Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Problem med utgående mail i Mail 2.1.3


isakengstrom

Recommended Posts

isakengstrom

Hej!

 

Min bror har fått problem när han ska koppla sin nya Gmail till Mail. Han har Mac OS X Tiger och verison 2.1.3 av Mail.

 

När han ska lägga in sin mail så reagerar Mail både på servern för att ta emot mail (pop.gmail.com) och servern för att skicka mail (smtp.gmail.com). Han kan dock fortsätta igenom hela proceduren och komma in till själva Mail och har där lyckats att ta emot mail, dock funkar det inte alls att skicka mail.

Någon som vet vad det kan vara för problem han har?

 

Kan säga att när jag testade att lägga till hans mail på min dator (som har Mail 3) så funkade det utan problem.

 

Tack på förhand!

/ Isak

Link to comment
Share on other sites

marcushedenstrom

Kan det vara så att hans ISP blockerar port 25 för SMTP?

 

Vanligtvis vill ju leverantören att man använder deras egen SMTP så de kan filtrera spam och så vidare.

 

Slå bara på SSL för SMTP-kommunikationen så vet du om det var det som var problemet. Med SSL skickar du dels dina mail krypterade, och dels på en annan port som inte brukar vara blockerad.

 

 

Edit: Alltså precis vad Zop skrev exakt samtidigt. :)

Link to comment
Share on other sites

isakengstrom

Vi har Telia som internet-leveratör. Vad ska jag ha för inställningar då?

 

De val jag behöver göra är:

 

Server, utgående post

Serverport

Använd SSL?

Autensiering

 

Tacksam för svar på vad jag ska ställa in på just de grejerna!

Link to comment
Share on other sites

isakengstrom

Hmm, när jag anger de uppgifterna så tänker datorn länge när han skickar, men sen händer ingenting. Mailet skickas inte och han får inget felmeddelande...

Någon annan grej man kan testa?

 

Edit:

 

Har testat både med att inte autensiera det och att göra det med lösenord, om det nu spelar någon roll.

Link to comment
Share on other sites

isakengstrom

Ok, ska jag använda SSL?

 

Spelat det någon roll att vi har trådlöst internet?

Link to comment
Share on other sites

isakengstrom

Ah, fick det att funka när jag tog bort SSL!

 

Tack alla som har hjälpt till! Nu blir brorsan glad när han vaknar imorgon! :D

Link to comment
Share on other sites

Dessa inställningar har då jag:

 

Server, utgående post: smtp.gmail.com

Serverport: 995

Använd SSL: SSL

Autensiering: Lösenord

Link to comment
Share on other sites

isakengstrom
Dessa inställningar har då jag:

 

Server, utgående post: smtp.gmail.com

Serverport: 995

Använd SSL: SSL

Autensiering: Lösenord

 

Mm, jag har desamma, men det är på Mail 3.3 till Leopard och dessa inställningar funkade inte på Mail 2.1.3 till Tiger.

 

Som sagt är det löst nu. Det jag undrar nu är dock hur han ska göra om han kommer till någon som inte har Telia som internet-leverantör? Måste han byta utgående server då?

Link to comment
Share on other sites

isakengstrom

Ok, hur får man reda på andra leverantörers smtp-servrar då?

Link to comment
Share on other sites

marcushedenstrom

Jag använder SSL på min Gmail för SMTP. Funkar utan problem på comhem, telia, på skolan, överallt. Bara vad jag tycker. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...