Jump to content
Just nu i M3-nätverket

Rotera bildskärm


jonax

Recommended Posts

Jag har datorn i min båt å har kommit på hur gryymt bra det skulle bli om jag kunde rotera macbookens egen bildskärm. Kan inte se att det går på något uppenbart sätt. Finns väl kanske nåt insticksprogram. Hoppas jag.

Nån som vet?

 

myvket vänligt,taxam

/jonax

Link to comment
Share on other sites

Thomas Ytterberg

Det fanns ett förr i tiden, men var främst inriktat till pivot-skärmar. Sedan lade Apple in finessen i OS X så att man där kan rotera skärmen. Drivrutinen till Ati:s kort kan göra det. Men i fallet med inbyggda skärmar... Har inte stött på något program.

 

Har också svårt att föreställa mig behovet och varför just för sig som båtägare? :)

Link to comment
Share on other sites

Jag har väldigt ont om plats i båten, skulle vara så perfekt om jag kunde ha den i taket å se skärmen upp o ned!

Link to comment
Share on other sites

Jag har sett den, den funkar men jag hittar bara,och endast en demoversion. Den går inte att låsa i mina önskade 180 grader. Båten gungar rätt mycket o då uppstår kaos. Demoversionen funkar dessutom bara i typ 10 min.

/j.

Link to comment
Share on other sites

Jag har sett den, den funkar men jag hittar bara,och endast en demoversion. Den går inte att låsa i mina önskade 180 grader. Båten gungar rätt mycket o då uppstår kaos. Demoversionen funkar dessutom bara i typ 10 min.

/j.

 

Varför sa du inte att båten inte bara var trång, utan också gungig? Det är väl känt att SMS och gungiga båtar är en marig kombination, åtminstone under sommarsäsongen. Det blir bättre framåt vintern, när ’hon’ står på bockar, om inte värmeproblemet ställer till det istället.

Lite allvarligare, det lär vara skillnad på macbookens och mbpro´s sensorer och jag kör programmet på en tidig mb pro. Fast det hjälper inte mycket. Det går dock att lura SMSRotateD något genom att klicka på Start-knappen i något icke-neutralt läge, lite på måfå, vilket ändå inte helt tycks lösa problemet med båtens gungighet. Demo-status går kanske att ändra genom ett mail till författaren Amit Singh?

 

Lite mer allvarligt, när man kopplar till en skärm dyker det upp några options, bl a för vinkel/rotation. Om det går att hitta och isolera ett sådant script, t ex för 180°, går det kanske att använda det i ett annat SMS-baserat program, Lilt, http://www.jonn8.com/lilt/ i vilket man kan välja graden av datorns (båtens) lutning som ska trigga igång de valda funktionerna. Nu är inte jag någon duktig datanisse, och visserligen tvivlar jag på att det räcker med ett script, det skulle antagligen behövas en applikation istället, om det nu finns någon färdigskriven sådan, vilket dessvärre inte verkar vara fallet. Kanske kan vara idé (kul) att pula en stund med Lilt?

I Lilt sätter jag t ex igång iSighten genom att tippa datorn >45° bakåt.

 

Fullt allvarligt, om man antar att båten även fortsättningsvis kommer att gunga och inga SMS-program kan fås att funka tillfredsställande, då kanske en liten platt extraskärm kan vara enda vettiga lösningen, men det har du säkert redan tänkt på. Man kan alltid säga (beskäftigt) att de inte längre är speciellt dyra... vilket är ju ett relativt relativt begrepp, förstås.

Link to comment
Share on other sites

Absolut,tanken har slagit mej att skaffa en extra bildskärm. Filosofiskt känns det fel. Jag har alltså väldigt ont om plats o skaffar då en grej till! Dessutom har jag inte sett några små bildskärmar som man kan köpa. Men det finns va?? Tips på bra, billig, strömsnål o funka på 12V mottages tacksamt!

Jag kan alldeles för lite om datorer men borde man inte kunna göra en sån här grej via unx i terminalläget?

 

/j.

Link to comment
Share on other sites

Det finns säkert många här som är duktiga på UNIX/terminalköret. Det är inte jag.

Har du kollat på dvd-spelare till bilar? Det finns satser bestående av en spelare med skärm, plus en extra skärm. En sån separat skärm vore kanske modellen? Finns kanske nån skrotad på Tradera eller Blocket? Vet ej om de funkar som extraskärm till macbooken, men 12 V är iaf OK, dock är standardstorleken kanske lite väl liten, 7". Det finns större/dyrare, kolla t ex: http://www.pricerunner.se/cl/25/Bildskaerm...776=F%F6r+Bilen

 

Annars är mina idéer uttömda. Hoppas någon mer kunnig kan hjälpa dej.

Om du har lust att kolla igenom några länkar jag snubblat över på vägen:

http://www.philmug.ph/forum/showthread.php?t=6499

http://www.macosxhints.com/article.php?sto...050505095132556

http://www.bombaydigital.com/arenared/2005/5/29/2

http://www.macgeekery.com/gspot/2006-09/rotating_the_screen

http://www.applefritter.com/node/7625

http://www.tuaw.com/2007/11/05/mac-101-screen-rotation/

http://osxbook.com/forums/viewtopic.php?t=5

Link to comment
Share on other sites

Tack! Verkligen. Den billigaste bildskärmen jag hittade kostade typ 4 gr så mycket. En fråga bara:

När dom säger att bildskärmen är för video o TV, funkar den då ändå med en dator?

Nån som vet?

 

Ska kolla alla länkarna.

 

/j.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...