Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Filmomslag i iTunes när man använt Movie2iTunes?


Grus74

Recommended Posts

Hallå!

 

Har precis bytt till Mac och har således en större samling film och musik från min gamla PC. Jag använde redan tidigare iTunes för musik så det var inga problem att föra över hela musiksamlingen med omslag och allt. Däremot när jag nu ska försöka köra även filmerna genom iTunes (så jag kan använda Front Row) har jag ett litet problem: omslagen.

 

Alla filmer är i DivX eller Xvid så först har jag installerat Perian (http://www.perian.org/) vilket funkar utmärkt och jag kan nu se på alla filmer, med textning och allt, i Quicktime.

 

Sedan när jag skulle få in alla filmer i iTunes valde jag att använda Movie2iTunes (http://dettmer.maclab.org/movie2itunes.html) vilket även detta fungerat utmärkt och jag har nu en hög filmer och tv-serier som jag kan kolla på via antingen iTunes eller Front Row.

 

Vad som däremot inte fungerar är att lägga till omslag. Antar att det är för att jag inte har konverterat filmerna utan bara länkar till dom. Men å andra sidan så skapas det ju faktiskt en liten .mov-fil av Movie2iTunes och jag ser ingen anledning varför den inte skulle kunna innehålla en bild eftersom all annan information om filmen går att ändra och spara utan problem (namn, beskrivning etc).

 

När jag lägger till en bild så ändras ikonen för filmen ett ögonblick men sedan så går den tillbaka till att visa första rutan av filmen och när jag sedan kollar på informationen om filmen igen är omslaget borta. När jag försöker välja en specifik filmruta som bild/ikon sker samma sak.

 

Alla tips, förslag och idéer mottages tacksamt! Att konvertera hela filmsamlingen är dock inte ett alternativ ;)

Link to comment
Share on other sites

Jo, istället för Movie2iTunes kan man använda VideoDrive vilket gör ett bättre jobb och har fler funktioner, inklusive möjligheten att lägga till omslag till filmerna. Programmet kan även försöka hämta detta automatiskt tillsammans med enklare metadata från imdb och amazon om man vill.

 

Nackdelen är att det kostar 15 euro. En mindre nackdel men kanske spelar roll för någon är att filerna den skapar (som länkar till den riktiga filmen) är större än dom som Movie2iTunes skapar (en vanlig fultankad långfilm får en länkfil på cirka 10 MB mot typ inte ens 1 MB).

 

För mer info:

http://www.aroona.net/VideoDrive/Home.html

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...