Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Hon ärvde men tvingas nu betala tillbaka allt


snowreeler

Recommended Posts

http://www.e24.se/pengar24/dinarattigheter...ikel_696767.e24

 

För er som inte gitter läsa länken kommer här ett grovt sammandrag: En gammal kvinna dör 98 år gammal. I det testamente som fanns tillgängligt skulle en brorsdotter till den gamla damen ärva 300,000 kr. Så långt var allt väl. Brorsdottern använder pengarna som snart tar slut. Men fyra år senare dyker en släkting upp och säjer att han ska ärva allt. Han presenterar ett testamente som han har haft liggande hos sej. Tings- och hovrätt går på hans linje och anser att hon ska betala allt till honom.

 

Det är nåt skumt över hans krav. Han anser sej vara en favorit hos den gamla damen, ändå dröjer det ett år innan han får reda på att hon dött. Dessutom dröjer det ytterligare tre år innan han presenterar det testamente som visar att han är bröstarvinge.

Link to comment
Share on other sites

Hovrätten gnällde på att hon inte visat kontoutdraget i tingsrätten och underkände det. Får man inte tillföra ny bevisning? Dessutom låter det ju sjukt att, om domstol godkänt bouppteckningen osv (vilket inte nämns, men jag utgår från), man kan komma springandes 10 år senare och få allt upphävt.

Link to comment
Share on other sites

Allt det här krånglet beror ju på att man inte behöver registrera ett testamente någonstans. Det senaste (sista?) testamentet gäller tills någon annan plockar fram ett senare ur byrålådan.

 

Lösningen är att registrera testamenten hos exempelvis tingsrätten. Då är det detta testamente som gäller och inget annat.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...