snowreeler Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Efter att det uttryckts gillande av dessa snäckor i en annan tråd skapas härmed en omröstning med tillhörande tråd. Mumsa på! För övrigt kan jag säja att nötbullar och kanelbullar smakar bäst när man bakar dom själv. Köpta i butik av märket Skogaholms osv duger väl men inte så bra som de man gör själv. Bagerierna gör bra snäckor också. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freudrik Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Kanel eller kardemumma, ständigt dessa svåra val. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattiasgbg Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Givetvis kanel, förutsatt att det är vanlig "kaffe och bulle"-bulle som den på bilden vi talar om. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ClCdCm Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Kanel!!! Inget med nötter eller mandel eller annan skit! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sternis Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Är helt tokig i nötter av alla de slag, även i bullar. Sen är ju kanelbullar en riktig klassiker, som inte heller den går av för hackor. Nybakade kanelbullar med ett glas mjölk är det inte mycket som slår. *Sternis funderar riktigt ordentligt på att springa iväg och baka bullar* Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabrl Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Min farmors vanilj-bullar är godast!!! Men alla bullar utom de tråkigt släta bullarna är ju såklart mums... Link to comment Share on other sites More sharing options...
friend Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Vilken fråga. Jag kan ju inte välja mellan dem, fattar du väl!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alix Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Den tunga basen i kryddan ska vara kanel, mycket kanel. Det ska vara så pass mycket kanel (helst nymald - inte för finmald - från stång) att man nätt och jämnt kan skönja den ljusa degen genom fettlagret. Men man kan med fördel lägga till kardemumma, det ger en "sötare" kryddsmak. Kardemumman får gärna vara i lite grövre bitar, men inte för mycket. Eventuellt vanilj också (frökenvarning). Skivad mandel ovanpå smakar inget och fastnar i tänderna, det är mest "ögongodis". Jag väljer bort det. Pärlsocker erfordras. Eller varför inte krossat råsocker? Sedan är det viktigt att degen inte är för luftig, och att man har mycket smör eller margarin emellan. Fettet balanserar sötman och accentuerar kryddsmakerna. Industribullar smakar inte bra. De bästa jag har ätit är de gigantiska bullarna som, i alla fall förr, serverades på kaféerna i Haga, Göteborg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ClCdCm Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Fin sammanfattning, Alix! Tummen upp! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xelo Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Kanel tycker jag är godast, men pistage är en bra utmanare Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_bite_of_the_apple Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Kanel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alix Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Fin sammanfattning, Alix! Tummen upp! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebelle Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 . Industribullar smakar inte bra. De bästa jag har ätit är de gigantiska bullarna som, i alla fall förr, serverades på kaféerna i Haga, Göteborg. Finns inte de stora kvar i Haga? Fick för mig att jag såg dem sist jag fikade... sånt kan man inte ta bort, om dem är borta Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebelle Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Kanel!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnalder Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 *Sternis funderar riktigt ordentligt på att springa iväg och baka bullar* OK, jag kommer förbi om en halvtimme, är dom klara då? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alix Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Finns inte de stora kvar i Haga? Fick för mig att jag såg dem sist jag fikade... sånt kan man inte ta bort, om dem är borta Det var ett tag sedan jag var där, så jag vet inte. Någon som vet? Så jag kan fika där nån gång i augusti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabrl Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Ah, nybakta bullar och ett glas mjölk till ska det va... oavsett sort Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpe Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Får stå upp för Kardemumma då då! edit: oh ja, som gabri sa, Med mjölk såklart! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattiasgbg Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Det var ett tag sedan jag var där, så jag vet inte. Någon som vet? Så jag kan fika där nån gång i augusti... Tja, nu fick man ett skäl att ägna lite semester åt bullspaning. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex89 Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 man tar ju allt det goda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Finns inget som konkurrerar med kanelbullar .. och det ska vara de kanelbullar som mamma bakade när jag var liten, med ganska mycket kanel. Värdig utmanare är 7-elevens kolabullar, men de har fortfarande lång väg kvar. Det var ett tag sedan jag var där, så jag vet inte. Någon som vet? Så jag kan fika där nån gång i augusti... De finns absolut kvar. Smällde i mig en sådan senast i våras. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alix Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 De finns absolut kvar. Smällde i mig en sådan senast i våras. Kanon! Mums! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semmelman Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Jag vill ha bullen med mandelmassa och grädde ovanpå! Annars när det inte går så går det bra med kanelbullar med kardemumma i och ju mer sånt desto godare. Sen finns det ett fik i Stockholm på söder som säljer kanelbullar med massor av vallmofrön i, det är riktigt gott oxå. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.