Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Stereohylla


Jöran

Recommended Posts

Jag har en gammal Ibook som bara står och skräpar. Den tänkte jag bygga in i en bokhylla och använda som stereo.

 

Har någon erfarenhet av något liknande?

 

Hur blir ljudet om man kör det genom en stereo? Behöver man köpa ett USB-kort för att få bra ljud?

 

Alla tips tas tacksamrt emot.

 

/Jöran

Link to comment
Share on other sites

(1) När jag hade dator och stereo i samma rum använde jag en sladd med hörlursuttag i ena änden och röd/vit plugg i andra. Detta funkar bra, men du får över ALLA ljud från daton till stereon, även varningsljuden.

 

(2) Min mer utvecklade lösning blev att köpa en iMic som jag sätter mellan datorn och den existerande sladden i lösning (1)

http://www.griffintechnology.com/products/imic/

och programmet Detour

http://www.rogueamoeba.com/detour/

Därigenom har jag fått möjlighet att välja genom vilken audio output ljud från olika program ska gå och vilken volym de ska ha.

Med Detour är det alltså möjligt att bestämma att alla varningsljud och ljud från mejlprogrammet ska ut genom datorns högtalare och styas av volymknapparna på tangentbordet men att iTunes ljud ska gå ut genom iMic och alltid med maxvolym. (Det är ju enklare att styra den volymen via stereon).

 

(3) Den lösning jag filar på nu (daton har hamnat väldigt långt från stereon) innebär att jag sparar till en sån här pryl:

http://www.rokulabs.com/products/soundbridge/index.php

Rena drömmen! Men naturligtvis går den att ersätta med en bärbar + iMic också. Fördelen med den senare lösningen är ju att du kommer att kunna se iTunes spellistor precis som vanligt.

 

(3b) jag har också funderat på att köpa en liten FM-sändare och routa iTunesmusiken från dator > iMic > FM-sändare = = = radiodel i stereon. Men jag är lite tveksam till räckvidden hos FM-sändarna och har också hört att det blir ganska mycket brus och störningar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...