Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Taskig 3g-täckning räcker för hävt köp


IPX9000

Recommended Posts

Länk till artikel:

Taskig 3G täckning räcker för hävt köp

 

IDG:

"De som har problem med 3g-täckningen i Iphone har rätt att häva köpet om inte Teliasonera eller Apple kan rätta till problemet. Det ska inte vara något problem att slippa ifrån abonnemanget.

 

Enligt rapporter runt om i världen har den nya versionen av Iphone problem med dålig 3g-täckning. Många användare vittnar om dålig eller helt obefintlig signal på platser där andra telefoner får alldeles utmärkt mottagning.

 

Apple har inte bekräftat problemen och på Teliasonera vill man tona ner situationen.

 

– Det är så pass få som hört av sig till oss så vi ser inte att det skulle vara något stort problem. Hör fler kunder av sig så får vi undersöka det närmare, säger Irene Kron på Teliasoneras presstjänst.

 

Det kan bero på att användare avvaktar i förhoppningen att en uppdatering av mjukvaran ska rätta till de problem som upptäckts. Den första uppdateringen släpptes i måndags men enligt de första rapporterna har den inte hjälpt alla användare.

 

Marek Andersson, jurist på Konsumentverket, anser att om 3g-täckningen inte fungerar som den ska på en telefon som marknadsförs likt Iphone 3g så är det att anse som ett allvarligt fel på produkten.

 

– Har man jämfört två telefoners täckning och Iphone är klart sämre är det uppenbart fel på produkten. Telia måste få byta ut den, för lite får man tåla, men är antennen så dålig att de inte kan lösa det så anser jag att man måste kunna häva köpet, säger Marek Andersson.

 

Att slippa ifrån bindningstiden på abonnemanget ska även det vara möjligt, eftersom att telefonen säljs med ett abonnemang kopplat till sig. Marek Anderssons råd är att i första hand reklamera telefonen i butiken där man köpte den, och kräva att köpet hävs om de inte lyckas fixa problemet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...