as a pre-written HTML

# directory index. Separate multiple entries with spaces.

#

<IfModule mod_dir.c>

DirectoryIndex index.html

</IfModule>

 

om det står nåt annat än index.html där… byt till index.html… naturligtvis kan man välja att ha nåt annat än index.html också om man tycker det är kul)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...