Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Dock har försvunnit!


themodern

Recommended Posts

hej

 

hoppas nån kan hjälpa mig. min dock har försvunnit!

jag har provat allt i dockinställningar och den är inte inställd på "göm automatiskt".

 

vet nån vad det kan vara?

Link to comment
Share on other sites

Leta upp com.apple.Dock.plist i din Hemmamapps Bibliotek> Preferencer, och släng den

Link to comment
Share on other sites

Starta programmet Aktivitetskontroll, som ligger i Verktygsprogram, och kolla om processen Dock har hängt sig. I så fall kan du tvångsavsluta den, så kommer den att starta om.

Link to comment
Share on other sites

jag öppnade aktivitetskontrollen och dock hoppar upp varannan sekund och när jag

trycker på den står det att den är avslutad.

 

vad kan det vara?

jättekonstigt

Link to comment
Share on other sites

Har du prövat något så enkelt som att starta om macen?

Link to comment
Share on other sites

det är som att den här fastnat.

nu dyker den upp lite hackigt då och då men det går inte trycka påden.

i aktivitetskontrollen så dyker den också upp sådär då och då.

men det står att den är avslutad när jag trycker på den.

Link to comment
Share on other sites

Har du kört något så självklart som Skivverktyg?

Link to comment
Share on other sites

Skivverktyg ligger i Verktygsprogram också.

Link to comment
Share on other sites

men vad ska jag göra med det?

 

jag kan ingenting om det här.

 

 

docken verkar ha hängt sig och det funkar inte.

Link to comment
Share on other sites

Redigerade din rubrik en smula..

Link to comment
Share on other sites

ibland när det är något annat som stjäl allt minne eller hårddiskläsning så kan min docka haka sig. framförallt vid uppstart innan den är riktigt klar. så det kan hända att något annat än själva dockan är det som ställde till det.

men följ pockas råd om att radera .plist filen först.

 

.plist filer är inställnings filer som program använder sig av för att veta vad du valt för inställningar. i det här fallet hur din docka ska visas och om du har valt dåld och zoom mm.

 

det händer att dessa blir korupta. och då beter sig program konstigt.

när man slängar .plist så skapas en ny automatiskt med frächa inställningar som är samma inställningar som när du köpte datorn.

Link to comment
Share on other sites

Hur har du det med backup? Använder du dig av Time Machine?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...